Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Αστυνομικοί σε ρόλο σεκιούριτι: Περίμεναν τους παίκτες του Ολυμπιακού να γευματίσουν !

Καταγγελίες φωτιά για τον τρόπο χρήσης των αστυνομικών δυνάμεων κάνει η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών Θεσσαλονίκης.Σύμφωνα με δημοσίευμα στο μπλόγκ της Α.Σ.Π.Α. Θεσσαλονίκης, έντονη είναι η δυσφορία των αστυνομικών προκαλούν μια σειρά από αποφάσεις - διαταγές του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Βορείου Ελλάδος και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλονίκης σχετικά με τρόπο χρήσης και την χρήση των αστυνομικών δυνάμεων. Η πρωτοβουλία καταγγέλει οτι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις οι αστυνομικοί χρησιμοποιήθηκαν ως ιδιωτική φύλακες προσφέρωντας πολυάριθμη και ...
για μεγάλο χρονικό διάστημα φρούρηση ιδιωτικών κτηριακών εγκαταστάσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που μέχρι προσφάτως  τελούσε υπό κατάληψη χωρίς να απειλείται η δημόσια τάξη ή να πληρούνται οι όροι για την προστασία ιδιωτών από την ΕΛΑΣ.
Την ίδια ώρα, η  Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, εκτελώντας σχετικές διαταγές, συνδράμει Αστυνομικές Διευθύνσεις άλλων νομών αποστέλλοντας διμοιρίες.
Αποκορύφωμα, προ ημερών μία διμοιρία μετακινήθηκε στην Κατερίνη για τον αγώνα του Πιερικού με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο.
Μετά την λήξη του αγώνα διατάχθηκε στους αστυνομικούς να συνοδέψουν  την φιλοξενούμενη ομάδα από το γήπεδο στο ξενοδοχείο, όπου ανέμεναν απ΄έξω για όση ώρα γευμάτιζαν οι ποδοσφαιριστές και η υπόλοιπη αποστολή και εν συνεχεία να τους συνοδέψουν στο αεροδρόμιο "Μακεδονία".
Οι αστυνομικοί τονίζουν προς τη φυσική ηγεσία της ΕΛ. ΑΣ. οτι είναι αρκετά καταπονημένοι λόγω των γεγονότων του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου κι οτιι τέτοια χρήση των αστυνομικών δυνάμεων επιδρά αρνητικά στην ψυχοσύνθεση τους και στο ήδη καταπτοημένο ηθικό τους, το οποίο εμπράκτως και με συγκεκριμένες ενέργειες σας πρέπει να αναπτερώσετε και όχι να τους απαξιώνεται καθημερινά με το να τους χρησιμοποιείται όπως παραπάνω περιγράφεται.

σε λέω

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΕΞΑΡΑ!!!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΔΑΜΙΔΗ ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΗ...