Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Θυμάστε το σκάνδαλο με τη μεταγραφή του γιού του Τσιτουρίδη ;

Και βέβαια το θυμάστε όλοι!  Αφού επί 20 μέρες, ΟΛΕΣ οι εφημεριδες, ΟΛΑ τα ραδιόφωνα και ΟΛΑ τα κανάλια, σας βομβάρδιζαν με το σκάνδαλο. Και τι σκάνδαλο; Μια μεταγραφή φοιτητή, από τις χιλιάδες που γίνονται κάθε χρόνο. Η οποία δεν ζημίωσε τον έλληνα φορολογούμενο, απλά ας πούμε ότι ήταν ένα ρουσφέτι. Κι όμως! Οι κήρυκες της καθαρότητας, οδήγησαν έναν Υπουργό σε παραίτηση, ύστερα από ερώτηση μιας βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, της...
Συλβάνας Ράπτη. Και φυσικά τα κανάλια, ιδιαιτέρως ο ALPHA, έφτασαν να παίζουν Πρώτο θέμα και επί δεκαπεντάλεπτο τη μεταγραφή του γιού ενός μικρομεσαίου υπουργού. Το έπαιζαν μεε όλους τους όρους, που απαιτεί η τηλοπτική προπαγάνδα:
 επικές μουσικές να ξεκινούν την αναγγελίας, τρέηλερς, "σούπερ", τεράστιους τίτλους, ψευδείς ειδήσεις περί ενόχλησης του Μαξίμου, συνεντεύξεις, ζωντανές συνδέσεις με καθηγητές, επιτόπια ρεπορτάζ, ατέλειωτα τηλέφωνα στον ίδιο, follow up από τις εφημερίδες των ντανατζήδων, δεκάδες "παραθυράτους" να αλλαλλάζουν.
Τον έστηναν κάθε βρ΄δυ απέναντι σε 5 και 6 λαμογιοδημοσιογράφους, που το έπαιζαν κήρυκες της κάθαρσης και την εντιμότητας.
Και τώρα; Στο 100 φορές μεγαλύτερο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου; Που βόλεψε το ακίνητο της πεθεράς του Α.Παπανδρέου, για να μείνει ξενοίκιαστο, πληρώνοντας παραπάνω χρήματα από αυτό που στεγάζεται τώρα και αγνοώντας τα γειτονικά φθηνότερα ακίνητα, επιλογή που έγινε χωρίς διακήρυξη, χωρίς διαγωνισμό, χωρίς πρόσκληση ενδιαφέροντος, χωρίς σύσταση επιτροπής αξιολόγησης, χωρίς πρακτικό Δ.Σ.; Μούγκα!
Μούγκα οι ξεφτίλες νενέκοι. Μούγκα οι ρομπες του ΑLPHA, του MEGA, του ANT1, του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κ.λ.π.
Η γλώσσα που κατάπιαν βγαίνει από τον πισινό τους από την προσπάθεια να την κρατήσουν κλειστή.
Η ίδιοι άνθρωποι που τολμούν -οι λιγδιάρηδες σιχαμεροί- να αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι. Αντί να αποκαλούνται κωλοχαρτογράφοι !
Οι ίδιοι άνθρωποι που έσκουζαν σαν να τους πάτησε ο επιβήτορας της γυναίκας τους τον κάλο, για την υπόθεση Τσιουρίδη, τώρα το βουλώνουν ! Για τα 2.000 της διαφήμισης που τους δίνει το ΤΤ κάθε Κυριακή. Τόσο λίγδες ! Τόσο γλίτσες ! Σιχάματα.....
Γιατί ρε γλίτσες δεν παίρνετε 80 φορές την ημέρα τηλέφωνο στον Κλέωνα Παπαδόπουλο, στον Αντρέα Α.Παπανδρέου, στη γυναίκα του, την πεθερά του, τον κουνιάδο του Βαγγέλη να κάνετε ρεπορτάζ; Γιατί ρε γλίτσες δεν βγάζετε την ιδιοκτήτρια να σας πεί τι συμβαίνει; Γιατί ρε κοπρίτες της δημοσιογραφίας, δεν ρωτάτε να μάθετε πόσο είναι το ενοίκο;
Γιατί ρωτάτε αν βρέχει όταν σας φτύνουν στο δρόμο οι πολίτες και ας γιαουρτώνουν;
Λιγδιάρηδες, φτωχομπινέδες, κουράδες του πεντακοσάρικου. Για μια διαφήμιση, αλλάξατε θέση μεταξύ στόματος και κώλου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗ
Την παραίτησή του, την οποία υπέβαλε "για λόγους προσωπικής και πολιτικής ευθιξίας" στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, και που "έγινε αποδεκτή", ανακοίνωσε την Τετάρτη το βράδυ, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σάββας Τσιτουρίδης.

Ο κ. Τσιτουρίδης παραιτήθηκε εξ αιτίας του θέματος το οποίο ανέκυψε ύστερα από ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σιλβάνας Ράπτη, στη Βουλή. Συγκεκριμένα, η ερώτηση απευθυνόταν στους υπουργούς Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δημόσιας Τάξης και αφορούσε τη μετεγγραφή "φοιτητή - υιού υπουργού της Κυβερνήσεως, για λόγους ασφαλείας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων".

Σύμφωνα με τη βουλευτή, "στην αρχή του καλοκαιριού το Πρυτανικό Συμβούλιο του Παντείου Πανεπιστημίου αποφάσισε, με εισήγηση ενός εκ των αvτιπρυτάνεων και όχι με εισήγηση του τμήματος, να κάνει δεκτή αίτηση μετεγγραφής φοιτητή - υιού υπουργού της Κυβερνήσεως, για λόγους ασφαλείας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων! Ο εν λόγω φοιτητής, του οποίου η πρώτη αίτηση μετεγγραφής είχε απορριφθεί, επανήλθε με ένσταση, στην οποία επικαλείτο λόγους ασφαλείας, εξ αιτίας της υπουργικής ιδιότητος του πατέρα του και σε συνδυασμό με την επικείμενη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων".

Η κ. Ράπτη ερώτησε την υπουργό Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, εάν τελεί εν γνώσει της συγκεκριμένης απόφασης του Πρυτανικού Συμβουλίου του Παντείου Πανεπιστημίου "δεδομένου ότι η υπουργική ιδιότητα γονέα φοιτητή δεν αποτελεί τυπικό λόγο μετεγγραφής" και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη, "εάν είχε ζητηθεί παροχή υπηρεσιών ασφάλειας για μέλη οικογενειών του υπουργικού συμβουλίου, εάν θεωρεί ότι συντρέxoυν λόγοι ασφάλειας από τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα ώστε να διακινδυνεύει η ακεραιτότητα συγγενών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και εάν εκτιμά και ο ίδιος, όπως προφανώς και ο πατέρας του συγκεκριμένου φοιτητή, ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες ασφαλείας εκτός πρωτευούσης δεν είναι επαρκείς για να προστατεύσουν τους πολίτες".
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: