Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Μέχρι και τα ψιλά που έχουν πέσει στα μαξιλάρια του καναπέ θα πρέπει να δηλωθούν στο περιουσιολόγιο

Απ’ το Φεβρουάριο φακέλωμα σε εντελώς νέο level...
Οικογενειακά κειμήλια, ξεχασμένα ψιλά στα μαξιλάρια του καναπέ, μέχρι και την παλιά την καραμπίνα του παππού που είναι ξεχασμένη στην αποθήκη στο χωριό θα πρέπει να δηλώσουν όλοι από τον ερχόμενο Φεβρουάριο όπου θα ξεκινήσει το “ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο”.
Το Υπουργείο Οικονομικών πηγαίνει το φακέλωμα ένα βήμα ένα άλμα πιο πέρα και...

όσοι διατηρούν φορολογικό μητρώο στην εφορία θα πρέπει να δηλώσουν οποιοδήποτε αντικείμενο αξίας έχουν στην κατοχή τους.
Όπως διαβάζουμε εδώ,
Οι φορολογούμενοι θα συμπληρώσουν ειδικό ηλεκτρονικό έντυπο στα πρότυπα του «πόθεν έσχες» πολιτικών και δικαστικών. Η Εφορία θα έχει ήδη συμπληρώσει τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων (εντός και εκτός σχεδίου ακίνητα, όπως έχουν δηλωθεί στο Ε9), αυτοκίνητα, δηλωθέν εισόδημα όπως προκύπτει από το τελευταίο εκκαθαριστικό, δάνεια και πληρωμές δόσεων, σκάφη αναψυχής κτλ.
Οι φορολογούμενοι θα τα ελέγξουν και θα αναγράψουν ό,τι θεωρούν ότι λείπει από τη δήλωση και έχει κάποια αξία, όπως οικογενειακά κειμήλια, πίνακες, ως και παλιά όπλα και τιμαλφή. Ωστόσο ακόμη δεν έχουν καταλήξει στο υπουργείο Οικονομικών πάνω από ποιας αξίας αντικείμενα θα δηλωθούν και ποιος θα εκτιμήσει την αξία των εν λόγω περιουσιακών στοιχείων για να αναγραφούν στην ηλεκτρονική δήλωση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, θα δηλωθούν επίσης και όλα τα μετρητά, ακόμα και το 1 ευρώ, όπως και αμοιβαία κεφάλαια, συμμετοχές σε εταιρείες, μετοχές, καταθέσεις στο εξωτερικό κλπ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: