Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Μετά την κατάληψη του δημαρχείου Νάξου στις 28 Ιουνίου που διήρκησε από τις 6.30 μέχρι τις 11 το βράδι και ματαιώθηκε το δημοτικό συμβούλιο που θα ενέκρινε τις απαλλοτριώσεις γης στην κορφή Ξύδη όπου σχεδιάζεται να γίνει ο ΧΥΤΑ, ο δήμος Νάξου με μεθοδεύσεις που θα ζήλευε και η Χούντα, οργάνωσε μυστικά και ύπουλα μια νέα συνεδρίαση στις 29 Ιουνίου το πρωί κατά τις 10.
 Έτσι η απεργιακή συγκέντρωση που είχε καλεστεί για την ίδια μέρα στις 11 το πρωί από την Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση καθώς και από την Κατάληψη του δημαρχείου, ουσιαστικά μεταφέρθηκε μπροστά στο δημαρχείο, όχι μόνο για να καταγγείλει την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου αλλά ...
 και ενάντια στο τοπικό πραξικόπημα του δήμου που ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ για να εμποδίσουν τον κόσμο να μπει μέσα.
 Ας μην αναζητάμε λοιπόν μόνο τους εχθρούς στο κοινοβούλιο και τα υπουργεία ή μόνο στους τραπεζίτες και τους τροϊκανούς. Εξάλλου ο καλλικρατικός δήμος είναι εντεταλμένος να εφαρμόσει το πρώτο μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο αλλά και όποιο άλλο πρόγραμμα επιλέξει το κράτος. Σε τοπικό επίπεδο ο δήμος προλειαίνει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που καλύπτουν κοινωνικές ανάγκες. Τρανταχτό παράδειγμα, το μνημόνιο συνεργασίας που σύναψε πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και μικρών νησιών με τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου καθιερώνει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με μισθό 625 ευρώ μικτά σε 72 ανέργους.
 Το νέο ήθος και ύφος του δήμου που εγκαινίασε ο δήμος Νάξου στις 29 Ιουνίου είναι παλιό όσο η εξουσία και δείχνει την πλήρη εναρμόνισή του με αυτό που συνέβη την ίδια μέρα στην Αθήνα. Το γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας στην στρατοκρατούμενη πρωτεύουσα όπου οι ανελέητες επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής με τόνους χημικά, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις των ανυπότακτων που διαδήλωναν ενάντια στην άγρια λεηλασία της κοινωνίας με το μεσοπρόθεσμο, είχε σαν στόχο να τσακίσει τις κοινωνικές αντιστάσεις.

ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ.

Δεν ανεχόμαστε ο δήμος να ασκεί την πολιτική του και να παίρνει αντικοινωνικές αποφάσεις σε κλειστά γραφεία υπό την προστασία της αστυνομίας. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΝΕΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση    
30 Ιουνίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: