Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

ΝΑΞΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑΙΠΕΔ... Το διακύβευμα

Συγκεντρωθήκαμε στον Άη Προκόπη δημότες της αποικίας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, που εκχώρησε τις λίμνες του Αγίου Προκοπίου στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να πουληθούν.
   Ποιο είναι σήμερα το διακύβευμα για τους νησιώτες δημότες της αποικίας χρέους Νάξου και Μικρών Κυκλάδων;
   Ναι, οφείλουμε να προασπίσουμε τους δημόσιους χώρους! Ναι, οφείλουμε να αντιταχθούμε στις ληστρικές πρακτικές ιδιωτικών συμφερόντων! Ναι, οφείλουμε να αντιταχθούμε στην ψήφιση του νόμου για τους αιγιαλούς! Ναι, οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε το εθνικό και το διεθνές νομικό πλαίσιο! Ναι, οφείλουμε να αντιλαμβανόμαστε την οικολογική αξία και να δρούμε για την ισορροπία των...
οικοσυστημάτων, να υπερασπιζόμαστε την βιοποικιλότητα της περιοχής! Ναι, να "βάλουμε στη θέση" τους τούς ντόπιους καταπατητές, όπως τους αξίζει!
   Αυτή την κατάσταση, όπως προκύπτει από τους στόχους και τα αιτήματα που θέτει η "Επιτροπή για την υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών" της "Κίνησης των Πολιτών", αντιμετωπίζουμε σήμερα οι Αγιερσανιώτες; Μόνον αυτοί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα;; Όχι! δεν αφορά μόνον αυτούς αλλά όλους εμάς τους δημότες της αποικίας χρέους Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Τα αιτήματα αυτά έχουν την αξία τους! Είναι πάντα επίκαιρα και θα αρκούσαν, μαζί με κάποια ακόμα, για την προάσπιση της περιοχής αν ζούσαμε στα 1980 ή στα 1990 ή έστω στα 2009! Πλέον δεν βρισκόμαστε σε μια τέτοια κατάσταση. Αντιμετωπίζουμε έναν πόλεμο και μια κατοχή πολύ χειρότερα από την κατοχή του '43 και του ΄44. Ζούμε κυριολεκτικά την οικονομική δικτατορία και τρομοκρατία, όπως υλοποιείται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ!
   Το ζήτημα αφορά πρωτίστως τα κυριαρχικά δικαιώματα των Ναξιωτών στα εδάφη του νησιού τους!!! Τα κυριαρχικά εμπράγματα δικαιώματά τους καθώς και η οικονομική παραγωγή τους πλήττονται!!! Θα τα εκχωρήσουν στους δανειστές ή όχι; Αυτό είναι το διακύβευμα στο οποίο οφείλουμε να απαντήσουμε εμείς οι Ναξιώτες!
   Το ΤΑΙΠΕΔ μοιάζει να είναι αλλά δεν είναι μεσιτικό γραφείο, σαν αυτά που συναντάμε καθημερινά στη Χώρα, που κερδίζει από τις πωλήσεις ακινήτων, με σκοπό την αξιοποίησή τους, σε ιδιώτες ή σε επιχειρήσεις! Το ΤΑΙΠΕΔ είναι ο μηχανισμός, μοναδικός στην Ευρώπη, με τον οποίο η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εκχωρεί κυριαρχικά εμπράγματα δικαιώματα της Ελλάδας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Δικαιώματα που είναι απαραίτητα για την διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας, για την οικονομική ευρωστία της Ελλάδας. Με το ΤΑΙΠΕΔ επιτυγχάνεται ο διαμελισμός της Ελλάδας! Τα εδάφη Αλυκές, αεροδρόμιο, Άγ. Προκόπιος, Αγ. Άννα, Καλαντός ΔΕΝ αποτελούν ΠΛΕΟΝ τμήματα της ελληνικής επικράτειας, εδάφη του πολιτικά, οικονομικά, δικαιακά κυρίαρχου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Ο Δήμος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΜΙΑ αρμοδιότητα πάνω στις εκτάσεις αυτές που προσφέρονται για τουριστική ή άλλη εκμετάλλευση!!! Η βαρβαρότητα του ΤΑΙΠΕΔ έρχεται να πλήξει καίρια την οικονομία της Νάξου!!! Ο Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης, οι υπουργοί είναι αναρμόδιοι σε ό,τι αφορά το ΤΑΙΠΕΔ! Απλούστατα γιατί ό,τι παραχωρείται στο ΤΑΙΠΕΔ για πώληση - "αξιοποίηση" το ονομάζουν - παραχωρούνται μαζί του και όλα τα δικαιώματα που το  συνοδεύουν!
   Εμείς, ως μέλη της Κίνησης Πολίτες για τα νησιά μας, οφείλουμε να έχουμε καθαρή γνώση αυτού που διακυβεύεται, προκειμένου να είμαστε σε θέση να πληροφορούμε σωστά τους δημότες για να υπερασπίσουν τις δικές τους ανάγκες και τις αναγκαιότητες του τόπου τους! Διαφορετικά η όποια δραστηριοποίηση κινδυνεύει να είναι ΑΣΤΟΧΗ και τελικά να αποβεί ΑΚΑΡΠΗ!

   Αν έχει ακόμα κάποια αξία κάποιο περιεχόμενο το αξίωμα αυτό


                                                                   
     Ο Γραμματέας της Κίνησης Πολίτες για τα νησιά μας

                                                                              

                                                 Κωνσταντίνος Αντ. Κατσουρός

Δεν υπάρχουν σχόλια: