Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Εξωγήινοι στα βάθη της Βαλτικής ή πόρτα για την κόλαση;

Οι επιστήμονες εντόπισαν στο βυθό της Βαλτικής ένα τεράστιο αντικείμενο που δεν ξέρουν τι είναι!

 Ένα μυστηριώδες αντικείμενο ανακάλυψαν στα βάθη της Βαλτικής θάλασσας μιας ομάδα ερευνητών, οι οποίοι όμως ακόμα δεν έχουν καταλάβει ακόμα περί τίνος πρόκειται.

Το αντικείμενο κατέγραψε το σόναρ που είχαν στείλει οι επιστήμονες της ομάδας Ocean Explorer σε ένα μυστικό σημείο της Βαλτικής και φαίνεται να είναι ένας μεγάλος κύλινδρος με διάμετρο 60 μέτρα και μήκος 400 μέτρα. Ακόμα ένα παρόμοιο αντικείμενο σε σχήμα δίσκου εντοπίστηκε ...
200 μέτρα πιο μακριά.
Φυσικά τα στοιχεία αυτά έχουν γεννήσει πολλές εικασίες, με πρώτη απ' όλες αυτή των εξωγήινων.
«Έχουμε ακούσει κάθε είδους εξήγηση, ότι μπορεί να είναι από το διαστημόπλοιο του Τζορτζ Λούκας στο Star Wars, το Millennium Falcon, μέχρι μια πύλη για έναν άλλο κόσμο, σα να είναι από κάτω η κόλαση ή κάτι άλλο», αναφέρει ο Πίτερ Λίντμπεργκ, ένας δύτης από την ομάδα καταδύσεων.
Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο κύλινδρος μπορεί να κρύβει και τόνους χρυσού καθώς η θάλασσας της Βαλτικής είναι γνωστή στους χρυσοθήρες για τα ναυάγιά της.
Οι επιστήμονες της ομάδας Ocean Explorer είναι ενθουσιασμένοι σχετικά με το τι μπορεί να είναι αυτό το αντικείμενο ωστόσο κάποιοι άλλοι σκεπτικιστές υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι ένα λάθος του σόναρ που στο παρελθόν έχει παρουσιάσει συνηθισμένους βράχους ως άγνωστα αντικείμενα.
Προς το παρόν πάντως, η ομάδα των ερευνητών περιμένουν να ηρεμήσουν τα ρεύματα της βαλτικής θάλασσας που αυτή την εποχή είναι πολύ έντονα, για να μπορέσουν να καταδυθούν. Προς το παρόν αναζητούν τα χρηματικά εφόδια, για προχωρήσουν σε μια τέτοια επιχείρηση.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: