Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ναι, τα πράγματα είναι άσχημα, αλλά ...

Η κρίση δεν είναι οικονομική. Είναι ηθική! Είναι η αντανάκλαση μιας αλλοιωμένης ηθικής και έχει επιβάλλει αυτό που οι άνθρωποι οφείλουμε να διορθώσουμε:
τη φιλαργυρία. Σε αυτή τη συγκυρία, όμως έχει χαλάσει το σεντούκι με το θυσαυρό. Η πτώση είχε ανακοινωθεί. Εδώ και περίπου 30 χρόνια.
Οι οικονομολόγοι, που το φώναζαν όμως, δεν ακούστηκαν. Ούτε από τους πολιτικούς, ούτε από τα μέσα. Η φούσκα παραμεγάλωσε, έφτασε σε ένα μέγεθος που δεν μπορούσε πια αντέξει μέχρι που έσκασε και επιτέθηκε στον κόσμο όλο. Οι συνέπειες ήταν άμεσες και μέσα σε ένα χρόνο βρέθηκαν πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας, 30 εκατομμύρια έχασαν τη δουλειά τους και άλλοι να αποχαιρετούν τις οικονομίες ή τα σπίτια τους.
Μία βαθιά τρύπα, που ''έσπασε'' το κοινωνικό συμβόλαιο και προκάλεσε ζημιές σε μία κοινωνία που θα κάνει πια πολλά χρόνια να επανέλθει.
Η κρίση που περνάμε από το 2007 είναι σα μία θύελλα που βλέπει κανείς μία φορά στη ζωή του και συμβαίνουν για να ξεπλύνουν τις υπερβολές που έχουν γίνει χωρίς κανένα μέτρο.
Μόνο που το μήνυμα δεν έγινε αντιληπτό και η αστείρευτη οικονομική ανάπτυξη, υπερδιογκώθηκε και κατέρρευσε. Τα χρέη έγιναν κρατικά και τα κέρδη ιδιωτικά: Κανόνας νούμερο 1 του υπάρχοντος οικονομικού συστήματος. Τα λεφτά έφερναν λεφτά, μέχρι που έφτασε αυτή η αλυσίδα σε ένα τέλμα.
Κάποιοι θεωρούν την κρίση αυτή ώς προμήνυμα της κατάρρευσης του συστήματος που έχουμε δημιουργήσει.
 Εμείς, όλοι, αξίζει να τη θεωρούμε ευκαιρία για να ξαναγεννηθούμε. 
Για να ξαναεπενδύσουμε! Και για να χαράξουμε ένα δρόμο επιτυχίας που θα οδηγήσει στην απόλυτη νίκη της ανθρωπότητας.
Βρισκόμαστε σε ένα ιστορικό σημείο υπέρβασης. Ναι, τα πράγματα είναι άσχημα, αλλά ταυτόχρονα είμαστε στην καλύτερη στιγμή για να τα αλλάξουμε. Και το καλύτερο είναι ότι θα είμαστε εμείς, όλοι, ο πρωταγωνιστές !!!


  πηγή enpositivo

Δεν υπάρχουν σχόλια: