Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Με λύπη, οργή και θυμό αντικρίσαμε αυτές τις ημέρες, ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο ανάμεσα στα τουριστικά κρουαζιερόπλοια και τα εκδρομικά ιστιοφόρα στην καλντέρα της Σαντορίνης!.
Με λύπη για το κατάντημα όλων των πολιτικών δυνάμεων και των τοπικών και μιντιακών εκπροσώπων τους που «καλοδέχτηκαν» τους στρατιώτες των ΗΠΑ που πριν λίγες μόλις ημέρες συμμετείχαν σε πολεμικές επιχειρήσεις (βομβαρδισμούς, τηλεπικοινωνίες, διευκόλυνση επιχειρήσεων κλπ) ενάντια σε γειτονικούς λαούς...

Με οργή γιατί εμείς θυμόμαστε τις δηλώσεις κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και του πρωθυπουργού προσωπικά, για το ρόλο των νατοϊκών και αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου. «Λόγια του αέρα» που ξεχάστηκαν μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ σε συγκυβέρνηση με τους εθνικοπατριωτικούς ΑΝΕΛ στρογγυλοκάθισαν στις κυβερνητικές καρέκλες. Και ο πρωθυπουργός «παντός καιρού» όπως αποδεικνύεται, καλωσορίζει τώρα τα γεράκια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και – ίσως – προετοιμάζει το έδαφος και για συμμετοχή και ελληνικών δυνάμεων σε «ειρηνευτικές» αποστολές τους (!) στο κοντινό μέλλον.
Οι αμερικανικές και νατοϊκές στρατιωτικές δυνάμεις δεν κάνουν τουρισμό την περιοχή μας.
Υλοποιούν τα πολεμικά σχέδια ενάντια στους λαούς της Συρίας και της Λιβύης τώρα όπως έκαναν παλιότερα με τους λαούς της Σερβίας, της Παλαιστίνης και της Κύπρου.
Τα στρατηγικά και γεωπολιτικά τους σχέδια ενδιαφέρονται μόνο για την επιβολή – με πόλεμο και προσφυγιά- της ανελέητης πολιτικής που εξυπηρετεί τις αστικές τάξεις των χωρών τους και δεν ενδιαφέρεται για «παράπλευρες απώλειες».
ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ & ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ
  • Καμιά εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον των γειτονικών λαών.
  • Καμιά διευκόλυνση σε πλοία και αεροπλάνα από το ελληνικό κυριαρχικό χώρο.
  • Να κλείσουν όλες οι νατοϊκές και αμερικανικές βάσεις .
  • Να επιστρέψουν όλοι οι ΄Ελληνες στρατευμένοι που υπηρετούν τα συμφέροντα των γερακιών , εκτός Ελλάδας .

ΚΟ Σαντορίνης του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: