Κάντε μια αναδρομή με τα δικά σας μάτια. Θυμηθείτε τη δική σας ζωή, όχι τη "ζωή των άλλων", όχι την εικονική πραγματικότητα. Σκεφτείτε αν εσείς, η οικογένειά σας, οι φίλοι σας (σκεφτείτε συγκεκριμένα πρόσωπα) ήταν πιό δυστυχισμένοι, τότε που είχαμε δραχμή, χρηματιστήριο στις 6.700 μονάδες (1.200 σήμερα), ανεργία στο 6.1% (16,1% σήμερα), μέση φορολογική επιβάρυνση 12,4% (24% σήμερα), 15 ζητιάνους στην Αθήνα (15.000 σήμερα), 300 "ενοικιάζεται" σε όλη τη Θεσσαλονίκη (30.000 σήμερα) ....κ.λ.π. Σκεφτέιτε με ..
το δικό σας μυαλό και τα δικά σας μάτια, όχι με των άλλων.
Και αφού σκεφτείτε ήρεμα ...
χωρίς τη ζάλη από τον επικοινωνιακό ορυμαγδό των καναλιών, που μπορούν να μας κάνουν να ορκιζόμαστε ότι η θάλασσα είναι ροζ, απαντήστε σε μια απλή ερώτηση:
Ας υποθέσουμε ότι ο Σημίτης, δεν μας έβαζε στο ευρώ την 1-1-2002. Πώς θα ήταν η ζωή σας σήμερα;
Της Ελλάδας γενικά; Θα ΄χαμε γίνει Οθωμανικό προτεκτεράτο λέτε; Θα ΄χαμε ανεργία 46% αντί 16% σήμερα; Θα ΄χαμε το χρηματιστήριο στις 200 μονάδες αντί 1.200 σήμερα ; Τι λέτε; Πόσο χειρότερα θα είμασταν;
Γιατί φτάσαμε ως εδώ, να ψάχνουμε πώς θα ξεπουλήσουμε τα πάντα; (και πάλι δεν σωνόμαστε)
Λέτε να φταίει το ότι είχαμε δραχμή μέχρι το 2002; Αν υπήρχε ευρώ από το 1982 π.χ., σήμερα θα είμασταν Ελβετία;
πηγή
1 σχόλιο:
τι μας κανει να πιστεύουμε οτι τα πράγματα θα ήταν καλυτερα με την δραχμή,οι δαπάνες του κράτους θα ήταν μικρότερες,το πετρέλαιο φθηνότερο,τα δάνεια των νοικοκυριών χαμηλότερα,ο δανεισμός μας και τα περιβόητα σπρεντ θα ήταν χαμηλά.
και στο κάτω κατω όλα αυτα τα νούμερα που επικαλείτε το αρθρο για πριν 12 χρόνια δεν έγιναν με την εξωτερική βοηθεια με τα περιβόητα πακέτα ντελορ.δηλαδή πριν 12χρονια δεν ειχαμε διαφθορα η σιμενς τότε δεν εδινε τις μιζες, η φοροδιαφυγη δεν υπηρχε τοτε ,το πελατειακο κρατος,τα ρουσφέτια,τα φακελακια και τα γρηγοροσημα.
απλα ζουσαμε σε μια φουσκα που πιστεθαμε οτι θα συνεχίζει.
ποσο θα ηταν τα πετρελαιο σημερα σε δραχμες αναλογιστηκε κανενας ,ποσο θα ηταν το επιτοκιο δανεισμου απο τις τράπεζες.
ποτε καθαρα οικονομικα ενα ισχυρο νόμισμα δεν κανει κακο απο μονο του,κακο κανουν οι νοοτροπίες των πολιτών.
ειναι προσωπικες αποψεις και ηθελα να τις εκφράσω.ευχαριστω για την φιλοξενια.
Δημοσίευση σχολίου