Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μήπως αντί για ρεβεγιόν να κάνουμε κηδεία ;

Αν κάποιος δε ζει στην Ελλάδα και έλθει για μερικές ημέρες αυτή την περίοδο θα πάθει σοκ. Αν θελήσει να παρακολουθήσει τα μέτρα που ανακοινώνονται καθημερινά ή αυτά που είχαν ψηφιστεί και ξεκινά η ισχύ τους θα τρελαθεί, θα ζητήσει ψυχοφάρμακα.
Δεν μπορεί κανείς λογικός άνθρωπος να καταγράφει τι ισχύει καθημερινά και τι τίθεται σε εφαρμογή. Η ουσία είναι ότι οι Ελληνες πολίτες φαίνεται να έχουν πάθει ανοσία στις απανωτές ψυχρολουσίες που ακόμη κι όταν τους ανακοινώνεται ότι το 2012 θα υπάρξουν επιπλέον μέτρα 7 δις ευρώ, κανείς δεν αντιδρά. Κι όταν ο κ. Βενιζέλος λέει όχι άλλα μέτρα εννοεί ότι θα ...
μας αλλάξει τον αδόξαστο. Διότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει για παράδειγμα τι είναι να μας κάνουν κράτηση από τον μηνιαίο μισθό μας, της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. Ούτε έχουμε αντιληφθεί τι είναι η μείωση του αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ ή το ψαλίδι στις συντάξεις.
  • Από σήμερα περίπου 16.000 δημόσιοι υπάλληλοι μπαίνουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και μόλις 1 στους 10 θα επιστρέψει σε κάποια δουλειά.
  • Ηδη ξεκίνησε η μείωση στα επικουρικά που είναι πάνω από 150 ευρώ, μια μείωση κατά 40% για το ποσό πάνω από αυτά τα χρήματα. Όμως, έρχεται και νέο ψαλίδι καθώς τα ταμεία δεν… βγαίνουν.
  • Όμως, από τις αρχές του 2012 έρχεται μεγάλο μαχαίρι στις συντάξεις, έως και 40%. Το κράτος δεν εγγυάται πλέον αν οι επικουρικές θα δίνονται και πλέον δε θα κοιτά κανείς το ύψος των αποδοχών αλλά τις εισφορές που κατέβαλε. Κι επειδή μειώνονται οι μισθοί, μειώνονται και οι εισφορές, άρα και οι συντάξεις θα είναι ψαλιδισμένες.
  • Από 5% ως και 30% θα δουν την επικουρική σύνταξη που λαμβάνουν χιλιάδες συνταξιούχοι. Από 1η Ιανουαρίου τα Ταμεία αυτά θα δίνουν κατά 20% μειωμένες τις συντάξεις ενώ οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ και του Δημοσίου που βγαίνουν σε σύνταξη θα δουν το εφάπαξ που παίρνουν μειωμένο από 5% ως και 30%
  • Από 5% μέχρι 10% θα είναι μειωμένο το βοήθημα των υπαλλήλων του Δημοσίου, της ΔΕΗ και της Εμπορικής Τράπεζας.
  • Οι μισθωτοί από 1ης Ιανουαρίου θα δουν κάθε μήνα το μισθό τους να είναι σημαντικά χαμηλότερος. Ο… μποναμάς της Πρωτοχρονιάς θα είναι διπλός αφού το αφορολόγητο πάει στις 5.000 και αυξάνεται ο φόρος από 24% σε 25% για εισοδήματα από 16.000 ως 22.000 ευρώ το χρόνο, από 32% σε 35% για εισόδημα από 22.000 ως 26.000 ευρώ. Οπερ σημαίνει ότι ο μηνιαίος μισθός μπορεί να μειωθεί 20,30 ή και παραπάνω ευρώ.
  • Όμως την Πρωτοχρονιά ξεκινά και η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Αν κάποιος δηλαδή είχε έκτακτη εισφορά 1.000 ευρώ θα δει το μισθό του να μειώνεται κατά 83 ευρώ το μήνα.
Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε χαράτσια όπως αυτό των ακινήτων, η αύξηση πάνω από 10% των τιμολογίων της ΔΕΗ, τα αυξημένα δημοτικά τέλη για όσους τακτοποίησαν ημιυπαίθριους και αυθαίρετα κ.λπ.
Κόλαση δηλαδή θα είναι το 2012. Μήπως αντί για ρεβεγιόν να κάνουμε κηδεία;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: