Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Α. ΣΑΜΑΡΑ

Κύριε Πρόεδρε,
Δράττομαι της ευκαιρίας να επικοινωνήσω μαζί σας, λόγω των τελευταίων εξελίξεων και να κάνω μία σύντομη αναδρομή σε όλα όσα είπατε και κάνατε μέχρι σήμερα και ίσως να τα ξεχάσατε.
Ως ενεργό μέλος της Ν.Δ. μέχρι το 1993, αγωνιστήκατε για το μεγάλο αυτό Λαϊκό κόμμα και τότε για λόγους που μόνο εσείς ξέρετε , ρίξατε μία ολόκληρη Κυβέρνηση και δημιουργήσατε τη ΠΟΛΑΝ , ένα κόμμα που δεν έμελλε να έχει συνέχεια. Από τότε και μετά, βγήκατε από τη πολιτική σκηνή , έως το 2008, που σας επανέφερε ο Κ. Καραμανλής.
Μετά τις εκλογές του 2009, διεκδικήσατε με αξιώσεις την αρχηγία της Ν.Δ. και τη πήρατε, όντας αξιωματική αντιπολίτευση. Οι πρώτοι πύρινοι λόγοι σας ήτανε για το «κακό» ΠΑΣΟΚ, που οδηγούσε την Χώρα στη καταστροφή. Και ήλθε το 1ο Μνημόνιο. Εκεί λάβρος και επικριτικός, επιτεθήκατε κατά αυτών των επιλογών, παραθέτοντας πάρα πολλά στοιχεία για την αστοχία της επιλογής του τότε...

Πρωθυπουργού κ.Γ.Παπανδρέου, και κατηγορώντας τον ίδιο αλλά και όλο το ΠΑΣΟΚ για μειοδοτική συμπεριφορά (Ομιλίες σας σε ΔΕΘ, συνεντεύξεις κλπ). Μία υπεύθυνη στάση που χαιρετίστηκε από όλη τη βάση της Ν.Δ.
Και φτάνουμε στη Διακυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, όπου εκβιαζόμενος (γιατί άραγε? Τι είχατε να κρύψετε;), από τη κ. Μέρκελ, ανακαλύψατε ότι το Μνημόνιο είναι η μόνη λύση σωτηρίας της Χώρας, αλλά το «κακό» πάλι ΠΑΣΟΚ, είχε κάνει λάθος διαπραγματεύσεις.
Και φτάνουμε στις εκλογές του Μαΐου-Ιουνίου 2012 , όπου υφαρπάζετε (υποκλέπτετε) τη ψήφο του Ελληνικού Λαού, με υποσχέσεις Ζαπείων και 18 σημείων που θα μας οδηγούσαν στην έξοδο από τη κρίση. Και ο Λαός σας τίμησε , αναδεικνύοντας τη Ν.Δ. σε πρώτο κόμμα και δίνοντάς της έτσι το μπόνους των 50 εδρών στη Βουλή. Και περιμέναμε την υλοποίηση των 18 σημείων του προγράμματός σας, για να σωθούμε, όπως λέγατε! Και αντ’αυτού, υπογράφετε καινούργιο μνημόνιο, δε διαπραγματεύεστε καθόλου, και αντί για σωτηρία, αρχίζει η καταστροφή των νοικοκυριών και το ξεπούλημα σε τιμή ευκαιρίας της Χώρας.
Ο Ελληνικός λαός στενάζει κάτω από τα υψηλότερα ιστορικά ποσοστά ανεργίας, κάτω από το φάσμα πλειστηριασμών των Οικιών του λόγω χρεών (φροντίσατε βλέπετε να του μειώσετε και το μισθό αλλά και τη σύνταξη), παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία και οι αυτοκτονίες λόγω οικονομικών δυσκολιών να πολλαπλασιάζονται. Η ακρίβεια , σα παγκόσμιο γεγονός σε ένα υφεσιακό περιβάλλον να είναι υπαρκτή, χωρίς κανείς να κάνει τίποτα για τη πάταξη του λαθεμπορίου, τη πάταξη των ΚΑΡΤΕΛ , την εξομάλυνση της αγοράς. Φόροι αντισυνταγματικοί, μηδενίζουν και τα τελευταία εισοδήματα, ενώ με Υπερηφάνεια ξεπουλάτε σε τιμή ευκαιρίας , ότι έχει απομείνει σε αυτή τη Χώρα.
Και φτάνουμε στα τελευταία γεγονότα της ΕΡΤ , όπου με στυλ του «αποφασίζουμε και διατάζομε», κλείνεται η Δημόσια Τηλεόραση σε ένα βράδυ, με το μαύρο να κυριαρχεί παντού. Ναι ήθελε εξυγίανση η ΕΡΤ, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει η μία συνιστώσα της Συγκυβέρνησης (ΔΗΜΑΡ) και εσείς, Ω ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ, αποφασίζετε να συγκυβερνήσετε με το ΠΑΣΟΚ, μοιράζοντας Υπουργεία και θέσεις. Ποιος σας είπε κ.Σαμαρά ότι ό Ελληνικός Λαός σας ψήφισε για να έχει το ΠΑΣΟΚ στη Κυβέρνηση; Ποιός σας έδωσε αυτό το δικαίωμα. Πως εσείς , ο κατακριτής, γλύφετε εκεί που φτύνατε;;; Μήπως τελικά, λέω μήπως ,φτιάχνετε τη Νέα Δημοκρατική Πανελλήνια Σοσιαλιστική Κίνηση;;; Και πιστεύετε ότι αυτό θα μας σώσει και θα μας φέρει σε ανάπτυξη;
Όχι κ. Σαμαρά, έτσι δε θέλω να σωθώ άλλο, αρκετά με σώσατε.
Φύγετε όσο είναι νωρίς, σε λίγο δε θα μπορείτε και θα γραφτείτε με τα μελανότερα γράμματα στην Ιστορία αυτού του τόπου .
Αν σας έχει μείνει και ελάχιστη ανθρωπιά μέσα σας,
ΣΩΣΤΕ ΜΑΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ ΣΑΣ και αφήστε μας να πάρουμε την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ!


Β. Α. Παρασκευαϊδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: