Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ζούμε μεγάλες στιγμές !

Συνεδριάζει στην Κρήτη το 3ημερο 28-31 Οκτωβρίου η Σοσιαλιστική Διεθνής !
Ηγέτες κρατών, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, πρωθυπουργοί, αλλά και μεγάλα ονόματα τις διεθνούς πολιτικής σκηνής αναμένεται να εισρεύσουν στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου το Σαββατοκύριακο.
Οι φήμες ότι οι ξένοι επίσημοι συνωστίζονται σε αεροπλάνα και βαπόρια, προκειμένου ο λαοπρόβλητος πρωθυπουργός της Ελλάδας,  ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο γκουρού Γεώργιος Παπανδρέου (ο Β') να τους μεταδώσει τα ...
 φώτα του, να τους εξηγήσει το Ελληνικό θαύμα και να τους εμπνεύσει ώστε και αυτοί να απογειώσουν τις πατρίδες τους, κρίνονται υπερβολικές από την Σ.Δ. η οποία κάνει λόγω για μια απλή προγραμματισμένη από καιρό συνεδρίαση !
 Μεγάλοι απόντες από τη μάζωξη ... οι Μουμπάρακ, Στρος Καν, Καντάφι, Μπεν Αλί, οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν αυτή τη φορά.
 (Και στα δικά σου, σου ευχήθηκα;)
Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ξεναγήσει πεζός τους ξένους επίσημους στα χωρία της Κρήτης, όπου έχουν ήδη δοθεί οδηγίες ώστε οι εκδηλώσεις λατρείας να είναι ηπιότερες αυτή τη φορά-λόγω και της Ευρωπαϊκής κρίσης, ώστε να μην θεωρηθεί πρόκληση από τους ξένους. Τα λουλουδάδικα πάντως (και παρά τις οδηγίες) έχουν στερέψει στον Άγιο Νικόλαο και τις γύρω περιοχές, οπότε τα ροδοπέταλα με τα οποία θα ραίνουν τον πρωθυπουργό οι φιλόξενοι Κρητικοί αναμένεται να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και φέτος.
 Έχουν πάντως απαγορευθεί οι μπαλωθειές (αν και διανύουμε κυνηγετική περίοδο) για ευνόητους λόγους.
Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση αναμένεται να αποτελέσει η επίσκεψη στα Ζωνιανά, τόπο έμπνευσης για τον Γεώργιο Παπανδρέου (τον Β') και αφετηρία του πανευρωπαϊκού σχεδίου νόμου για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών ! Εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναλύσει στον Δανό εκπρόσωπο, το πως η Δανία θα καταφέρει να γίνει η Ελλάδα του Βορρά !
Το αδιαχώρητο αρχίζει να δημιουργείτε και από τις πολυμελείς αφίξεις των ξένων τηλεοπτικών συνεργείων με βαν εξωτερικών μεταδόσεων, παρά την ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού ότι αυτή τη φορά δεν θα δώσει πουθενά αποκλειστικές συνεντεύξεις σεβόμενος (και μην θέλοντας να καπελώσει την συνεδρίαση), αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους απεσταλμένους του CNN, του BBC, του TV5, του AL JAZZERA και του MEGA.
Δύσκολα θα είναι τα πράγματα και για τον απλό κόσμο που θα θελήσει να βρεθεί στην Κρήτη και να ζήσει από κοντά τις ιστορικές στιγμές ... αφού το κοντινότερο ξενοδοχείο με ελεύθερα δωμάτια βρίσκεται στα Χανιά.
Για όσους από σας δεν καταφέρετε να βρεθείτε στην μεγαλόνησο για το λαμπερό 3ημερο, το EXTRA 3 και ο απεσταλμένος του Στέφανος Χίος, με ολοήμερες συνδέσεις θα σας μεταφέρουν τον παλμό και τις εντυπώσεις των ξένων κυρίως επισκεπτών για το Ελληνικό θαύμα !

Δεν υπάρχουν σχόλια: