Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΟΥ

Η χώρα είναι υπό κατοχή. Είμαστε στο έλεος δανειστών-τοκογλύφων σε σημείο οι κυβερνώντες να υπογράφουν δηλώσεις του Ν 105 ότι θα εφαρμόσουν ότι τους ζητάνε! Ναι δηλώσεις όπως τον παλιό καιρό. Αλλά ενώ οι κυβερνώντες σε συνεργασία με τους τοκογλύφους μας οδηγούν στην εξαθλίωση εμείς παραμένουν απαθείς, μαλθακοί ,καναπεδάτοι και θυμίζουμε πρόβατα προς σφαγή.
Δυστυχώς αυτή η στάση μας είναι θέμα διεύρυνσης των καλύτερων επιστημόνων του κόσμου.
Αλλά μέσα στην σειρά μέτρων που μας βάζουν με ρυθμό πολυβόλου υπάρχουν και ...
 άλλα μικρά θέματα που άμα τα βάλεις το πάζλ σου δείχνουν την γενική εικόνα που βαδίζει η χώρα.
Ένα από αυτά τα μικρά θέματα που δεν βλέπουν το φως της επικαιρότητας είναι τι συμβαίνει με το πάσο  των φοιτητών. Ναι με το πάσο. Τι συμβαίνει λοιπόν;
Από φέτος το πάσο  ο φοιτητής θα το παίρνει από τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ πληρώνοντας 2.5!  Δεν θα το παίρνει από την γραμματεία της σχολής όπως παλιά αλλά από τον ΓΕΡΜΑΝΟ!
Δίνουν ένα σαιτ όπου ο φοιτητής μπαίνει σκανάρει μια φώτο, συμπληρώνει τα στοιχεία   μετά πάει στον ΓΕΡΜΑΝΟ και την παίρνει!
Απορίες πολλές και διάφορες. Τα στοιχεία των φοιτητών θα είναι στην διάθεση του κάθε ΓΕΡΜΑΝΟΥ; Γιατί πήραν τέτοια απόφαση; Ποιος ο σκοπός; Γιατί επιλέγει ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ και όχι το ΚΑΡΦΟΥΡ , η λαϊκή αγορά, , ένα σουβλατζίκο και πάει λέγοντας;
Μικρά θέματα που συνδέονται με ότι σχεδιάζουν να κάνουν εις βάρος μας. Φόροι φόροι , μειώσεις μειώσεις , ανεργία ανεργία , 550 κρεβάτια του ΕΣΥ στις ασφαλιστικές εταιρείες ,ξεπούλημα δημόσιας περιούσιας μέσω σχεδίων ΕΥΡΗΚΑ  ,συστηματικά διαλύουν την χώρα.
Αλλά εμείς; Παραμένουν αδιάφοροι , μαλθακοί , καναπεδάτοι, τραγικοί και εξαντλούμεθα να γράφουμε  όσοι μπορούμε τον πόνο μας στα σαιτ! Ενώ έπρεπε να είμαστε που;  Στο δρόμο να είμαστε 3-4 εκατομμύρια και να μείνουμε εκεί μέχρι να φύγει αυτή η κυβέρνηση που υπογράφει την υποταγή της χώρας λες και χάσαμε τον  πόλεμο και γυρίζουμε πίσω ηττημένοι!.
Ένας είναι ο δρόμος της ανατροπής. Βγές στο πεζοδρόμιο!
Υ.Γ. Οι δηλώσεις ΠΑΓΚΑΛΟΥ,  τι νομίζεις ότι εννοούσε; Ότι δεν μπορεί να πληρώσει; Όχι φίλε μου. Απλά σου είπε αφού δεν έχεις να πληρώσεις τα χαράτσια πούλα ότι έχεις άλλωστε θα στα πάρουμε,  θέμα χρόνου είναι !
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: