Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Η ''Νησιωτική Πολιτεία'' για τη χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. για το θέμα της έκτασης του ΚΕ.Γ.Ε.

Χαιρετίζουμε τη χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που αφορά την άμεση ένταξη ποσού 30.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014 για την έκδοση της οικοδομικής άδειας και των απαραίτητων εγκρίσεων προκειμένου να κατασκευαστεί κτήριο για τη λειτουργία του ΚΕ.Γ.Ε. στο χώρο που έχει παραχωρηθεί από τη τοπική κοινότητα Σαγκρίου το έτος 2001.
Είναι μια καθαρή νίκη της Νάξου που έτσι εξασφαλίζει την παραμονή του ΚΕ.Γ.Ε στο νησί, αλλά και την άνευ πλέον αμφισβητήσεων παραχώρηση στο Δήμο μας της αντίστοιχης έκτασης στη Χώρα .
Είναι επίσης μια καθαρή νίκη των κατοίκων του Σαγκρίου, που διεκδίκησαν και κέρδισαν το αυτονόητο για την κοινότητα τους.
Έτσι, αντί για τους ‘’βοτανικούς κήπους’’ που ‘’οραματιζόταν’’ και ‘’πάλευε’’ ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία, αναγκάστηκαν επιτέλους να πράξουν το...

αυτονόητο, αφού πρώτα με τις πρακτικές τους έθεσαν σε κίνδυνο την υλοποίηση της κοινής απόφασης για την ανταλλαγή των εκτάσεων και την τόσο σημαντική για τη πρωτεύουσα της Νάξου απόκτηση ενός πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου. Κι όλα αυτά βέβαια μεταφέροντας το κύριο κόστος της κατασκευής του κτηρίου στην επόμενη δημοτική αρχή που φυσικά δεν θα είναι η ίδια.
Θα πρέπει να καταλάβει ο Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία, έστω και στη δύση της θητείας τους, ότι ‘’λεονταρισμοί’’, επικοινωνιακά κόλπα και αστείες αντιπροτάσεις επιτρέπονται ως το σημείο που δεν διακυβεύονται ζωτικά συμφέροντα του Δήμου.




Νησιωτική Πολιτεία
Νάξος - Δονούσα - Ηρακλειά - Κουφονήσι - Σχοινούσα
(Ανεξάρτητη κίνηση των πολιτών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων)

Δεν υπάρχουν σχόλια: