Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Η 4η Γαϊδουριάδα στη Σχοινούσα

Κοιτώντας πίσω στο χρόνο, δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε τη Σχοινούσα και τη ζωή των κατοίκων της, χωρίς την ύπαρξη των γαδουριών. Το γαδούρι ήταν ο καθημερινός σύντροφος και συνεργάτης των ανθρώπων του νησιού.
Θέλοντας λοιπόν να τιμήσουμε τους αγαπημένους μας, τετράποδους συνοδοιπόρους, διοργανώνουμε στις 18 Αυγούστου στη Σχοινούσα την τέταρτη ΓΑΙΔΟΥΡΙΑΔΑ. Η πρώτη  ΓΑΙΔΟΥΡΙΑΔΑ έγινε το 2011. Ο κόσμος, αμέσως αγκάλιασε αυτό το γεγονός και από τότε αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα δρώμενα του Αυγούστου στη Σχοινούσα.
Στην επιτυχία της εκδήλωσης έχουν συμβάλλει τα μέγιστα όλοι οι κάτοικοι και επιχειρηματίες του νησιού. Πλήθος εθελοντών και γενναιόδωρες προσφορές από τα τοπικά καταστήματα κάνουν αυτό το γεγονός μοναδικό.
Ο αγώνας-γιορτή θα ξεκινήσει από την ανατολική άκρη του χωριού με την παρέλαση των γαδουριών και των αναβατών τους. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης κριτική επιτροπή θα βαθμολογεί την πρωτοτυπία, την εμφάνιση και το στυλ ίππευσης των διαγωνιζόμενων. Όταν η πομπή φτάσει στην δυτική άκρη του χωριού θα δοθεί με κάθε επισημότητα η εκκίνηση του αγώνα ταχύτητας...

Με το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσουν οι απονομές των άκρως ιδιαίτερων δώρων. Επιπλέον, θα υπάρχει άφθονη ρακί για όλους, προσφορά των τοπικών καταστημάτων.
Τέλος, θα στηθεί υπαίθριο γλέντι με τον Jonnie Βαβούρα και τους Cadillacs.

Σας περιμένουμε όλους, με ιδιαίτερη χαρά, στο μοναδικό αυτό γεγονός στη Σχοινούσα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: