Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Υπάρχει εναλλακτική λύση και είμαστε εμείς

Μόλις μια μέρα έμεινε για τις πιο ανούσιες εκλογές της Μεταπολίτευσης. Εκλογές νομιμοποίησης του μνημονίου, εκλογές χωρίς διακύβευμα που οδηγούν σε προδιαγεγραμμένη πορεία είτε κάποιος επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ είτε επιλέξει Νέα Δημοκρατία.
Καθημερινά ακούω πολλούς ανθρώπους γύρω μου να λένε ότι θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν θέλουν να ξαναδούν στην εξουσία τον Άδωνι και τον Μητσοτάκη.
Μα συγγνώμη, σημασία έχουν τα πρόσωπα ή ή πολιτική;
Αν είναι έτσι να φέρουμε 2μετρα με six – pack σούπερ μόντελ να εφαρμόζουν τα μνημόνια για να τα αποδεχόμαστε καλύτερα.
Δυστυχώς, βλέπω γύρω μου πολίτες που ακόμα πιστεύουν πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και τα μνημόνια είναι ο μονόδρομος...

Το πείραμα που ξεκίνησε το 2010 και μας έφερε στη πλήρη εξαθλίωση δεν μπορεί να μας δώσει λύση είτε μας το φέρνει ο ΓΑΠ είτε ο Σαμαράς είτε ο Τσίπρας.
Η αδυναμία μερικών να σκεφτούν τη ζωή τους χωρίς μνημόνια μου φέρνει στο νου το εδάφιο του Ηγεμόνα που αναφέρει πως: «Όταν οι πoλίτες είναι συνηθισμένοι να ζουν κάτω από έναν ηγεμόνα (μνημόνιο) είναι συνηθισμένοι να υπακούουν και δεν ξέρουν πως να ζήσουν ελεύθεροι».
Δυστυχώς, αυτό έχει πάθει η πλειονότητα των πολιτών αυτής της κοινωνίας, να αποδέχονται μοιρολατρικά τα μνημόνια. Οι υπόλοιποι πρέπει να τους αφυπνίσουμε.
Όσο οι πολίτες δεν αντιλαμβάνονται πως η μοναδική εναλλακτική λύση είμαστε εμείς οι ίδιοι και κανένα κόμμα τόσο θα βουλιάζουμε στα μνημόνια και στη λιτότητα.
«Ναι ρε φίλε να ουμ, αλλά τουλάχιστον θα μείνουμε στο ευρώ. Άλλο φτωχός με δραχμή, άλλο φτωχός με ευρώ, στη δεύτερη έχεις μεγαλύτερο κύρος».
Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας τους πρόδωσαν και τώρα υλοποιούν το σχέδιο πλήρους αποικιοποίησης της χώρας με μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Κι επειδή το σύστημα είναι έξυπνο δεν θα παίξει κατευθείαν το χαρτί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.
Πρώτα θα δημιουργήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και μόλις αρχίζουν οι διαρροές βουλευτών και υπουργών θα τη ρίξουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών για να μας φορτώσουν έναν νέο Παπαδήμο.
Στη συνέχεια, το πεδίο θα είναι ανοιχτό για συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, αρκεί να μην τους το επιτρέψουμε εμείς.
Χωρίς εμάς είναι ένα τίποτα, χωρίς αυτούς είμαστε τα πάντα!
Σε αυτές τις εκλογές οφείλουμε να ψηφίσουμε όλοι, ή έστω όσοι έχουμε τη δυνατότητα, για να δείξουμε ότι το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δεν έχει πεθάνει.
Ένα ΟΧΙ που δεν ανήκει ούτε στον Τσίπρα ούτε στον Λαφαζάνη, ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη Λαϊκή Ενότητα.
Είναι δικό μας και είναι το μέσο για να τελειώνουμε μαζί τους. Η κοινωνία πλέον δεν αντέχει και το ανεφάρμοστο του μνημονίου θα μας οδηγήσει εκεί που έπρεπε να μην είχαμε μπει ποτέ ή έστω να αποχωρήσουμε από το 2010 με την επίσημη χρεοκοπία του ελληνικού κράτους.
Ο καθένας ας αναλογιστεί τι μέλλον επιθυμεί όχι τόσο για τον ίδιο, αλλά για τα παιδιά του κι ας μη συμβιβάζεται με την ιδέα ότι κάποια στιγμή θα μεταναστεύσουν κι εκείνα. Αυτή τη χώρα δεν θα την αφήσουμε έρμαιο των δεξιών, κεντρώων και ψευτοαριστερών πολιτικάντιδων ως κληροδότημα στα παιδιά και τα εγγόνια τους.
Ας εκμεταλλευτούμε επιτέλους το γεγονός ότι «τα πάντα προέρχονται από τη λαϊκή κυριαρχία» δείχνοντας τη δύναμη και το σθένος απέναντι σε κάθε μορφή τρομοκρατία.
Τρομοκρατία δεν είναι αν πέσει η «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ και έρθει η ακροδεξία της Νέας Δημοκρατίας.
Τρομοκρατία είναι που από 1/1/2016 οι τράπεζες θα παίρνουν τα σπίτια του κόσμου με την υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.
Τρομοκρατία είναι που όποιος και από τους δύο κι αν εκλεγεί θα αυξηθούν οι φόροι, θα κλείσουν κι άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα αυξηθεί η ανεργία και πλέον όλοι οι νέοι θα το πάρουμε απόφαση ότι πρέπει να μεταναστεύσουμε για την επιβίωση.
Ε ΟΧΙ προσωπικά, δεν θέλω να αφήσω οικογένεια και φίλους επειδή κάποιοι αποφάσισαν να ξεπουλήσουν την Ελλάδα. Στην τελική, είναι λιγότεροι ας φύγουν αυτοί και ας μας αφήσουν εμάς πίσω να παλέψουμε για την αναστήλωση της χώρας.
Την Κυριακή ας μην τους επιτρέψουμε να νομιμοποιήσουν το τρίτο μνημόνιο και να σβήσουν τη φλόγα που άναψε με το δημοψήφισμα.
Ας τους δείξουμε ότι στον λάκκο που μας έσκαψαν με το δημοψήφισμα, ώστε να νομιμοποιούσαμε από τότε το μνημόνιο, θα πέσουν οι ίδιοι.
Η εναλλακτική λύση υπάρχει και αυτή η λύση είμαστε ΕΜΕΙΣ.



Υ.Γ. Κάτι επιπλέον για τη Χρυσή Αυγή. Μετά την ομολογία Μιχαλολιάκου για τη δολοφονία Φύσσα πλέον δεν δικαιολογείται όποιος ψηφίσει αυτούς τους νεοναζί μαχαιροβγάλτες. Από εδώ και στο εξής, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η ψήφος στη Χρυσή Αυγή ως ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά ξεκάθαρα ως ψήφος νομιμοποίησης δολοφονιών. Ούτως ή άλλως ακόμα και αυτό το μόρφωμα είναι βαθιά χωμένο στο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: