Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η παρελκυστική πολιτική και η υποβάθμιση του περιφερειακού συμβουλίου συνεχίζεται …


  • με ευθύνη της περιφερειακής αρχής,
    οι περιφερειακοί σύμβουλοι σε ρόλο «κομπάρσου»




  • Συνεδριάζει το Σάββατο 2.7.2011 το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κω. Δυστυχώς η περιφερειακή αρχή συνεχίζει την παρελκυστική τακτική της. Λειτουργεί ως κυβερνητικό εξαπτέρυγο και επιχειρεί να «κουκουλώσει» τα προβλήματα και τις αδυναμίες της.
         Αποφεύγει να συζητηθούν τα ζητήματα της Υγείας και  ο Κανονισμός Λειτουργίας  του Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ και για το ΕΣΠΑ «σύρεται» μετά τη δημόσια και επίμονη τοποθέτηση της παράταξής μας για πλήρη ενημέρωση των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.




  •  Έφτασε Ιούλιος και συζητούνται ακόμα η σύσταση και η συγκρότηση των επιτροπών περιφερειακής πολιτικής.
         Την ίδια ώρα η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση της Π.Ν.Α. συνεχίζεται.
         Δεν έγινε καμία διαβούλευση για να βρεθεί λύση για το πρόσωπο (στο οποίο πρέπει να συμφωνήσουν τα 2/3 του περιφερειακού συμβουλίου) που θα επιλεγεί για τη θέση του «Συμπαραστάτη του Πολίτη».
         Η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου – έξι (6) μήνες μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» - εξακολουθεί να είναι αποκλεισμένη από τα περιφερειακά δρώμενα και παρά τις διαβεβαιώσεις,  δεν έχει ακόμα δικά της γραφεία, όπως ορίζει ρητά ο νόμος.
         Οι  περιφερειακοί σύμβουλοι  «χρηματοδοτούν»  την Περιφέρεια καθώς καθυστερούν δραματικά οι καταβολές των αποζημιώσεών τους για τα οδοιπορικά έξοδα που οι ίδιοι έχουν καταβάλλει εδώ και καιρό.
         Οι  αναπτυξιακές δράσεις έχουν μετατεθεί στις καλένδες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι νοιώθουν την υποβάθμιση, την παρακμή και την απομόνωση.
         Η παράταξή μας καταγγέλλει  την περιφερειακή αρχή για την απουσία ουσιωδών θεμάτων από την ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου και καλεί τους νησιώτες σε διαρκή επαγρύπνηση και αγώνα. 
    Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Χαράλαμπος  Κόκκινος kokkinosxar@yahoo.gr
            Επικεφαλής  μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.
            Μέλος Πολιτικής Επιτροπής  Νέας Δημοκρατίας
  • Δεν υπάρχουν σχόλια: