Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Στη μνήμη του Μιχάλη Γρατσία: Σημαντική προσφορά απο το αρχείο της Βιβλιοθήκης του Μ. Γρατσία

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το θάνατο του Απεραθίτη Δημοσιογράφου Μιχάλη Ηλία Γρατσία (1919-2015), ή Διφραγκομιχάλη, ο ανηψιός του δικηγόρος Ηλίας Αντ. Γρατσίας επιμελήθηκε και διέθεσε στη βιβλιοθήκη Νίκου Νικ. Γλέζου στ΄Απεράθου, 15 κουτιά με βιβλία από τη συλλογή του εκλιπόντος.
Επίσης 4 κούτες με βιβλία λογοτεχνίας, παιδαγωγικά-σχολικά, κατάλληλα για μαθητές και εκπαιδευτικούς εστάλησαν από την συλλογή του Μιχάλη Γρατσία στη βιβλιοθήκη του Δημοτικού Σχολείου με την βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού σχολείου του χωριού μας, ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις των μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά και...

κάποια να αξιοποιηθούν, σε καλοκαιρινό Bazaar για να καλύψουν άλλες επείγουσες ανάγκες της ομαλής λειτουργίας του σχολείου μας.
Υπάρχουν πολύτιμα βιβλία, μεταξύ των οποίων των λογοτεχνών Νίκου Σφυρόερα, της Διαλεχτής Ζευγώλη και Πέτρου Γλέζου, του Αντ.Κατσουρού, του καθηγητή Λαογραφίας Δημήτρη Οικονομίδη, άλλων Απεραθίτων ποιητών και συγγραφέων και άλλα σημαντικά βιβλία, καθώς και σειρές απο λογοτεχνικά περιοδικά πανελλήνιας κυκλοφορίας.
Κάποια σπάνια παλιά βιβλία Ελλήνων λογοτεχνών επίσης γραμμένα πριν από πριν το 1940.
Σύντομα θα ολοκληρωθεί η τακτοποίηση και θα υπάρξει και δεύτερη αποστολή.
Σειρές όλων των τευχών του περιοδικού τ' Απεράθου από το 1982 έως το 2011 θα ασποσταλούν τόσο στη βιβλιοθήκη όσο και στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού σε συνεργασία με τους σχετικούς φορείς.
Σημαντική βοήθεια και συμπαράσταση είχε στην όλη προσπάθεια και αποστολή ο συγχωριανός μας φίλος, κουμπάρος του εκλιπόντος και συνεργάτης του Μανώλης Χατζηπέτρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: