Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σαν σήμερα η Αθήνα έπεφτε στους Γερμανούς. Θα την αφήσουμε να ξαναπέσει;

Σαν σήμερα στις 27 Απριλίου 1941 η Αθήνα έπεφτε στα χέρια των Γερμανών κατακτητών και ολοκληρωνόταν το γνωστό πλέον γερμανικό σχέδιο εισβολής με την κωδική ονομασία «Μαρίτα». Σήμερα, έπειτα από 71 χρόνια, οι γερμανοί εισβάλουν και πάλι στην Αθήνα και το σχέδιο εισβολής φέρει αυτή τη φορά την κωδική ονομασία «Μνημόνιο 2».

Τότε χιλιάδες Έλληνες σκοτώθηκαν, τόσο κατά τον πόλεμο όσο και μετά κατά....
την γερμανική κατοχή, όπου επικράτησε πείνα, εξαθλίωση και προσβολή κάθε ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Σήμερα, αρπάζονται περιουσίες και εισοδήματα. Εκατομμύρια Έλληνες σπρώχνονται στην...
φτωχοποίηση, στην εξαθλίωση, στον εξανδραποδισμό και στην αυτοκτονία.

Σε 9 μέρες, καλούμαστε όλοι, όχι στα όπλα, αλλά στις κάλπες αυτή τη φορά, για να πολεμήσουμε με την ψήφο μας την γερμανική εισβολή.

Μπορεί να συμπαθούμε ή να αγαπάμε τα υποτακτικά, στις σύγχρονες γερμανικές δυνάμεις κατοχής, κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Ίσως να μην θέλουμε για συναισθηματικούς λόγους να χάσουν. Οι περισσότεροι από μας όχι μόνο τα ψηφίσαμε στο παρελθόν, αλλά κάποιοι υπήρξαμε ακόμα και μέλη τους. Όμως αυτή τη φορά, δεν τα βοηθάμε αν τα ψηφίσουμε. Κακό κάνουμε τόσο στα ίδια, όσο και στον εαυτό μας, την πατρίδα, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα.  Ο ευρωπαϊκός Νότος συσπειρώνεται ενάντια στον νέο γερμανικό ιμπεριαλισμό.

Η ψήφος μας αυτή τη φορά, δεν αφορά τα κόμματα, αλλά έχει άλλη αξία. Είναι ψήφος προσωπικής επιβίωσης. Θα πρέπει, μαζί με αυτή των Γάλλων, να κόψει το αέρα των γερμανικών δυνάμεων κατοχής, ώστε να έχουμε ελπίδα για καλύτερη ζωή.
               «Έλληνες ψηλά τις καρδιές!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: