Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Τέλος χρονιάς και τέλος εποχής τους

Τέλος χρονιάς και είθισται τις μέρες αυτές να προβαίνουμε σε απολογισμούς. Προσωπικοί, οικογενειακοί, κοινωνικοί απολογισμοί μας οδηγούν σε σκέψεις και προβληματισμούς καθώς δεν είμαστε καθόλου ανεύθυνοι για τις επιλογές μας.
«Όπως στρώσαμε κοιμόμαστε» που συνήθιζε να λέει η μακαρίτισσα η γιαγιά μου. Στην παρούσα όμως συγκυρία, επιτρέψαμε άλλοι να στρώνουν για μας και εμείς απλά να έχουμε τους εφιάλτες είτε κοιμόμαστε είτε όχι.
Και για να θυμηθούμε ποιοι μας έστρωσαν, μια σύντομη αναδρομή σε κάποιες δηλώσεις των σπουδαίων τέκνων της πατρίδας μας που αρκετοί συμπολίτες μας τους επέλεξαν και όλοι μαζί … τους χαιρόμαστε!
«Η Ελλάδα είναι το success story της Ευρώπης» είχε αναφωνήσει στο Ελσίνκι τον... Ιούλη, Αντώνης ο βαρύμαγκας ο υποσχόμενος δωρεάν ασύρματο WiFi, στην χώρα των εξαθλιωμένων πολιτών, με το 1,5 εκατομμύριο ανέργων.
«Αν υπάρχουν απολύσεις δεν θέλω να το χρεώνετε στην τρόικα. Αυτές είναι αποφάσεις δικές μου, μην μου παίρνει την δόξα η τρόικα», εξανέστη σε συνέντευξη, Άδωνης ο άρχων του κόσμου, ο δείξας στην υγεία τι εστί βερίκοκο.
«Πρώτοι θα δουν την έξοδο απ το δημόσιο θα είναι οι ψυχικά ασθενείς, οι χρόνιοι πάσχοντες, οι αναξιοπαθούντες», δήλωνε σε συνάντηση με το ΔΣ της ΟΛΜΕ αναπολώντας τον Καιάδα, Στουρνάρας, ο πιο πιστός υπηρέτης ξένων και ντόπιων αφεντικών.
«Όσοι δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι να πουλήσουν το σπίτι τους» πρότεινε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης γόνος πολιτικών ακρίδων που για δεκαετίες λυμαίνονται τον τόπο.
«Ο Σύριζα οδηγεί σε εκτσογλανισμό την κοινωνία» δήλωσε προσφάτως ο μετρ του είδους, αυτός που ανήγαγε την πολιτική αλητεία σε επιστήμη, ξεφεύγοντας, προς το παρόν, την συγκατοίκηση με τον Ακη.
Αυτά τα λίγα από μερικούς ογκόλιθους της πολιτικής σκηνής, κάποιους απ΄ τους …. στυλοβάτες της κοινωνίας μας.

Τέλος χρονιάς και ελπίζω και τέλος εποχής τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: