Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Οι Πολίτες για τα Νησιά μας παρουσιάζουν και συζητούν τις προγραμματικές θέσεις της Κίνησης για την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Την Πέμπτη 27 Μαρτίου, ζωντανά στο Μεσόγειος 105.4 FM, στη 1 το μεσημέρι, ο υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Βρούτσης, η δικηγόρος-γραφολόγος Αντωνία Λατσού (υποψήφια δημοτική σύμβουλος) και η συντονίστρια της επιτροπής παιδείας και πολιτισμού της Κίνησης Γεωργία Κορρέ, παρουσιάζουν και συζητούν τις προγραμματικές θέσεις της Κίνησης για την Παιδεία και τον Πολιτισμό.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΛΑΤΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?
ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΙ
Το βράδυ κόβουμε τον μπακαλιάρο σε 5 μερίδες και τον βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για να ξαλμυρίσει. Αλλάζουμε το νερό ανά μισή ώρα για 3 φορές και τον αφήνουμε όλο το βράδυ.
Το άλλο πρωί αλλάζουμε το νερό και μετά από μία ώρα το αλλάζουμε και πάλι.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες για τσιγάρισμα.
Αποφλοιώνουμε τις τομάτες και σε ένα μπολ τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
Σε μια κατσαρόλα με μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε ½ κούπα ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Τσιγαρίζουμε κι ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα.
Μόλις χρυσαφίσουν ρίνουμε τις αποφλοιωμένες και κομμένες ντομάτες, μισή κούπα λευκό κρασί (όχι όμως ρετσίνα), δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και πιπέρι (6-8 κόκκους και με το χέρι λίγο τριμμένο).
Ανακατεύουμε για δύο λεπτά και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Πρέπει να είναι λίγο λιγότερο από αυτό που μας αρέσει (γιατί θα εξατμιστεί το νερό και θα ενισχυθεί η γεύση του).
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αλάτι από αλάτι - μάρκα από μάρκα διαφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στην ισχύ του.
Μόλις πάρει βράση χαμηλόνουμε τη φωτιά στο χαμηλό (ίσα που να βράζει), κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 20 λεπτά.

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τον μπακαλιάρο μέσα του.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά περίπου.
Αν θέλετε να βγει ζουμερό τότε σκεπάστε το με ένα αλουμινόχαρτο ή στα 15 λεπτά ρίξτε ένα κρασοπότηρο ζεστό νερό μέσα στο ταψί.

ΜΗΝ βάλετε ντομάτες μέσα. Θα απορροφήσουν τη γεύση.

#Συνταγούλης#

Ανώνυμος είπε...

λάθος το γράφεις συνταγούλη
"μπακαλιάρος βλακί" σου ταιριάζει...
ίσως και "μπακαλιάρος (ξε)βρακί"...

Ανώνυμος είπε...

ελα ρε συνταγουλη.....
μας ελειψες......
εγω παντως,να ξερεις, εκτελω τις συνταγες σου.

ο χαχανουλης

Ανώνυμος είπε...

ότι τις εκτελείς είναι σίγουρο...
χάχα-null

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Οι συνταγές που προτείνει ο "συνταγούλης" δεν μπορούν να εκτελεστούν. Η προηγούμενη συνταγή μου βγήκε μάπα.
Αυτό που δεν είναι μάπα, είναι η φοβερή προσπάθεια που κάνει ο Βασίλης και το επιτελείο του και η σοβαρότητα με την οποία την κάνουν.
Κατά τ' άλλα "συνταγούλη", βράσε ρύζι ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Οι συνταγές που προτείνει ο "συνταγούλης" δεν μπορούν να εκτελεστούν. Η προηγούμενη συνταγή μου βγήκε μάπα.
Αυτό που δεν είναι μάπα, είναι η φοβερή προσπάθεια που κάνει ο Βασίλης και το επιτελείο του και η σοβαρότητα με την οποία την κάνουν.
Κατά τ' άλλα "συνταγούλη", βράσε ρύζι ...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΡΕ ΒΑΣΙΛΗ [ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΞΟΣ365 ΜΙΛΑΩ] ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΜΗΠΩΣ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΕΔΩΜΕΣΑ. ΙΔΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΘΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΑΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ανώνυμος είπε...

βρε τον ΤΣΑΡΛΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ?

Ανώνυμος είπε...

Ο επι του κανικλειου ο συνταγουλης και ο χαχανουλης θα ήθελα μίας και παίρνουν το πρώτο βραβείο για την εξυπνάδα τους το γέλιο τους και τα φαγητά τους να τους αφιερώσω τούτο:Γαμοτράγουδο τραγούδι για το γάμο, αλλά και το μαμήσι.Ήταν του συρμού, όταν ανθούσε η λεξιλαγνεία, ένα αυθεντικό Γαμοτράγουδο θα το βρείτε στα "αντρικά μουνάτα".《Το συκαλάκι το γλυκό/το λένε σίκι-σίκι, γλυκά το σιροπιάζουνε/μόνο στην Θεσσαλονίκη. Το νερατζάκι το γλυκό/το λένε τσάκι-τσάκι ,/γούνα φορεί ο μούναρος και ο πούτσος σου μουστάκι. Την μελιτζάνα το γλυκό το λένε τζάνα-τζάνα, γαμώ τη θεία σου μαζί και την ψηλή καμπάνα. Το σταφύλακι το γλυκό το λένε λάκι-λάκι, γάμα καλά τον κώλο σου και το μουνί λιγάκι. Από γλυκά εχόρτασα θέλω καφέ ψημένο, για μαλλί πήγε το μούνι και έφυγε ξυρισμένο. Και το μαλλί το κάνανε δίμετρο κομποσκοίνι, να βλέπει η πούτσα το μουνί να βλέπει και να χύνει》.

Ανώνυμος είπε...


Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΕΙ.

Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει τα μέσα και της αδυναμίες τους. Σκοπός του είναι η αποδυνάμωση της όποιας έκφρασης και η ενίσχυση της γενικής ηλιθιότητας. Είναι ο ίδιος που γράφει και στέλνει σχόλια σε συγκεκριμένες αναρτήσεις με συγκεκριμένο σκοπό. Απ τον ίδιο χώρο. Βάλτε τα κάτω να δείτε πόσο απλά είναι. Αναρτήσεις που αφορούν πρόσωπα και υποψηφίους από συγκεκριμένο χώρο μέχρι τώρα(;), δεν έχει την διάθεση να προτείνει τις σούπες του και τις μαγειρίτσες του. Έτσι φανερώνει πεντακάθαρα το κέντρο των εντολέων του. Στο λαχανί «μαεριό» του, το παιχνίδι του ηλεκτρονικού ίχνους του όμως ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ για πάντα. Δυστυχώς γι αυτόν η τεχνολογία έχει υπόσταση προβοκατορική στοχεύοντας τους αγνοούντες τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Πάντα όμως στα μέσα τα ηλεκτρονικά, η τυχαιότης του λάθους παραμονεύει. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για μένα. Γνωρίζω όμως πολύ καλά πως η εθελούσια ανωνυμία μου από κάποιο λάθος μου ίσως αποκαλυφθεί, οπότε το κόστος της έκθεσής μου θα είναι μόνο η πρόσθεση στη γνώση των πολλών, κάποιου με ονοματεπώνυμο. Οι συνέπειες του γραπτού λόγου μου απλά θα επιβεβαιώσουν και την ταυτότητα της ζωής μου που είναι ίδια με τον λόγο μου. Ο ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ όμως «μάγειρας» δεν κατανοεί τον κίνδυνο και σαν γνήσιος οπαδός του κομματικού χουλιγκανισμού επιμένει να διακινδυνεύει. Η προστασία του ΗΛΙΘΙΟΥ βέβαια είναι περιττή. Αν κατανοήσει όμως αυτά που του λέω ίσως του φανώ χρήσιμος στην μελλοντική πραγματική εκτέλεση των δεξιοτήτων του, που δεν είναι άλλες, απ τις ιδιοκατασκευές εμετικών HOTDOC .

«Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου

Ανώνυμος είπε...

ekpliktiko keimeno apo enan kiklothimiko neo ton "Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου".

proteinw na bgaleis kai efimerida afou ta les toso omorfa kai xaritomena.
ekei vevaiws vevaiws kalo tha einai na exei tin ypografi sou gia na kaneis tin diafimisi sou.