Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ηλεκτρολόγοι Νάξου - Δελτίο τύπου

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Νάξου και η εταιρεία ΕΛΕΜΚΟ ΑΒΕΕ, που δραστηριοποιείται στο χώρο αντικεραυνικής προστασίας και συστημάτων γειώσεως, πραγματοποίησαν στις 20/4/2016 με επιτυχία σεμινάριο με θέμα «Απαγωγοί Κρουστικών Υπέρτασης & Ηλεκτρόδια» στο χώρο των γραφείων του Σ.Ε.Η. Νάξου. Ο πρόεδρος του Σ.Ε.Η.Νάξου, Μικές Χαράλαμπος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε πως το επάγγελμα του Ηλεκτρολόγου διαρκώς εξελίσεται και οι Εργολήπτες Ηλεκτρολόγοι μέλη του Συνδέσμου, μέσα απο τα σεμινάρια που διοργανώνει επιμορφώνονται για να παρέχουν ασφαλέστερες και σύγχρονες υπηρεσίες.
Στο σεμινάριο μίλησαν τα στελέχη της εταιρείας ΕΛΕΜΚΟ ΑΒΕΕ, κ.κ. Κατσικερός Δημήτριος, υπεύθυνος πωλήσεων καταστημάτων και  Καββαδίας Λουκάς, μηχανικός πωλήσεων και τεχνικής υποστήριξης.
Σκοπός του σεμιναρίου ήταν :

• Να περιγράψει τα αίτια δημιουργίας και τους τρόπους μετάδοσης κρουστικών υπερτάσεων, που                                                                                                                                           μπορούν να προκαλέσουν καταστροφές σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και οφείλονται :
- σε κεραυνούς
- σε χειρισμούς διακοπτών μεγάλων φορτίων
- σε σφάλματα του ενεργειακού δικτύου
- σε απότομη επαναφορά του ενεργειακού δικτύου από διακοπή / black out κ.α.
• Να παρουσιάσει τις βασικές αρχές του σχεδιασμού, της εφαρμογής και της επιλογής υλικών για  την προστασία από τις ανωτέρω κρουστικές υπερτάσεις, όπως αναφέρονται στα ισχύοντα εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα.
• Να προτείνει λύσεις, υποδεικνύοντας κατάλληλα υλικά και οδηγίες για την εγκατάσταση τους.

Με το πέρας του σεμιναρίου μοιράστηκαν στα μέλη σημειώσεις και το βιβλίο «Αντικεραυνικός κώδικας, προστασία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων υπέρτασης» συγγραφής κ. Κόκκινου Νικολάου, ηλεκτρολόγου μηχανικού της ΕΛΕΜΚΟ ΑΒΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: