Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Νίκες Πανναξιακού σε βόλευ & μπάσκετ! Πρωταθλήτριες Κυκλάδων οι Νεάνιδες!

Νικητής ο Πανναξιακός στη μεγάλη μάχη… της Κρήτης.
O Πανναξιακός γνώριζε ότι θα περνούσε δύσκολο βράδυ στο Ρέθυμνο καθώς η τοπική ομάδα του ΟΠΕ Ρέθυμνου καιγόταν για βαθμούς, αλλά τα κορίτσια του Ζόραν Κόβαζιτς έχοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα έφυγαν με τους 2 βαθμούς από την Κρήτη...
Σε αγώνα θρίλερ εξελίχθηκε η αναμέτρηση της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού στην Κρήτη με τον ΟΠΕ Ρεθύμνου, όπου τελικά η ομάδα της Νάξου πήρε τους δύο βαθμούς της νίκης στο ται-μπρεικ με το μπλοκ της Άννας Καρπουζά να κάνει το σκορ 18-20(!) και να βρίσκει τα κορίτσια του Πανναξιακού να πανηγυρίζουν ξέφρενα μέσα στο «Μελίνα Μερκούρη».
Οι αθλήτριες του Πανναξιακού με κατάθεση ψυχής ξεπέρασαν όλες τις δυσκολίες που συνάντησαν στην Κρήτη.

Στο πρώτο σετ το Ρέθυμνο ξεκίνησε με σταθερό προβάδισμα στο σκορ αλλά μετά το 18-13 ο Πανναξιακός βγήκε στην αντεπίθεση και έκανε την ανατροπή τελειώνοντας το με 24-26.
Στο δεύτερο σετ με το «σύμπαν να συνωμοτεί εναντίον τους» οι Ναξιώτισες δεν μπόρεσαν να αντισταθούν με αποτέλεσμα να χάσουν το σετ 25-14.
Η ίδια εικόνα και στο τρίτο σετ με τον Πανναξιακό κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» αλλά και στον κακό του εαυτό να αφήνει βαθμό στη Κρήτη χάνοντας το σετ 25-14.
Στο τέταρτο σετ, ο Πανναξιακός ανασυγκροτήθηκε, δεν επέτρεψε σε κανέναν να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του, μπήκε δυναμικά και το «καθάρισε» εύκολα 16-25 οδηγώντας το ματς στο ται-μπρεικ.
Στο πέμπτο (και τελευταίο) σετ το Ρέθυμνο προηγήθηκε 6-4 και έφτασε στο 12-6, αλλά εκεί δέχθηκε ένα σερί 0-6 για το 12-12 με την ομάδα της Κρήτης να έχει διαδοχικά χαμένα ματς πόιντ μέχρι το 16-16, όπου ο Πανναξιακός πήρε το προβάδισμα και στο 18-19 το μπλοκ της Καρπουζά χάρισε τη νίκη στην ομάδα της Νάξου.
O προπονητής της ομάδας μας, Ζόραν Κόβαζιτς λίγο μετά τον αγώνα μίλησε αποκλειστικά στο paon.gr και δήλωσε: «Στα τρία πρώτα σετ δεν παίξαμε καλά, ακόμα και το πρώτο σετ που κατακτήσαμε, το πήραμε με τις αθλήτριες που ήρθαν από τον πάγκο. Μετά την υποδοχή δεν είχαμε καλή επίθεση και καλή κόντρα επίθεση με αποτέλεσμα να χαθούν τα δύο επόμενα σετ. Στο τέταρτο σετ, ευτυχώς είχαμε καλό πάγκο, τα κορίτσια που ήρθαν από τον πάγκο της ομάδας βοήθησαν σημαντικά, στο να το κατακτήσουμε. Στο ται-μπρεικ συναντήσαμε μία πολύ αρνητική ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Η εικόνα της ομάδας άλλαξε από τη στιγμή που πήγε η Σίσσυ (Αποστολίδου) στο σερβίς όταν στο σκορ ήταν 12-7. Με την Σίσσυ στο σερβίς και την θετική της ενέργεια άλλαξε όλη η ψυχολογία της ομάδας, θετική ενέργεια που μεταφέρθηκε και στις υπόλοιπες αθλήτριες της ομάδας μου. Σε αυτό το σημείο ήταν που είδα την πραγματική εικόνα της ομάδας, όπως την γνωρίζω και όπως την εμπιστεύομαι… Το τελικό 18-20 του σετ ήταν και η απάντηση της ομάδας στην αρνητική ενέργεια του γηπέδου. Συγχαρητήρια στα κορίτσια…. Συνεχίζουμε….»

Τα σετ: 2-3 (24-26, 25-15, 25-14, 16-25, 18-20)

ΟΠΕΡ (Ντζαφέρης): Σαλούστρου, Παρασκάκη, Κλεισιάρη, Κογεράκη, Λαγουδάκη, Ξαγοραράκη Β./ Παπουτσή -λ, Κατερίνη, Ντεμάι, Τσελάνη.
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Κόβαζιτς): Διώτη, Δρακουλίδου, Καρπουζά, Τοτσίδου, Φάρκωνα, Περίν/ Κελεσίδου -λ, Νούσια, Αποστολίδου, Μιλοβάνοβιτς, Αξαοπούλου


Επικράτησε του Ηρόδοτου 69-51 ο Πανναξιακός στη πρεμιέρα
Εύκολο απόγευμα για τους αθλητές του Δημήτρη Δαμιανίδη που επικράτησαν επί του Ηρόδοτου στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου και παραμένουν εντός στόχων.
Σε περίπατο μετέτρεψε ο Πανναξιακός την αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου του Νότου της Γ’ Εθνικής, με τον Ηρόδοτο, του οποίου επικράτησε με 69-51.
Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και δεν έχασαν σε κανένα σημείο το προβάδισμα, φτάνοντας άνετα στην τελική επικράτηση.
Οι παίκτες του Δημήτρη Δαμιανίδη μπήκαν προσηλωμένοι στο στόχο τους, που δεν ήταν άλλος από την επιστροφή στις επιτυχίες μετά την ήττα στο …σπίτι τους από τον Κάδμο
Προσηλωμένος στην άμυνά του στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πανναξιακός έβαλε τη βάση για να κερδίσει… Όταν το 0-3 με συνοπτικές διαδικασίες έγινε 14-3 (στο 7ολεπτό) και μετά η διαφορά πήρε την ανηφόρα… Στη δεύτερη περίοδο και μόλις στο 16ο λεπτό η διαφορά ήταν πάνω από τους 20 πόντους (36-15) για να κλείσει το ημίχρονο τελικά με 36-23…
Στη 3η περίοδο με τον Μάκαρη να έχει πέντε σερί πόντους η διαφορά πήγε στους 20 πόντους (51-31) για να κλείσει η περίοδος στους 23 πόντους (54-31) και να αγγίξει ακόμη και τους 30 στα μέσα του 4ουδωδεκαλέπτου (63-35)… Στο τελευταίο πεντάλεπτο, ο Πανναξιακός κατέβασε ταχύτηκα και έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να μειώσουν τη διαφορά (69-51) φεύγοντας από τη Νάξο με μία τιμητική ήττα.

Δεκάλεπτα: 18 – 11, 18 – 12, 18-08, 15 – 20
Πανναξιακός (Δαμιανίδης): Πολίτης 5 (1), Καρβούνης 16 (3), Καλαβρός, Μαγιντόμπε 8 (2), Καραγιάννης, Κυριακόπουλος, Μάκαρης 13 (2), Ακτύπης – Γουνές 7, Χριστόδουλος 11, Μυλωνάς 3, Παγώνης 6
Ηρόδοτος (Δημητριάδης): Δρόσος, Μαϊστρέλης 13 (3), Βερτούδος 4, Καρλάφτηςε 2, Μίχος 10, Ζερβουδάκης, Σταθάκης 13 (1), Μητρόπαπας 6, Πυργιώτης

Πρωταθλήτριες Κυκλάδων οι Νεάνιδες του Πανναξιακού!
Οι Νεάνιδες των Ρούσσου - Φραγκίσκου σήκωσαν το κύπελλο μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο από φίλους του αθλήματος και πανηγύρισαν ξέφρενα την κατάκτηση του τίτλου
Μέσα σε ένα κατάμεστο γήπεδο οι νεάνιδες του Πανναξιακού στέφθηκαν πρωταθλήτριες Κυκλάδων κερδίζοντας την αντίστοιχη ομάδα του Νεώριου Σύρου με 3-0 σετ. Οι «μικρές» του Πανναξιακού ήθελαν μόνο 2 σετ για να πανηγυρίσουν καθώς είχαν κερδίσει στη Σύρο με 3-1 και χρειάζονταν μόνο ένα βαθμό για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.
Φυσικά από τους πανηγυρισμούς δεν έλειψαν και οι απαραίτητες…. σέλφι με τα χαμόγελα των κοριτσιών μας να στολίζουν την μεγάλη αυτή νίκη και σε πρώτο πλάνο η «πολύτιμη» κούπα.



Στο πρώτο σετ τα κορίτσια του Πανναξιακού δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα. Προηγήθηκαν εύκολα με 9-1, για να πάρουν τελικά το σετ με 25-12.
Στο δεύτερο σετ ο Πανναξιακός μπήκε πιο δυνατά, ενώ το Νεώριο προσπαθούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό, μειώνοντας σε 10-6. Η ομάδα του Χρήστου Σκερτα συνέχισε να κυνηγάει το σκορ μειώνοντας σε 20-17. Κάπου εκεί τα κορίτσια του Γιαννη Φραγκίσκου, έδειξαν πιο ψύχραιμα και με όπλο το καλό σερβις έκαναν το 23-18, με την Ζαζανη να κάνει το 24-19 και με ένα λάθος στη συνέχεια να γίνεται τελικά το 25-20, που ουσιαστικά έδωσε τον τίτλο στον Πανναξιακό.
Το τρίτο σετ ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο -πόντο (6-6). Από εκεί και πέρα ο Πανναξιακός «πάτησε γκάζι» και έφτασε εύκολα στο 19-12. Το τελικό 25-14 ήρθε εύκολα για τις Ναξιώτισσες που πανηγύρισαν έξαλα τον 2ο τίτλο στην ιστορία του τμήματος.

Νεανιδες Πανναξιακος ΑΟΝ – ΑΣΕ Νεωριου 3-0 (25-12, 25-20, 25-14)

Διαιτητες: Μουστακη – Κατσουλης / Σημειωτρια: Τσακωνιατου

Πανναξιακος ΑΟΝ (Φραγκίσκος): Αναγνώστου Λ., Αναγνώστου Β., Γεροντη, Ζαζανη, Παντελια, Βασιλακη, Σταυροπούλου, Βαθρακοκοιλη, Ρωτα, Βόμβα.
ΑΣΕ Νεωριου (Σκερτας): Ρούσσου Α., Πριντεζη Μ., Κοκμοτου Ν., Μπουντούρη, Κοκμοτου Β., Πάχη, Παπουτσα, Σκουλατου, Καραβανα.


paon

Δεν υπάρχουν σχόλια: