Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΕΡΕΥΝΑ: Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ!

Γιατί ένας Υπουργός Υγείας να φτιάξει τα Νοσοκομεία, όταν οι καλύτεροι πελάτες του είναι οι άνθρωποι σε ανάγκη και οι διεφθαρμένοι Ιατροί ; Τι να τους κάνει τους Ιατρούς που μένουν πιστοί στο Ορκο τους όταν αυτό δεν του φέρνει εκλογική πελατεία ; Τι να κάνει τον ασθενή που θα εξυπηρετηθεί, αντί να τον παρακαλάει για ένα Ράτζο; Το “πιάσετε” το…τυχαίο παράδειγμα μου ;
Απαισιοδοξία για το επαγγελματικό τους μέλλον εκφράζουν οι νέοι, καθώς πιστεύουν ότι μόνο οι διασυνδέσεις και...

πολιτικό μέσον μπορούν να εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία στην Ελλάδα, ενώ βλέπουν ως μοναδική διέξοδο τη μετανάστευση στο εξωτερικό.
Ειδικότερα, σε έρευνα του εκπαιδευτικού Χρ. Κάτσικα που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα Συντακτών, μόνο το 4,5 % των μαθητών Ενιαίων Λυκείων και ΕΠΑΛ πιστεύει ότι το “πτυχίο” ανοίγει δρόμο προς ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον. Επιπλέον, το 5,5% των μαθητών και το 7,5% των φοιτητών είναι βέβαιοι ότι “οι υψηλές επιδόσεις” και η “ικανότητα” δε διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για την επαγγελματική άνοδο.
Αντίθετα, το αρκετό υψηλό ποσοστό 77% των μαθητών και το 36% των φοιτητών θεωρεί ότι κυριότερος παράγοντας για εξεύρεση εργασίας είναι οι διασυνδέσεις και το πολιτικό μέσον.
Την ίδια ώρα, στην πλειονότητά τους οι νέοι εκτιμούν ότι μόνο οι πτυχιούχοι που μεταναστεύουν εκτός Ελλάδας έχουν πιθανότητες να βρουν δουλειά και να εξελιχθούν επαγγελματικά. Όπως αναφέρεται στην έρευνα, οι πτυχιούχοι που μεταναστεύουν δεν είναι πλεονάζοντες αλλά άνεργοι, οι οποίοι αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, αφού δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας στην πατρίδα τους.
Εξάλλου, όπως επισημαίνεται στην ίδια έρευνα, το γεγονός ότι βρίσκουν δουλειά στο εξωτερικό, διαψεύδει όσους επιχειρούν να συνδέσουν την ανεργία με την “ανεπάρκεια των ελληνικών ΑΕΙ” και τη δήθεν “ανάγκη ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων για να ανέβει το επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”.



Δεν υπάρχουν σχόλια: