Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, σχετικά με την ονομαστική ψηφοφορία των 5 άρθρων της τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας

Να γιατί το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Π. Ρήγας επέμειναν στην άθλια μεθόδευση της ονομαστικής ψηφοφορίας των 5 άρθρων της τροπολογίας στη συσκευασία του ενός...
Ο Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε σήμερα υπόμνημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με το οποίο ανέλυσε διεξοδικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην επίμαχη τροπολογία του Υπουργείου Υγείας καθώς και την εκβιαστική ονομαστική ψηφοφορία πέντε (5) άρθρων στη συσκευασία ενός. Επεσήμανε ιδιαίτερα τη σκοπιμότητα του ΠΑΣΟΚ για τη μεθόδευση της ψηφοφορίας, σκοπιμότητα παραποίησης της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το διοικητικό διαχωρισμό των νοσοκομείων της νησιωτικής Ελλάδας και τα κίνητρα υπηρέτησης των επικουρικών γιατρών στα νησιά, όπως αποδεικνύεται και με το συνημμένο δελτίο τύπου του γραμματέα της Κ.Ο. και βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα.
Σας παραθέτουμε το σχετικό υπόμνημα, καθώς και το δελτίο τύπου του κ. Π. Ρήγα:

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής
Κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη
Κύριε πρόεδρε,

Σε συνέχεια της ψηφοφορίας που έγινε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας για την επίμαχη Τροπολογία του Υπουργείου Υγείας στις 27/11 και ως επιβεβαίωση των ενστάσεων και των διαμαρτυριών που εγείραμε για τη μεθόδευση της συγκεκριμένης ψηφοφορίας, στην οποία παρατύπως και καθ’ υπέρβαση του Κανονισμού, κληθήκαμε να ψηφίσουμε πέντε (5) διαφορετικά άρθρα στη συσκευασία ενός, σας παραθέτω συνημμένο το δελτίο τύπου του κ. Π. Ρήγα, γραμματέα της Κ.Ο. και βουλευτή Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις σοβαρές ανησυχίες μας, για τη σκοπιμότητα της μεθόδευσης της εν λόγω ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η σκοπιμότητα και η μεθόδευση του κ. Π. Ρήγα αλλά και της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για την ονομαστική ψηφοφορία, στο μόνο στο οποίο αποσκοπούσε, ήταν η εμφάνιση προς τις τοπικές κοινωνίες, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πίστευε και δεν αγωνίστηκε για το διαχωρισμό των νησιωτικών νοσοκομείων (θέμα για το οποίο είχαμε καταθέσει και σχετικές τροπολογίες), ούτε για την ενίσχυση των κινήτρων για την υπηρέτηση των επικουρικών γιατρών στα νησιά, αφού γνωρίζοντας την αρνητική μας θέση για την τιμολόγηση των φαρμάκων, με την ενιαία ψηφοφορία θα μας εκβίαζαν υποχρεωτικά να ψηφίσουμε ΟΧΙ, συμπαρασύροντας σε αυτή τη θέση και τα λοιπά εκτός φαρμάκων άρθρα της τροπολογίας.

Πρέπει δε να σας πω ότι τις μέρες αυτές ο κ. Π. Ρήγας εκδίδει το 4ο κατά σειρά δελτίο τύπου, προαναγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φανεί ανακόλουθος με το αίτημα για διαχωρισμό των νοσοκομείων των νησιών, αφού στην ίδια τροπολογία ήταν γνωστό ότι υπήρχε το άρθρο για τα φάρμακα, στο οποίο είχε εκφραστεί εξ αρχής η αρνητική μας θέση. Μας εγκαλούσε μάλιστα χαρακτηριστικά λέγοντας ότι «…να δούμε τι θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, Τετάρτη κοντή γιορτή…»

Αυτή είναι λοιπόν η πραγματικότητα, που ο κ. Π. Ρήγας και το ΠΑΣΟΚ επεδίωξαν να δημιουργήσουν για να μας «εκθέσουν» στα μάτια των τοπικών κοινωνιών, εκφυλίζοντας τη νόμιμη κοινοβουλευτική διαδικασία, τη διαφάνεια και την πολιτική αντιπαλότητα με καθαρούς όρους, που αν τη σέβονταν, δεν θα δημιουργούνταν αυτές οι τερατώδεις παραβιάσεις της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, με την ταυτόχρονη και μοναδική εκβιαστική ονομαστική ψηφοφορία πέντε άρθρων άσχετων μεταξύ τους στη συσκευασία του ενός.

Κύριε Πρόεδρε της Βουλής, για άλλη μια φορά σας ζητάμε η διαδικασία αυτή να είναι η τελευταία μελανή σελίδα του ελληνικού κοινοβουλίου και εφεξής παρακαλούμε να μην γίνεται αποδεκτή ούτε η κατάθεση άσχετων τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια, ούτε η συμπερίληψη πολλών διαφορετικού περιεχομένου άρθρων σε μία και μοναδική τροπολογία, ούτε πολύ περισσότερο η διενέργεια ενιαίας και μοναδικής ονομαστικής ψηφοφορίας σε τέτοιου τύπου τροπολογίες.

28/11/2013

 Με τιμή

Νίκος Συρμαλένιος
Βουλευτής Κυκλάδων




Π. Ρήγας: Όχι από το ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για τη διοικητική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Νάξου

Δημοσίευση: 27.11.2013, 14:53
Τελευταία Ενημέρωση: 27.11.2013, 15:17

Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να μεθοδεύσουν την ονομαστική ψηφοφορία αντίθετα με τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό της Βουλής, υποχρεώθηκαν τελικά να αρνηθούν την υπερψήφιση της τροπολογίας που περιελάμβανε τον διοικητικό διαχωρισμό του νοσοκομείου της Νάξου από αυτό της Σύρου, σημειώνει ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας

Σημειώνεται, ότι υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τις τιμές των φαρμάκων, καθώς και το θέμα του Νοσοκομείου Νάξου, αφού συμπεριλαμβανόταν μαζί με άλλα θέματα στην ίδια τροπολογία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, ότι δεν αναγνωρίζει την ψηφοφορία θεωρώντας ότι η διαδικασία ήταν παράνομη, ενώ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας διαμαρτύρονταν βουλευτές του, που επέμεναν να απαντούν ότι ψηφίζουν τα άρθρα 1, 2, 3 και 4 της τροπολογίας, όχι στο άρθρο 5 της ίδιας τροπολογίας, και οι ψηφολέκτες να εγγράφουν «όχι στην τροπολογία».

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 164 βουλευτές, κατά ψήφισαν 72 βουλευτές, ενώ δέκα βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Ο κ. Παναγιώτης Ρήγας, συνεχίζοντας, επισημαίνει, ότι η πραγματικότητα δεν αλλάζει και είναι οδυνηρή για το ΣΥΡΙΖΑ:

"Παγιδευμένοι στην άρνησή τους να ψηφίσουν τη μείωση της τιμής των φαρμάκων που περιλαμβάνονταν στην ίδια τροπολογία με τη διοικητική αυτοτέλεια του νοσοκομείου της Νάξου, προσπάθησαν με φωνασκίες και ύβρεις κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Η πραγματικότητα, βεβαίως, δεν αλλάζει και είναι δυστυχώς οδυνηρή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην τροπολογία που περιλαμβανόταν ο διοικητικός διαχωρισμός του Νοσοκομείου της Νάξου ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΟΧΙ. Οι Ναξιώτες οφείλουν να το γνωρίζουν", υπογραμμίζει ο κ. Ρήγας.


(Αναδημοσίευση από το www.naxos-news.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: