Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ξενοδοχείο από ... σκουπίδια !!!

Έναν πρωτότυπο και ευφάνταστο τρόπο επέλεξε ο Γερμανός αρχιτέκτονας και καλλιτέχνης H. A. Schult για να δημοσιοποιήσει την αντίθεση και τον προβληματισμό του σχετικά με την ρύπανση του περιβάλλοντος και κυρίως των ακτών.  Μετέφερε στην Μαδρίτη 12 τόνους ανακυκλούμενων σκουπιδιών που συγκεντρώθηκαν από πολλές Ευρωπαϊκές ακτές, και κατασκεύασε στην κεντρική πλατεία Callao ένα ξενοδοχείο (από σκουπίδια) το οποίο ονόμασε Corona extra save the beach hotel.
 Ο Schult υποστηρίζει ότι πρέπει να κατανοήσουμε πως οι ωκεανοί είναι οι μεγαλύτεροι κάδοι απορριμάτων του πλανήτη, ενώ τονίζει ότι τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους οι επισκέπτες στις παραλίες, είναι το κυριότερο πρόβλημα των ακτών μας, μπροστά από άλλους παράγοντες όπως η ρύπανση. Παράλληλα ζητεί απ τον κόσμο να συνειδητοποιήσει την ανάγκη να ασχοληθεί με τις παραλίες της Ευρώπης.
 Τα 5 δωμάτια του ξενοδοχείου είναι ήδη reserve για τις λίγες ημέρες που θα δέχεται επισκέψεις, ενώ η προσπάθεια του υποστηρίζεται από τον διεθνή οργανισμό ''γαλάζια σημαία'', πολλούς σπόνσορες, αλλά και πλήθος επωνύμων.
 Δείτε περισσότερα για την αξιόλογη κίνηση του Γερμανού καλλιτέχνη στο http://www.coronasavethebeach.org/age-control/

Δεν υπάρχουν σχόλια: