Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε την προηγούμενη εβδομάδα

1. Επιστήμονες ισχυρίστηκαν την προηγούμενη Πέμπτη ότι κατέγραψαν νετρίνια που κινούνταν με μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτή του φωτός. Εφόσον επαληθευτεί αυτό, θα ανατρέψει μία από τις σημαντικότερες θεωρίες του Αινστάιν και απειλείται όλο το οικοδόμημα της σύγχρονης φυσικής !
CERN
2. Εντυπωσιακή η κυριαρχία του Facebook στον χώρο των κοινωνικών δικτύων. To 90% του χρόνου σε κοινωνικά δίκτυα αφορά το Facebook, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό μοιράζονται όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα (Twitter,  Myspace , Linkedln κλπ).
ComScore  company
3. Σύμφωνα με την λίστα Forbes400, oι πλουσιότεροι Αμερικανοί αύξησαν πέρυσι την περιουσία τους κατά 12%. Οι πρώτοι τρεις με τα μεγαλύτερα κέρδη πέρυσι, είναι οι εξής :
  • 1: Mark Zuckerberg  (Περιουσία: $17.5 δισεκατομμύρια , Κέρδη: $10.6 δισεκατομμύρια ,  Ηλικία: 27)
  • 2: George Soros  (Περιουσία: $22 δισεκατομμύρια ,  Κέρδη: $7.8 δισεκατομμύρια , Ηλικία: 81)
  • 3: Sheldon Adelson (Περιουσία: $21.5 δισεκατομμύρια , Κέρδη: $6.8 δισεκατομμύρια , Ηλικία: 78)
Forbes
4. Oι σιρτουίνες, (πρωτεΐνες που είχαν θεωρηθεί η μοριακή πηγή της νεότητας) αποδεικνύονται υπερτιμεμένες αφού  δεν αυξάνουν το προσδόκιμο επιβίωσης ούτε καν των πειραματόζωων.
Νature journal
5. Ερευνητές διαπίστωσαν σε πειράματα ότι η μνήμη όσων είχαν διακόψει το κάπνισμα ήταν κατά 25% καλύτερη από εκείνη των καπνιστών. Αντίστοιχα η μνήμη των μη καπνιστών ήταν κατά 37% καλύτερη από των καπνιστών.
Nothumbria University
6. Κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περίπου 4,6 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις άνοιας ενώ κάθε 71 δευτερόλεπτα κάποιος αναπτύσσει νόσο Αλτσχάιμερ. Περίπου 30 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως πάσχουν από την νόσο αυτή η οποία επηρεάζει το 10% περίπου των ατόμων ηλικίας 65 ετών.
Alzheimerâs Association
7. Οι αδύνατοι άνθρωποι έχουν γενικά καλύτερες εγκεφαλικές άμυνες, που τους επιτρέπουν να έχουν γενικά μεγαλύτερο αυτό-έλεγχο στην πείνα τους. Σύμφωνα με  την έρευνα, το μυστικό για να μείνει κανείς αδύνατος, είναι να μην μειώνεται το επίπεδο γλυκόζης (σακχάρου) στον εγκέφαλό του, γιατί αλλιώς πέφτει θύμα των πειρασμών του.
Yale University
8. Οι εθελοντές  με καθαρά αλτρουιστικά κίνητρα, εμφανίζουν μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας σε σχέση με όσους δεν έχουν υιοθετήσει τον εθελοντισμό στη ζωή τους. Η έρευνα σε δείγμα 10,000ανθρώπων έδειξε ότι 4,3% των μη εθελοντών πέθαναν μετά από μια τετραετία, έναντι μόλις 1,6% των αλτρουιστών εθελοντών. Όμως όσοι είχαν δηλώσει ότι είχαν δραστηριοποιηθεί μεν εθελοντικά, αλλά παραδέχτηκαν ότι το έκαναν κυρίως για την προσωπική τους ευχαρίστηση και όχι για να βοηθήσουν άλλους, αυτοί εμφάνισαν ίδιο σχεδόν ποσοστό θνησιμότητας (4%) με τους μη εθελοντές.
Michigan University
9. Τα αντιβιοτικά φαίνεται να χάνουν την μάχη απέναντι στα μικρόβια. Όλο και περισσότερα μικρόβια είναι ανθεκτικά ακόμα και στα ισχυρότερα αντιβιοτικά.
Health Protection Agency (HPA).
10. Ένας τεράστιος αστεροειδής που έπεσε στη Γη πριν από 65 εκατομμύρια έτη και θεωρείται υπεύθυνος για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων οδήγησε και στην εξαφάνιση των περισσότερων ειδών πτηνών που ζούσαν εκείνη την εποχή.
Yale University
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: