Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Tελευταίος αλλά αποθεώθηκε!

Τον λένε Χαμαντού Τζίμπο Ισάκα και είναι ο εκπρόσωπος της Νιγηρίας στην κωπηλασία. Θα μου πείτε πως προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς ένας αθλητής από μία χώρα χωρίς θάλασσα και λίμνες; Κέρδισε την συμμετοχή στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΔΟΕ για εκπροσώπηση όλων των χωρών του πλανήτη και έμαθε τα καλά νέα, μόλις...
τρεις μήνες πριν μπει στο αεροπλάνο για το Λονδίνο.
Ο Ισάκα συμμετείχε στον προκριματικό και τερματισε τελευταίος, 100 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε αποθεώθηκε στο τέλος από περίπου 30.000 θεατές στο κωπηλατοδρόμιο του Ιτον Ντόρνεϊ.
Το… καρφί του για τη συμμετοχή του Ισάκα έριξε ο πέντε φορές Ολυμπιονίκης από το Ηνωμένο Βασιλείο, Στιβ Ρεντγκρέιβ, λέγοντας: «Είναι καλό να ενθαρρύνεις χώρες να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς. Αλλά υπάρχουν καλύτεροι κωπηλάτες από διάφορες χώρες που δεν τους επετράπη να αγωνιστούν».
Ο αγώνας του Ισάκα θύμισε την περίπτωση του κολυμβητή από τη Γουϊνέα Ερικ Μουσαμπανί, που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς του Σϊδνεϊ και τερμάτισε τελευταίος με διαφορά από τον πρώτο στα 100 μέτρα ελεύθερο.

gazzetta 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ωραία γεωγραφία !!!
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Δ.Αφρικής είναι το Λάγος της Νιγηρίας βρε παιδιά!!!