Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΟΥ Σ' ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Μαθητή, μαθήτρια,
    Τώρα που παίρνεις σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή και το μέλλον σου, που ετοιμάζεσαι να δώσεις εξετάσεις ή να πιάσεις δουλειά μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τις οποίες δε φταίς εσύ και η οικογένειά σου, τώρα καλείσαι να πάρεις και μια σοβαρή πολιτική απόφαση.
    Η ψήφος είναι κι αυτή ένα όπλο. Μην το πετάς! Ιδιαίτερα σε εσένα που είσαι νέος δεν ταιριάζει η μοιρολατρία του «δεν αλλάζει τίποτα». Πριν από εσένα πολλοί νόμιζαν ότι με την αποχή τιμωρούν τους υπεύθυνους των προβλημάτων τους. Τους έλυσε τα χέρια. Αξιοποίησαν την αποχή για να παρουσιάσουν την πολιτική τους, που κάνει τη ζωή σου κόλαση, ως μονόδρομο! Αποδείχτηκε ότι ήταν...
τουφεκιά στον αέρα.
    Το ΚΚΕ δεν παρουσιάζεται σαν σωτήρας που θα σου λύσει τα προβλήματα, δεν σου τάζει εύκολες λύσεις. Παλεύει για να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής, σε καλεί να πάρεις τώρα τη ζωή στα χέρια σου.
    Αν μένεις ανοργάνωτος σήμερα, πολύ περισσότερο αύριο, θα είσαι εύκολος στόχος.
    Μην περιμένεις, μην τους αφήσεις να σε «δέσουν»για όλη σου τη ζωή.
    Διεκδίκησε όλα όσα δικαιούσαι και σου κλέβουν. Στο σχολείο και στη γειτονιά, στο πανεπιστήμιο και στη δουλειά, οργάνωσε το δικό σου αγώνα μαζί με τους συμμαθητές σου και τους συναδέλφους αύριο, με όλους τους εργαζόμενους.
    Ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός είναι ανίκητος. Αυτό πιστεύει το ΚΚΕ και γι αυτό οι κομμουνιστές μπαίνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Γι’αυτό το ΚΚΕ δεν είναι «μια από τα ίδια». Δώσε δύναμη στον αγώνα για τη ζωή που σου αξίζει με ενισχυμένο το ΚΚΕ!
    Τιμώρησε αυτούς που ευθύνονται για τους άνεργους γονείς σου, για τους μισθούς πείνας, που σου κλείνουν το δρόμο για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα. Τιμώρησε αυτούς που σπρώχνουν εσένα και την οικογένειά σου στην εξαθλίωση και στην φτώχεια.
    Προσπέρασε τα δήθεν «νέα»κόμματα που τα συγκροτούν βουλευτές και υπουργοί που τσάκισαν τα δικαιώματά και το μέλλον σου. Μην τους αφήνεις να σε κοροϊδεύουν.
    Προβληματίσου και αγνόησε αυτούς που μιλάνε με μεγάλα λόγια για ανατροπές, αλλά εννοούν ότι οι βιομήχανοι θα γίνουν ξαφνικά φιλάνθρωποι χωρίς να συγκρουστείς μαζί τους! Αυτούς που λένε ότι η ΕΕ-αυτή η λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων-είναι κατά βάθος καλή ή ότι μπορεί να αλλάξει υπέρ των λαών. Πατάνε σε δυό βάρκες και το μόνο που καταφέρνουν είναι να σπέρνουν αυταπάτες.
Το καινούργιο, το ριζοσπαστικό, το πρωτοπόρο που ψάχνεις υπάρχει.
    Είναι έξω από τα όρια αυτού του συστήματος. Κοίτα όσα δικαιούσαι και έχεις ανάγκη! Το δικαίωμά σου για μόρφωση χωρίς να πληρώνεις, για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια, το δικαίωμά σου να ονειρεύεσαι!
    Ψηλά το κεφάλι! Δεν είναι η μοίρα μας να ζούμε έτσι. Σήμερα ο λαός μπορεί να ζήσει καλύτερα γιατί η Ελλάδα έχει μεγάλες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες, γιατί οι εργαζόμενοι παράγουν αμύθητο πλούτο.
    Ο λαός μπορεί να οικοδομήσει την δική του εξουσία, να παράγει για τις δικές του ανάγκες και όχι για τα κέρδη μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών!
Με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ!

«Η πρώτη σου ψήφος να είναι ανυπότακτη!»
Με ισχυρό ΚΚΕ κι εσένα στον αγώνα υπάρχει λύση!

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: