Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Βραζιλία... Όταν οι λαοί τολμούν και δεν κοιμούνται.

Εδώ και μερικές μέρες η Βραζιλία συγκλονίζεται από οργισμένες διαδηλώσεις των πολιτών με αφορμή μια μικρή αύξηση της τιμής των εισιτηρίων. Παρότι η κυβέρνηση τρομαγμένη πήρε πίσω τις αυξήσεις, εντούτοις οι διαδηλώσεις μετατράπηκαν σε λαϊκό κίνημα που απαιτούσε αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
Πανικόβλητη η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ πρότεινε τη Δευτέρα τη διεξαγωγή «δημοψηφίσματος» για την δημιουργία Συντακτικής Συνέλευσης, που θα προετοιμάσει μια βαθιά «πολιτική μεταρρύθμιση» στη χώρα.
Οι Βραζιλιάνοι μας έβαλαν τα γυαλιά. Εμείς που γεννήσαμε τη δημοκρατία, έχουμε πέσει σε έναν εξευτελιστικό για ανθρώπινες προσωπικότητες βαθύ ύπνο, προκειμένου να...
επιβιώνει και να πλουτίζει σε βάρος της ζωής μας ένα σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικοοικονομικό σύστημα.
Το ίδιο ακριβώς πράγμα που τελικά θα γίνει στη Βραζιλία, προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια να το κάνει στην Ελλάδα, το ελληνικό κίνημα πολιτών «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή», αλλά μέχρι στιγμής οι υπόλοιποι πολίτες προτιμούν τον πολιτικό ύπνο, προφανώς για να μην πάθει κάτι η περίφημη «δημοκρατία» μας των γόνων, των απογόνων και των διαπλεκόμενων συμφερόντων.
Είτε θα βγούμε στους δρόμους να διεκδικήσουμε κι εμείς Νέο Σύνταγμα, είτε θα μας πουλήσουν ως σκλάβους.

ΥΓ. Ελπίζουμε να μην περιμένετε να σας πουν από τα καθεστωτικά ΜΜΕ τι ακριβώς κατάφεραν οι πολίτες της Βραζιλίας.




χασάπης-peter 

Δεν υπάρχουν σχόλια: