Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Εβδομάδα αφιερωμένη στον τουρισμό από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σειρά  εκδηλώσεων αφιερωμένη στον τουρισμό της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή από επαγγελματίες του τουρισμού και άλλων ειδικοτήτων, αλλά και ενδιαφερομένων Δημοτών. Στα πλαίσια των παραπάνω εκδηλώσεων παρουσιάστηκε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για τη περίοδο 2013-2015 και διενεργήθηκαν τρία εξειδικευμένα σεμινάρια με αντικείμενο την ποιοτική αναβάθμιση των ξενοδοχείων, τις τεχνικές του τουριστικού μάρκετινγκ και την ποιοτική αναβάθμιση της γαστρονομίας στα νησιά του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Εισηγητής στις παραπάνω εκδηλώσεις ήταν ο πανεπιστημιακός και πολύπειρος επαγγελματίας του...
τουριστικού μάρκετινγκ Δρ. Δημήτρης Κούτουλας.

«Πρέπει να πω ότι νιώθω  ιδιαίτερη ικανοποίηση για την  ανταπόκριση των τουριστικών  επαγγελματιών της Νάξου στην πρόσκλησή μας να παρακολουθήσουν  τρία σεμινάρια στη σειρά», δήλωσε ο Δημήτρης Κούτουλας μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος. «Η συμμετοχή ήταν εξαιρετική. Ιδιαίτερα με χαροποίησε ότι μέρα με τη μέρα μεγάλωνε το ακροατήριό μας. Έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε για θέματα που απασχολούν τις τουριστικές επιχειρήσεις του νησιού, να εξετάσουμε καλές πρακτικές όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό καθώς και να προτείνουμε πρακτικές λύσεις για συνήθη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Εστιάσαμε σε θέματα ποιότητας τόσο στον ξενοδοχειακό κλάδο όσο και σε αυτόν της εστίασης, ενώ παρουσιάσαμε συγκεκριμένες τεχνικές του μάρκετινγκ που επιτρέπουν σε μια μικρομεσαία επιχείρηση να βελτιώσει τη θέση της στην αγορά.»
Στο τελευταίο από τα τρία σεμινάρια, στο οποίο συνδιοργανωτής ήταν ο  σύλλογος Μαζικής Εστίασης και είχε ως θέμα τη γαστρονομία, μετείχαν ως εισηγητές και οι διακεκριμένοι σεφ κ.κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος και Γιάννης Γαβαλάς, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας (chef’s club) .

«Ήταν μία πολύ ενημερωτική  συνάντηση που θεωρώ ότι προκάλεσε τους προβληματισμούς που έπρεπε στους επαγγελματίες που την παρακολούθησαν» σημειώνει ο executive chef κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος. «Σε ότι αφορά εμένα προσωπικά (το έχω αποδείξει άλλωστε) είμαι στη διάθεση του οποιοδήποτε συναδέλφου θελήσει να συνεργαστούμε για το καλό της τοπικής μας κουζίνας αλλά και της γαστρονομίας στο νησί μας. Επίσης έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθηνών όπως σήμερα που μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε κοντά μας ένα άξιο καταξιωμένο συνάδελφο και σχεδόν συντοπίτη το Γιάννη Γαβαλά από την Ηρακλειά. Ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε είναι μακρύς και δύσκολος απαιτείται μεγάλη προσπάθεια και θέληση. Πιστεύω όμως ότι θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε μοναδικές πρώτες ύλες και ένα έμψυχο δυναμικό το οποίο με την σωστή καθοδήγηση μπορεί να φτάσει τη Νάξο και τα νησιά μας εκεί που τους αξίζουν».
Ο κ. Γιάννης Γαβαλάς  δήλωσε: «Μεγάλη χαρά και τιμή αποτέλεσε  η πρόσκληση του φίλου και  συναδέλφου Δημήτρη Παπαδόπουλου να παραστώ στο σεμινάριο γαστρονομίας στη Νάξο. Υπέροχη προσπάθεια τόσο από την πλευρά του Δήμου με τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό, από το σωματείο μαζικής εστίασης και τον Πρόεδρο Ιωάννη Παπαδόπουλο όσο και από τον διακεκριμένο Επιστήμονα Δημήτρη Κούτουλα. Όλοι τους έχουν καταλάβει πόσο σημαντικό είναι εκτός από το φυσικό τουριστικό κίνητρο, που αναμφισβήτητα διαθέτουν η Νάξο και οι Μικρές Κυκλάδες, να αξιοποιηθούν τα νησιά μας κι ως γαστρονομικός προορισμός. Μια προσπάθεια που επιβάλλεται να έχει την συμπαράσταση τόσο των παραγωγών όσο και των επαγγελματιών του Νησιού. Δεν κρύβω ότι αιφνιδιάστηκα ευχάριστα από την συμμετοχή στο σεμινάριο πλήθος επαγγελματιών και ιδιαιτέρως νέων ανθρώπων με έντονο το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της εμπειρίας μας, του πλούτου των τοπικών προϊόντων και την δημιουργική τους σύνθεση ώστε να υπάρξει ένα αποτέλεσμα που θα αναβαθμίσει το τελικό τουριστικό προϊόν των Νησιών μας. Δεκτικοί άνθρωποι που διψούν για γνώση αλλά και τυχεροί γιατί έχουν δίπλα τους αρωγό τον Δήμο και έμπειρους επαγγελματίες που έχουν βγει έξω από τα σύνορα του νομού και έχουν γνώση και εμπειρία. Εγώ από την πλευρά μου, καθότι κι Αρακλειανός έχω κι ένα λόγο παραπάνω, θα είμαι στο πλάι σας όταν, όπου και σε ότι με χρειαστείτε...Σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

Τις τρεις  πρώτες ημέρες σεμινάρια  φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Naxos Resort το οποίο παρείχε άρτια οργάνωση και εξοπλισμό. Την τελευταία μέρα το σεμινάριο γαστρονομίας φιλοξενήθηκε στα γραφεία του συλλόγου Μαζικής Εστίασης.

Ο Δήμος θα συνεχίσει τις προσπάθειες  του για την ενημέρωση και  επιμόρφωση των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού οργανώνοντας νέα σεμινάρια σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν.







  Ο Δήμαρχος  
   κ.ε.ε

                      Δημήτρης Λιανός
            Αντιδήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια: