Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Μια πρόταση για την Ελλάδα

Επειδή θεωρώ πως η Ελλάδα βρίσκεται σε αδιέξοδο -και δεν βλέπω φως από πουθενά-, θέλω να κάνω μια πρόταση...

Κατ’ αρχάς, ας δούμε την Ελλάδα σήμερα.
Η Ελλάδα σήμερα είναι εφτά χρόνια χρεοκοπημένη, είναι υποθηκευμένη, έχει τεράστια ανεργία, οι Έλληνες την εγκαταλείπουν και η υπογεννητικότητα αυξάνεται.
Στην κυβέρνηση βρίσκονται τα τελευταία δυο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΕΛ, αφού «δοκιμάστηκαν» πρώτα, για καμιά σαρανταριά χρόνια, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.
Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι η …προηγούμενη -δηλαδή αυτή που υπήρχε πριν από δυο χρόνια-, αφού η Νέα Δημοκρατία μάλλον θα επικρατήσει στις εκλογές, έχοντας αντικαταστήσει τον Αντώνη Σαμαρά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στις επόμενες εκλογές, αναμένεται να ψηφίσει το 50% του εκλογικού σώματος, αφού, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, η αποχή ήταν κοντά στο 45%· δηλαδή, ο ένας στους δυο ψηφοφόρους δεν ψήφισε.
Το αποτέλεσμα θα είναι στις επόμενες εκλογές να είναι κυβέρνηση ένα κόμμα που θα έχει πάρει το 15% του εκλογικού σώματος· ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση με το 18% του εκλογικού σώματος.
Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν αποδεχτεί πως η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο, πως δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, πως το Σύνταγμα έχει αντικατασταθεί από τα Μνημόνια, πως δεν μετρούν τα αποτελέσματα των εκλογών και των δημοψηφισμάτων, οπότε η Βουλή της χώρας είναι διακοσμητική, όπως είναι τα κόμματα και η κυβέρνηση.
Ενδιαφέρον για την «πολιτική» δείχνουν τα κομματόσκυλα, όσοι έχουν πιάσει καρέκλες και όσοι ενδιαφέρονται για καρέκλες και για μάσα.
Αυτοί είναι μειοψηφία στην Ελλάδα σήμερα αλλά έχουν πιάσει τα πόστα, οπότε θεωρούν πως, όποιος δεν είναι μαζί τους, είναι εναντίον τους.
Το κλίμα στην Ελλάδα είναι σχεδόν εμφυλιοπολεμικό και οι «άμαχοι» -που είναι μάλλον η πλειοψηφία- βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.
Αυτή είναι η κατάσταση στην Ελλάδα σήμερα και, με δεδομένο πως δεν υπάρχουν κινήματα και αντιδράσεις, φαίνεται πως οι περισσότεροι Έλληνες την έχουν αποδεχτεί.
Από αυτή την κατάσταση -και εναλλάσσοντας κυβερνήσεις από μαριονέτες- δεν μπορούμε να περιμένουμε καμία βελτίωση για τη χώρα.
Εδώ έρχομαι εγώ να κάνω την πρότασή μου.
Προτείνω την αντικατάσταση όλων των κυβερνητικών στελεχών από Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό.
Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν σημαντικοί Έλληνες στην Ελλάδα αλλά η καχυποψία σήμερα στη χώρα είναι τεράστια -κανείς δεν παραδέχεται κανέναν-, οπότε ας συνεχίσουν να κάθονται στο σπίτι τους.
Καλούμε τους καλύτερους Έλληνες σε κάθε τομέα από το εξωτερικό και τους παρακαλούμε να δεχτούν να μας κυβερνήσουν.
Επιμένουμε για να τους πείσουμε.
Όσο αρνούνται να μας κυβερνήσουν αυτοί, τόσο επιμένουμε εμείς· επιτέλους, η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί από αυτούς που δεν θέλουν, γιατί αυτοί που θέλουν διακαώς να την κυβερνήσουν -και μας παρακαλούν να τους ψηφίσουμε- αποδεικνύονται ύποπτοι και ακατάλληλοι.
Επιλέγουμε για κάθε υπουργείο και κάθε πόστο τον καλύτερο και τον πιο χορτασμένο -καλύτερα να αφήσουμε τους ίδιους να αποφασίσουν ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για κάθε θέση- και τους αναθέτουμε εν λευκώ την διακυβέρνηση της χώρας, για να την οδηγήσουν στην Δημοκρατία.
Θα πρόκειται για μια δικτατορία του πνεύματος.
Για μια δικτατορία των καλύτερων.
Πάντα πίστευα πως η Ελλάδα χρειαζόταν έναν φωτισμένο «Δικτάτορα», για να την οργανώσει και να την οδηγήσει στην δημοκρατία.
Ο ιδανικός «Δικτάτορας» ήταν ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, ο οποίος προσπάθησε να την μετατρέψει σε κάτι που να μοιάζει με κράτος αλλά δολοφονήθηκε.
Την συνέχεια την ξέρουμε.
Σήμερα δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε.
Δεξιοί και αριστεροί έχουν αποτύχει.
Η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο.
Αντί να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας πως η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και Δημοκρατία, μπορούμε να αποδεχτούμε την πραγματικότητα, να αποδεχτούμε πως η Ελλάδα είναι και επίσημα προτεκτοράτο, να αποδεχτούμε πως εμείς δεν μπορούμε και να ζητήσουμε βοήθεια από σημαντικούς Έλληνες που διαπρέπουν στον τομέα τους στο εξωτερικό.
Βέβαια, μπορούμε να συνεχίσουμε να γκρινιάζουμε και να κατηγορούμε με μίσος ο ένας τον άλλον.
Αλλά, με αυτόν τον τρόπο, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα προς το καλύτερο.
Σε ένα χρόνο από τις επόμενες εκλογές, όλοι θα βρίζουν τον Μητσοτάκη και όλα θα είναι χειρότερα.
Αυτή είναι η πρότασή μου.






Δεν υπάρχουν σχόλια: