Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Απόφαση για τη συμμετοχή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη – Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Η δημοτική αρχή, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αποφάσισε τη συμμετοχή του Δήμου μας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη – Προστασία Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος & Αστικές Μεταφορές – Αντιμετώπιση Κλιματικής Αλλαγής – Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα, επιχειρείται η εξασφάλιση χρηματοδότησης έργων, που αφορούν στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των διάσπαρτων και απομακρυσμένων σημείων εξυπηρέτησης των αστικών και δημοτικών συγκοινωνιών (στάσεων λεωφορείων). Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από ...
 το Ταμείο Συνοχής και η χρηματοδότηση είναι 100%, χωρίς να υπάρξει απαίτηση για ίδια συμμετοχή.
     Οι ειδικοί στόχοι του προγράμματος  αφορούν σε:
  1. Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα
  2. Ενθάρρυνση και διάδοση της χρήσης ΑΠΕ μέσα από πρότυπα επιδεικτικά έργα
  3. Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης
  4. Μείωση εκπομπών αερίων που προκαλούν την κλιματική αλλαγή.
     Η πρόταση του Δήμου μας  αφορά στην τοποθέτηση «Ιστών με φωτιστικά σώματα, τροφοδοτούμενα από φωτοβολταϊκά στοιχεία και σύστημα διαχείρισης για τις στάσεις των αστικών γραμμών στα όρια του Δήμου». Συγκεκριμένα, η πρόταση περιλαμβάνει την τοποθέτηση και ανάπτυξη 58 συνολικά Ιστών σε στάσεις, που θα κατανεμηθούν ως εξής:
Από Χώρα προς  Πλάκα:  18
Από Χώρα προς Πυργάκι: 15
Από Χώρα προς Απόλλωνα (κεντρικός): 15
Από Χώρα προς Απόλλωνα (παραλιακός): 10 
     Η ευαισθησία της δημοτικής  αρχής σε θέματα περιβάλλοντος  και ανάπτυξης είναι δεδομένη. Η προσπάθεια για έναν πιο ανθρωποκεντρικό Δήμο συνεχίζεται.



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
               ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Υπεύθυνος: Μανόλης  Λυκουρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: