Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Ζώα κακοποίησαν σκύλο μέχρι θανάτου στο Σαγκρί

Με αυτή την επιστολή η Φιλοζωική Νάξου θα ήθελε να δημοσιοποίησει ένα θλιβερό περιστατικό που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής 27 Νοεμβρίου.
Η Φιλοζωική έλαβε ένα τηλεφώνημα από κάποιον κύριο σχετικά με ένα σκυλί που βρισκόταν έξω από κεντρικό εστιατόριο στο Σαγκρί και το οποίο έπρεπε άμεσα να μεταφερθεί σε γιατρό γιατί βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, τραυματισμένο και εξουθενωμένο. Φτάνοντας εκεί αντικρύσαμε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Το σκυλί που
μάλιστα ήταν ράτσας (κόλεϊ) είχε προφανώς βασανιστεί, αφού κάποιος του είχε τυλίξει μεταλλικό σύρμα γύρω από τα δύο πόδια του. Οι πληγές του αιμορραγούσαν και...... είχαν μολυνθεί, τα πόδια είχαν πρηστεί και το ένα
μάτι του ήταν κλειστό και ματωμένο. Σε άθλια κατάσταση, αποστεωμένο
και καλυμένο με αίματα κείτονταν ετοιμοθάνατο σε κεντρικό σημείο του
χωριού. Μεταφέρθηκε άμεσα στον κτηνίατρο από 
δύο μέλη μας αλλά
ήταν ήδη πολύ αργά…
Αναμφισβήτητα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα περιστατικό κακοποίησης
από κάποιον "άνθρωπο" που ίσως αγνοεί ότι έχει διαπράξει ένα έγκλημα
που διώκεται αυτεπάγγελτα. Στην προκειμένη περίπτωση όμως πρέπει
να επισημάνουμε κι μία άλλη - εξίσου ανησυχητική - διάσταση του
περιστατικού. Το σκυλί αυτό όπως προκύπτει από άλλες πρόσφατες
καταγγελίες, περιφερόταν σε αυτή την κατάσταση επί αρκετές ημέρες
πριν καταλήξει σε κεντρικό σημείο του χωριού απ' όπου τις Κυριακές
περνούν πολλοί συνπολίτες μας. Ωστόσο μονάχα ένας ενδιαφέρθηκε
ώστε να μας ειδοποιήσει και μάλιστα να περιμένει στο σημείο για να
βοηθήσει.
Δεν θα έπρεπε σήμερα σε μία ευνομούμενη κοινωνία πολιτισμένων
ανθρώπων να έχουν εξαλειφθεί παρόμοια περιστατικά; Κι ακόμα
περισσότερο θα περιμέναμε να υπάρχει η στοιχειώδης ευαισθησία ώστε
τουλάχιστον να ειδοποιούνται εγκαίρως όσοι θα μπορούσαν να
ενδιαφερθούν και να φροντίσουν τα άρρωστα ή κακοποιημένα
ανυπεράσπιστα πλάσματα;
Ελπίζουμε να ήταν αυτό το τελευταίο ανάλογο περιστατικό και ευχόμαστε
ο δράστης να καταφέρει να γιατρέψει τα σοβαρά ψυχολογικά
προβλήματα του.
Καλή σας εβδομάδα.

Η Φιλοζωική Νάξου

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γενικα στα χωρια του νησιου μας δεν ειναι και πολυ... φιλοζωοι οι κατοικοι!Περυσι μαζεψα ενα πατημενο στην σπονδυλικη στηλη γατακι απο το δρομο και το πηγα στον κτηνιατρο μπας και σωθει....οταν το ειπα σε καποιους βλαχομαγκες εβαλαν τα γελια!Πως να μην γελασουν οταν πετανε τα νεογεννητα μιας γατας στα σκουπιδια και στα χαντακια η οταν κρεμανε τα σκυλια απο τα δεντρα!;!

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΜΩΡΕ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ; ΟΙ ΧΩΡΙΑΤΕΣ; ΟΛΟΙ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ. ΤΟΧΕΙΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΛΕΝΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗ. ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ -ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ- ΤΟ ΔΕΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΠΙΟ ΒΑΡΕΛΙ ΚΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΝΑ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ποινικά αδικημάτα αυτα! Αν ζουν 1000 χρόνια πίσω, δεν σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι γουστάρουν! Δυστυχώς, είναι όλα θέμα παιδείας. Και επειδή η παιδεία είναι άγνωστη λέξη για αυτά τα ΖΩΑ, μόνο στρίμωγμα νομικά.

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΥΛΟΙ ΚΑΙ ΒΑΡΩΝΟΙ.

Όταν μια κοινωνία, αδυνατεί να προσδιορίσει και να ιεραρχήσει σωστά, την αληθινή αξία ΚΑΘΕ εμβίου όντος , τότε το άρθρο, θα έχει την απήχηση που νομίζει η «φιλοζωική Νάξου».
Τα περιστατικά ανάρμοστης μεταχείρισης στο νησί μας, είναι ελάχιστα και η τοπική κοινωνία, διαθέτει χρόνια τώρα, χωρίς τις «συμβουλές» των «φιλοζώων», τις απαραίτητες αυτοάμυνες για αυτορύθμιση των μεμονωμένων περιστατικών.
Στη ΝΑΞΟ μας υπήρχε και υπάρχει, ευτυχώς ακόμη, μια ήπια νομαδικού τύπου κτηνοτροφία, που επιτρέπει στα Ζώα να ζουν σε συνθήκες παρόμοιες σχεδόν με εκείνες τις φυσικής τους κατάστασης.
Μια κοινωνία με κτηνοτροφία που αποφεύγει σε μέγιστο βαθμό, την «υιοθέτηση» σκύλων, γάτων και άλλων εξωτικών ειδών. Μια κοινωνία που η δημώδης παράδοσή της από τον ΑΙΣΩΠΟ μέχρι σήμερα σέβεται και «συνδιαλέγεται» με όλα τα όντα.
Δεν διακρίνω την ανάγκη της «φιλοζωικής» να ανεβάσει τόσο το θέμα. Ειδικά ΤΩΡΑ!
Να υποθέσω πως τα «στειρωτικά» προγράμματα και τα BAZZAR εξαντλήθηκαν και ο διασυρμός (που μάλλον αυτός, αυτεπάγγελτα, νομικά, προσδιορίζεται και διώκεται) ενός χωριού και νησιού, μέσα από τις «δυναμικές» συνισταμένες των εικόνων, κατέστη αναγκαίος;
Κοινωνικοί σχολιαστές της δεκάρας (sorry του cent) αφήστε το ΣΑΓΚΡΙ και τους κατοίκους του, που δεν τους γνωρίζετε, στην ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ διαχρονική τους πορεία , ασχοληθείτε με το πάρεργό σας και τη βαρωνία σας από τη Χώρα, διότι « οι καιροί ου μαινετοί».
Τελειώνοντας, αν ο «δράστης» χρήζει ψυχολογικής νουθεσίας , εσείς , κατ΄ αναλογία χρήζετε εγκλεισμού για την υπέρμετρη «τεχνητή» βία που ασκείτε σε μέρος του πληθυσμού .


ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΑΞΙΑΔΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Κ. Ναξιάδη, ωραία η ρητορία αλλά μία ερώτηση: Τι εννοείτε ΤΩΡΑ? Μήπως γνωρίζετε τόσο καλά τα της Φιλοζωικής ώστε να καταλήγετε σε συμπεράσματα για τη δραστηριότητά της? Γνωρίζετε τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα ενός Φιλοζωικού σωματείου? Εξισώνετε ανακοινώσεις για εκδηλώσεις με αυτές για ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ πράξεις? Διαφωνείτε και με τους νόμους τώρα? μήπως είστε και συνταγματολόγος?
Ή ίσως απλά συμφωνείτε και με τα υπόλοιπα περιστατικά του χωριού. Εκεί, όπου πέρυσι κρέμασαν ζωντανό ένα σκύλο και παλαιότερα έθαψαν ζωντανό ένα άλογο...
Κι αφήστε τον Αίσωπο στην ησυχία του . Αυτός τουλάχιστον μέσα από τους μύθους του μας έμαθε να αγαπάμε τα ζώα- όλα τα ζώα και να αναγνωρίζουμε ότι κάπως συγγενεύουμε με αυτά. Εκτός βέβαια αν θα δεχόσασταν να δείτε σύρμα δεμένο και σε πόδια ανθρώπου......

Ανώνυμος είπε...

O ναξιάδης πάντως σιγουρα χριζει ψυχιατρικης βοηθειας κ εγκλεισμου αμεσα!!!!


Κ ναξιαδου

Ανώνυμος είπε...

Αναξιάδης πρέπει να λέγεσαι κανονικά μπάρμπα....

Ανώνυμος είπε...

Αλλο το σαλονι κι αλλο το χωριο,ρητορα της φουτσας Αναξιαδη!Τραβα και ζησε λιγο με τους ιθαγενεις και μετα γραψε παλι τις αμπελοφιλοσοφιες σου!

ΙΑΚΩΒΟΣ είπε...

ΡΕ ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ ΕΝΑ ΖΩΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.
Υ.Γ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΧΩΡΙΑΤΗΣ,ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑΥΤΟ