Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Στο αυτοκίνητο με ιντερνετικό ραδιόφωνο !


Εφευρέτης Έλληνας ομογενής

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα πρώτα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που θα διαθέτουν ιντερνετικό ραδιόφωνο, χάρη στον Έλληνα Γιώργο Πάρθημο.

Ο κ. Πάρθημος είχε μια ιδέα στην Ελλάδα την οποία τελικά υλοποίησε στην Αυστραλία και σήμερα συνεργάζεται με τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης, αλλά και τις μεγαλύτερες εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο.

Όλα ξεκίνησαν πριν έντεκα χρόνια στην Ελλάδα. Το 1999 βρισκόταν στην Ελλάδα για διακοπές, αλλά ήθελε διακαώς να μάθει το σκορ από τα ματς στην Αυστραλία. Σήμερα, μπορεί να ακούει ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Αυστραλία και αυστραλιανούς στην Αθήνα χάρη στο τεχνολογικό επίτευγμα της εταιρείας του.

Η λειτουργία Miroamer είναι διαθέσιμη ήδη ως εφαρμογή στα Blackberry και παρέχει στους κατόχους του κινητού αυτού, τη δυνατότητα να ακούν μουσική από το δίκτυο διαδικτυακών ραδιοφώνων της υδρογείου. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή της Miroamer στα Iphone της Blackberry καταγράφονται 162.000 ζητήσεις ημερησίως.

Η επιτυχία είναι τόσο μεγάλη που ο Έλληνας ομογενής ήδη έχει συνάψει συμβόλαιο με εταιρία παραγωγής κινητών τηλεφώνων στην Ινδία. Η παραγωγή θα φτάνει τα 300.000 τηλέφωνα το μήνα!

Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι η επέκταση της συνεργασίας της με αυτοκινητοβιομηχανίες και η εισαγωγή του διαδικτυακού ραδιοφώνου σε καράβια.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: