Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Η αδικία ενώνει τη Νάξο

Μπουρλότο στο… Final Four του μπάσκετ Ανδρών… 
Κάποιοι βέβαια δεν θα πιαστούν αδιάβαστοι αλλά όλοι οι άλλοι αιφνιδιαστήκαμε… Η διοίκηση του «ΑΠΑΣ τα Φανάρια» ανακοινώνει με επίσημη ανακοίνωση την απόφασή της να αποχωρήσει οριστικά από την ηγεσία, όμως σεβόμενη το κόπο των αθλητών θα κατέβει κανονικά στο Final Four που ξεκινάει στη Σαντορίνη σήμερα (05/05 με πρώτο αντίπαλο τον ΑΟ Μυκόνου, 18:00) παραδίδοντας όπως αναφέρουν το σωματείο έχοντας ολοκληρώσει τη θητεία της χωρίς να «οφείλουμε σε κανέναν»… Ποιοι είναι οι λόγοι της απόφασης αυτής; Μα η...
γενικότερη στάση της Ένωσης Κυκλάδων απέναντι στο σωματείο της Νάξου την τρέχουσα σεζόν… Μία στάση που όπως αναφέρουν ήταν και είναι μεροληπτική απέναντί τους. Και εξηγούν με αποδείξεις τους λόγους που ωθούν την διοίκηση να προβεί σ’ αυτή τη κίνηση. Θέλετε παραδείγματα;
«Μειώθηκε ποινή αθλητή χωρίς καν να υποβάλει σχετικό αίτηµα το σωματείο στο οποίο ανήκει.
- Ξαφνικά η Μύκονος, η Τήνος και η Σύρος που δεν µπορούσαν ποτέ να έρθουν στη Νάξο λόγω δροµολογίων οδηγήθηκαν από την ΕΣΚΚ µε µεγάλη άνεση στηΣαντορίνη.
- Ενηµερωθήκαµε επίσης, ότι η διεξαγωγή του Final 4 του πρωταθλήµατος ανδρών Κυκλάδων αποφασίστηκε µε γνώµονα και την καλή συµπεριφορά των φιλάθλων της Σαντορίνης».

Δείγματα που αποδεικνύουν ότι κάτι τρέχει… Και το ερώτημα είναι γιατί η Ένωση ακολούθησε αυτή τη τακτική… Και το πιο εντυπωσιακό; Η διοίκηση του ΑΠΑΣ μάλιστα μας παρουσιάζει και την πρόταση που κατατέθηκε για την ανάληψη της διεξαγωγής του Final Four και όπως σημειώνουν «Εξασφαλίσαµε τα χρήµατα για τα έξοδα των αποστολών των σωµατείων που θα µετείχαν στο Final 4 πρωταθλήµατος ανδρών Κυκλάδων και καταθέσαµε µια ολοκληρωµένη πρόταση ανάληψης της διοργάνωσης στη Νάξο (µετά από 4 χρόνια που είχε να πραγµατοποιηθεί εδώ). Στην ως άνω πρόταση περιλαµβάναµε εκτός τη διαµονή και διατροφή των σωµατείων και την κάλυψη µεγάλου µέρους ή και ολόκληρου του κόστους µετακίνησής τους. Κατόπιν πιέσεων υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΚΚ σε στελέχη και φορείς των τοπικών µας κοινωνιών, ότι δεν θέλει να ευνοήσει κάποια από τις οµάδες της Νάξου και της Σαντορίνης και µε εξασφαλισµένα, όπως ενηµερωθήκαµε, τα χρήµατα για τη διεξαγωγή της θα πραγµατοποιούσε τη διοργάνωση στη Σύρο. Ούτε αυτό έγινε και τελικά η αρχική επιθυµία και εισήγηση του προέδρου της ΕΣΚΚ εισακούστηκε».
Και το πιο εντυπωσιακό; Για πρώτη φορά και ο Πανναξιακός ΑΟΝ παίρνει θέση και μάλιστα στέκεται στο πλευρό του ΑΠΑΣ τα Φανάρια. Υπάρχει και σχετική ανακοίνωση (την διαβάζεται στο τέλος του κειμένου) όπου ανάμεσα στα άλλα αναφέρει «Είναι τουλάχιστον περίεργο και άκρως προσβλητικό για τους Ναξιώτες, το μοναδικό κλειστό των Κυκλάδων, που δεν διεξήχθη Final-4 καλαθοσφαίρισης, να είναι αυτό του νησιού μας, με αστείες δικαιολογίες περί παλαιότερου επεισοδίου που κάνει την Ένωση, επιφυλακτική στο να ορίσει ξανά Final-4 στη Νάξο».
Και εδώ αποδεικνύεται ότι οι παράγοντες της Ένωσης στάθηκαν σε ένα …γελοίο γεγονός που έγινε πριν από μερικά χρόνια απλά και μόνο για να αναδείξουν την ακαταλληλότητα της Νάξου ως έδρα φιλοξενίας αγώνων. Και να σκεφτεί κανείς ότι τα δύο τελευταία χρόνια η Νάξος έχει φιλοξενήσει όχι μόνο ντέρμπι με Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό αλλά έχει διοργανώσει και ευρωπαϊκούς αγώνες με ιδιαίτερα επιτυχία και εύσημα απ όλους…

Διαβάστε τις δύο ανακοινώσεις, του ΑΠΑΣ τα Φανάρια και του Πανναξιακού γύρω από την υπόθεση μπάσκετ και φάιναλ φορ…
Προς : Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης

Θέµα : Ολοκλήρωση θητείας και αποχώρηση µελών ∆.Σ από το αθλητικό σωµατείο “ΑΠΑΣ Τα Φανάρια”
Μετά από 4 χρόνια ενασχόλησής µας µε το αθλητικό σωµατείο της Νάξου ΑΠ.Α.Σ. «Τα Φανάρια» και την καλαθοσφαίριση αποφασίσαµε να αποχωρήσουµε (χωρίς να εγκαταλείψουµε), και να παραδώσουµε το σωµατείο σε νέες γενιές ανθρώπων µε αγάπη για το άθληµα και τον τόπο µας.
Ολοκληρώσαµε τη θητεία µας χωρίς να οφείλουµε σε κανέναν. Γευτήκαµε χαρές και λύπες, µα πιο πολύ αγαπήσαµε αυτή την οµάδα και δεθήκαµε µαζί της.
Κάναµε νέες φιλίες και γνωριµίες, αλλά δυστυχώς, χαλάσαµε και σχέσεις ετών.
Αγωνιστήκαµε όλα αυτά τα χρόνια τίµια και διεκδικήσαµε πάντα ότι µας αναλογούσε.
∆εν χαρίσαµε και δεν µας χάρισαν ποτέ τίποτα.
Όποτε φταίξαµε αποδεχτήκαµε ποινές και επιπλήξεις αδιαµαρτύρητα. Αντιµετωπίσαµε τεράστιες δυσκολίες και δαπανήσαµε πολλά χρήµατα σε ένα πολύ δύσκολο πολυνησιακό πρωτάθληµα.
∆ηµιουργήσαµε νέα τµήµατα (κορασίδες) και αναπτύξαµε υποδοµές (ακαδηµίες αθλητών).
Μας βοήθησαν πάρα πολλοί φίλοι και τους ευχαριστούµε για όλα.
Μας βοήθησαν οι αθλητές της οµάδας, σπαταλώντας τον προσωπικό τους χρόνο - όπως και εµείς τα µέλη του ∆.Σ - και δεν έφυγαν ποτέ από δίπλα της.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, σεβόµενοι την ιστορία του σωµατείου µας και έχοντας µάθει να αγωνιζόµαστε πάντα τίµια απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο αγωνιστικά και εξω-αγωνιστικά οφείλουµε να ενηµερώσουµε τον φίλαθλο κόσµο τα εξής :
∆ιαµαρτυρόµενοι για τις αποφάσεις και την συµπεριφορά της ΕΣΚΚ και του προέδρου της, είχαµε αποφασίσει να µην µετέχουµε στο Final 4 του ανδρικού πρωταθλήµατος καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων. Λαµβάνοντας όµως υπόψη µας, τον κόπο και τον αγώνα των αθλητών µας ολόκληρη τη χρονιά, θα δώσουµε το παρόν στη διοργάνωση µε όλους τους αθλητές του σωµατείου µας, πλην των τραυµατιών.
Ελπίζουµε, πέρα από την εµπλοκή σας στην επιλογή του νησιού διεξαγωγής της διοργάνωσης, τα υπόλοιπα να τα αφήσετε να εξελιχθούν χωρίς να παρέµβετε.
Ο πρόεδρος της ΕΣΚΚ από τον Ιανουάριο του 2016 (υπάρχει σχετικό έγγραφο διαµαρτυρίας), µας είχε ενηµερώσει για την «απόφαση» του το Final 4 πρωταθλήµατος ανδρών Κυκλάδων να διεξαχθεί στη Σαντορίνη (2η φορά µέσα σε τρία χρόνια), αφού θεωρούσε, όπως είχε αναφέρει σε αθλητές µας, ότι τις οµάδες που κάνουνε επενδύσεις σε παίκτες και προπονητές πρέπει να τις προστατεύεις, χρίζοντας µε αυτόν τον τρόπο αδιαφιλονίκητο φαβορί την οµάδα της Σαντορίνης.
Εξασφαλίσαµε τα χρήµατα για τα έξοδα των αποστολών των σωµατείων που θα µετείχαν στο Final 4 πρωταθλήµατος ανδρών Κυκλάδων και καταθέσαµε µια ολοκληρωµένη πρόταση ανάληψης της διοργάνωσης στη Νάξο (µετά από 4 χρόνια που είχε να πραγµατοποιηθεί εδώ). Στην ως άνω πρόταση περιλαµβάναµε εκτός τη διαµονή και διατροφή των σωµατείων και την κάλυψη µεγάλου µέρους ή και ολόκληρου του κόστους µετακίνησής τους. Κατόπιν πιέσεων υποσχέθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΚΚ σε στελέχη και φορείς των τοπικών µας κοινωνιών, ότι δεν θέλει να ευνοήσει κάποια από τις οµάδες της Νάξου και της Σαντορίνης και µε εξασφαλισµένα, όπως ενηµερωθήκαµε, τα χρήµατα για τη διεξαγωγή της θα πραγµατοποιούσε τη διοργάνωση στη Σύρο.
Ούτε αυτό έγινε και τελικά η αρχική επιθυµία και εισήγηση του προέδρου της ΕΣΚΚ εισακούστηκε. Τα έξοδα µετακίνησης του σωµατείου µας για το Final 4 της Σαντορίνης, να ενηµερώσουµε ότι καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από εµάς τους ίδιους, ενώ είχαµε ενηµερωθεί αρχικά για προσπάθεια κάλυψης τους από τη διοργανώτρια.
Γνωρίζουµε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν είναι παράνοµη, µιας και κάθε χρόνο αποφασίζουν τα µέλη της ΕΣΚΚ το τόπο διεξαγωγής τέτοιων διοργανώσεων. Είναι όµως ηθικός και άγραφος νόµος τα Final 4 να κάνουν τον κύκλο τους στα νησιά µας. ∆εδοµένου ότι το µεγαλύτερο µέρος των αθλητών ασχολούνται ερασιτεχνικά και έχουν εργασίες και οικογένειες - από µόνο του - όπως και το δικαίωµα του κόσµου κάθε νησιού να παρακολουθήσει τέτοιες διοργανώσεις καθιστά το ως άνω απαραίτητο να συµβαίνει.
Γίναµε µάρτυρες µετατόπισης αγωνιστικών υποχρεώσεων, ενώ υπήρχε ενηµέρωση για επίσπευσή τους, για εξυπηρετήσεις αθλητών και προπονητών µε βεβαρυµµένο πρόγραµµα δραστηριοτήτων.
Ενηµερωθήκαµε για τη µη διεξαγωγή αναµέτρησης µας µόλις 2 ώρες πριν την έναρξή της προφορικά και ανεπίσηµα από µέλος της ΕΣΚΚ, ενώ είχαµε προγραµµατίσει τις υποχρεώσεις µας και ενώ το γνώριζαν µέλη της ένωσης από το προηγούµενο βράδυ.
Μειώθηκε ποινή αθλητή χωρίς καν να υποβάλει σχετικό αίτηµα το σωµατείο στο οποίο ανήκει.
Ξαφνικά η Μύκονος, η Τήνος και η Σύρος που δεν µπορούσαν ποτέ να έρθουν στη Νάξο λόγω δροµολογίων οδηγήθηκαν από την ΕΣΚΚ µε µεγάλη άνεση στη Σαντορίνη.
Ενηµερωθήκαµε επίσης, ότι η διεξαγωγή του Final 4 του πρωταθλήµατος ανδρών Κυκλάδων αποφασίστηκε µε γνώµονα και την καλή συµπεριφορά των φιλάθλων της Σαντορίνης.
Κ. πρόεδρε της ΕΣΚΚ µήπως ήσασταν µάρτυρας ποτέ επεισοδίων στη Νάξο που δεν τιµωρήθηκαν; Επειδή προφανώς το σχετικό έγγραφο υπονοεί κακές συµπεριφορές Ναξίων έχετε να µας ενηµερώσετε σχετικά; Το ότι τα παιχνίδια µε τον Πανναξιακό ήταν πάντα ντέρµπυ και είχαν εντάσεις δεν το κρύψαµε ποτέ.
Οφείλατε κοιτώντας τους πρωταθλητές των τελευταίων ετών, τις προσπάθειες των Ναξιακών σωµατείων στα µπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική Κατηγορία και τελικά την άνοδο του Πανναξιακού να καταλάβετε ότι εµείς εδώ στη Νάξο καταβάλαµε τεράστιες προσπάθειες ώστε να δικαιολογήσουµε το λόγο ύπαρξής σας.
Οφείλετε λοιπόν, αν έχετε την παραµικρή ευθιξία, σύσσωµο το ∆.Σ της ΕΣΚΚ, να παραιτηθείτε για όλα τα ως άνω, τα οποία γνωρίζετε - οι περισσότεροι ελπίζουµε - ότι είναι αληθή.


Νάξος, 5 Μαϊου 2016

ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΚΑΣΤΡΗΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΤΣΑΛΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΒΑΣΙΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΑΓΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Η επιστολή του Πανναξιακού ΑΟΝ προς την ΕΣΚ Κυκλάδων όπου καταδικάζει τη στάση της Ενωσης απέναντι στην Νάξο

ΠΡΟΣ : Ε. Σ. Κ. ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΚΟΙΝ/ΣΗ : Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (EOK)

ΘΕΜΑ : Μεροληπτική στάση προς το νησί της Νάξου

Κατόπιν της γραπτής ενημέρωσης σας ότι το Final-4 Ανδρών θα διεξαχθεί στη Σαντορίνη θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για το γεγονός ότι καμία από τις τέσσερεις διοργανώσεις Final-4 καλαθοσφαίρισης των τοπικών πρωταθλημάτων τη φετινή σεζόν δεν διεξήχθησαν στη Νάξο, παρά το γεγονός ότι σε τρείς από αυτές συμμετείχαν ή συμμετέχουν ομάδες του νησιού μας.
Είναι τουλάχιστον περίεργο και άκρως προσβλητικό για τους Ναξιώτες, το μοναδικό κλειστό των Κυκλάδων, που δεν διεξήχθη Final-4 καλαθοσφαίρισης, να είναι αυτό του νησιου μας, με αστείες δικαιολογίες περί παλαιότερου επεισοδίου που κάνει την Ένωση, επιφυλακτική στο να ορίσει ξανά Final-4 στη Νάξο.
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο παρών ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι επρόκειτο για μεμονωμένο συμβάν, για το οποίο άλλωστε δεν υπήρξε κανενός είδους δίωξη ή τιμωρία. Ανάλογη ευαισθησία, με αποκλεισμούς γηπέδων, "ευτυχώς" δεν δείχνει η "Ένωση" σε αντίστοιχα περιστατικά που αφορούν οπαδούς,αθλητές ή συνοδούς αποστολών ομάδων άλλων νησιών.
Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι το Δ.Α.Κ Νάξου φιλοξένησε τη φετινή χρονιά, κάθε Σαββατοκύριακο, ένα ή δύο αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων μπάσκετ και βόλλεϋ, χωρίς να έχει παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα και με τους φιλοξενούμενους να είναι πάντα απολύτως ευχαριστημένοι με με τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων και τη φιλοξενία. 




                                         
     Για το Δ.Σ.

                                   O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                               Καπίρης Μ. Σταμάτιος                           Ρούσσος Ιωάννης







naxos press

Δεν υπάρχουν σχόλια: