Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Συνάντηση Κυκλαδιτών με τον Γ. Βλασερό στο Γαλάτσι

«Προτεραιότητα η Υγεία των Κυκλαδιτών»
Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, με μεγάλη προσέλευση και έντονο κυκλαδίτικο «παλμό» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η προγραμματισμένη ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ, ναξιώτη καρδιολόγου, Γιάννη Βλασερού.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί ετεροδημότες Κυκλαδίτες, οι οποίοι έφτασαν από νωρίς στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Γαλατσίου για να ακούσουν τα λόγια του Γιάννη Βλασερού, να συζητήσουν μαζί του και να του δώσουν την απαραίτητη δύναμη για να συνεχίσει τον αγώνα του.
Ο Γιάννη Βλασερός εξήγησε, αρχικά, τους λόγους που τον έσπρωξαν να «κατέβει» στον στίβο της...
πολιτικής και να προσφέρει όχι μόνο τις γνώσεις και την αγάπη για τον τόπο του, αλλά και νέες ιδέες, μεράκι και όρεξη για ν’ ανταποκριθεί σ’ αυτό το δύσκολο καθήκον.
Μίλησε κατά βάση εκτός κειμένου, εκθέτοντας τους προβληματισμούς του για τα όσα συμβαίνουν σήμερα στον τόπο μας και, συγκεκριμένα, στις Κυκλάδες. Στάθηκε λίγο περισσότερο, όπως είναι φυσικό, στο θέμα της Δημόσιας Υγείας και εξέφρασε τις απόψεις του για τις προοπτικές του ΕΣΥ στις Κυκλάδες και τις κινήσεις που θα πρέπει άμεσα να γίνουν για να λυθούν τα πιο επείγοντα προβλήματα στον συγκεκριμένο τομέα.
Ενδεικτικά, έθεσε δύο μεγάλα θέματα –το θέμα των νοσοκομείων των νησιών και το θέμα της μεταφοράς των ασθενώς από τα μικρά νησιά στα μεγαλύτερα- υποστηρίζοντας τα εξής:  «Αρκετές βελτιώσεις έγιναν, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Είναι μεγάλο ζήτημα η ολοκλήρωση και επάνδρωση των νοσοκομείων Νάξου και Σαντορίνης. Το μεν υπολειτουργεί, το άλλο –παρότι είναι εξαιρετικό κτιριακό συγκρότημα με άριστη υλικοτεχνική υποδομή- δεν λειτουργεί. Ειδικά το νοσοκομείο Σαντορίνης θα μπορούσε να καλύψει όχι μόνο τις ανάγκες του νησιού, αλλά και να αναδειχθεί σε κέντρο «θεραπευτικού τουρισμού. Θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και να «τραβήξει» επισκέπτες από το εξωτερικό, που θέλουν να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά, αλλά χρειάζονται και ένα σύγχρονο νοσοκομείο δίπλα τους.
Άλλο θέμα είναι η διακομιδή ασθενών από το ένα νησί στο άλλο. Μπορούμε να το δούμε, μπορούν να υπάρξουν λύσεις –όπως επιχειρήσεις ενδοεπικοινωνίας μεταξύ των νησιών με ταχύπλοα, σωστά επανδρωμένα ασθενοφόρα».  
Στο τέλος της ομιλίας του ο Γιάννης Βλασερός παρακίνησε τους παρευρισκομένους να πιουν μαζί του ένα ποτηράκι ρακή, να δοκιμάσουν εκλεκτή ναξιώτικη γραβιέρα και να συνεχίσουν τη συζήτηση περί των Κυκλάδων σε πιο «χαλαρό» τόνο.
«Να στηρίξουμε τον καρδιολόγο με όλη μας την καρδιά», ήταν το «σλόγκαν» της συνάντησης, που ακούστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκειά της.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Ειρήνη Μουστάκη, πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας και νυν δημοτική σύμβουλος, ο Νίκος Μαϊτός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων, ο Πέτρος Καραπάτης, πρόεδρος του Συλλόγου Απεραθιτών και αντιπρόεδρος της ΟΝΑΣ, ο Γιάννη Σιδερής, πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου, ο Θεόφιλος Λάζαρος, πρώην αντινομάρχης Κυκλάδων και τώρα περιφερειακός σύμβουλος, καθώς και μέλη της ΟΝΑΣ και Συλλόγων Ναξιωτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: