Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΝΑΞΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΞΟΥ και Μικρών Κυκλάδων, με αφορμή την παρουσία στον όρμο της Νάξου από το πρωί, της φρεγάτας Αιγαίο του πολεμικού μας Ναυτικού, που πιθανώς να συμμετέχει με τον ηλεκτρονικό της εξοπλισμό στη προετοιμαζόμενη στρατιωτική επέμβαση των Αμερικανών στη Συρία, εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε αυτό το ενδεχόμενο και καλεί την κυβέρνηση να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι... όχι μόνο θα αρνηθεί τη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας και του ελληνικού στόλου για την υποστήριξη μιας επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Συρία, αλλά ότι θα αντιταχθεί σε κάθε σχέδιο για στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή.
Καλούμε το Δήμο Νάξου να ζητήσει εξηγήσεις για την παρουσία της Φ/Γ Αιγαίο στη περιοχή μας και για τους τυχόν κίνδυνους που μπορεί να εγκυμονεί αυτή. Βρίσκεται σε επιφυλακή στα πλαίσια εθνικού αμυντικού σχεδιασμού ή εξυπηρετεί άλλους σκοπούς;
Ένας νέος πόλεμος στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, θα έχει καταστροφικές συνέπειες, ενώ σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει την ανάγκη να υπάρξει πολιτική επίλυση του ζητήματος με ειρηνικό τρόπο, ουσιαστική παρέμβαση του ΟΗΕ στις εξελίξεις, με στόχο την άμεση κατάπαυση του πυρός και να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές, να διασφαλιστούν τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα του συριακού λαού, καθώς και η δυνατότητά του να αποφασίσει ο ίδιος για το μέλλον του, χωρίς ντόπιους και ξένους δυνάστες.


Νάξος 29/8/2013

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H ΦPEΓATA EINAI EΔΩ ΓIA ΛOΓOYΣ AΣΦAΛEIAΣ TΩN NHΣIΩN KAI OXI ΓIA TON ΠOΛEMO ΣTHN ΣYPIA.KAΛO ΘA EINAI EΣEIΣ TOY ΣYPIZA NA ΣTAMATIΣETE NA EIΣTE OΛO ΠNEYMA ANTIΛOΓIAΣ KAI NA KANETE TΠT OYΣIOΔEΣ. EXETE KATANTHΣEI AHΔIA ΠIA.AYTO EINAI TO ΠPOBΛHMA ΣAΣ;ΔHΛ AMA ΔEN EPXOTAN H ΦPEΓATA TI ΘA BΓAZATE ΣTA MΜΕ;ΓΡΑΦΙΚΟΙ Ε ΓΡΑΦΙΚΟΙ

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΡΙΖΑ-εκος Λαικισμος εν οψη εκσουσιας.

Ανώνυμος είπε...

εγώ ξέρω ότι η φρεγάτα ψαρεύει χταπόδια στο λακο.

Ανώνυμος είπε...

Ρε χαζε πρόεδρε θα σταματήσεις να γράφεις κεφάλαια!!!

Ανώνυμος είπε...

H ΦPEΓATA EINAI EΔΩ ΓIA ΛOΓOYΣ AΣΦAΛEIAΣ TΩN NHΣIΩN. Σοβαρά ; Από ποιούς απειλούμαστε ;Αν νομίζεις "γραφικέ" Ανώνυμε οτι η Συρία πέφτει μακριά και δεν σε ενδιαφέρει να σου θυμήσω το Κόσοβο και τα Σκόπια που σου φτιάξανε στα περίχωρα μετα την "ειρηνική" επέμβαση στην πρ.Γιουκοσλαβία . Αίγυπτος Συρία σε εμφύλιο Τυνησία Αλγερία σε αστάθεια Λυβίη σε κατοχή και Κύπρος και Ελλάδα σε οικονομική κατοχή (μνημόνια). Ποιοί ελέγχουν τώρα τα κοιτάσματα και τους ενεργειακούς δρόμους της Αν.Μεσογείου ; Ασε μην κουράζεσαι κάτσε στο χαζοκούτι σου και περίμενε τον Βενιζέλο και τον Σαμαρά να σε σώσουν.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε επωνυμε μην αρπάζεσαι....καλό το κόλπο με τα μικρά γράμματα! !

Ανώνυμος είπε...

Η φρεγάτα βρισκόταν στα πλαίσια "φυλακής σκοπούντους". Πάντα υπάρχει ένα Πολεμικό Πλοίο να "φυλάει σκοπιά" εδώ και 10ετίες σε διάφορα νησιά του Αιγαίου. Δυστυχώς σε όλα τα νησιά που πηγαίναμε ήμασταν πάντα ανεπιθύμητοι. Δεν ξέρω γιατί... και στην Άνδρο... και στις Σπέτσες... Ελληνική Σημαία έχουμε πάνω στο πλοίο. Ντροπή!!!