Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Παγκόσμιο Μουσικό Φεστιβάλ Νάξου

Αξιότιμοι κύριοι, αξιότιμες κυρίες...

τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει μια συζήτηση, με όλους τους φορείς του νησιού, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να διεξαχθεί στη Νάξο το παγκοσμίου φήμης Φεστιβάλ Μουσικής και Ειρήνης, Fiesta Mania.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ και μια ταινία που βασίζεται σε αυτό και διεξάγεται τα τελευταία 50 χρόνια στη Σερβία, προσελκύοντας περισσότερους από...
600.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Για να είναι ευκολότερη η πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες αλλά και την εξέλιξη των συζητήσεων με τους τοπικούς φορείς, δημιουργήσαμε ένα blog, το http://fmnaxos.blogspot.com/ . Εκεί θα αναρτώνται όλα όσα αφορούν στο Φεστιβάλ αλλά και οπτικουακουστικό υλικό για να το γνωρίσουν όλοι καλύτερα.

Θα βοηθούσε πολύ, για την έγκαιρη και σωστή ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων, να δημοσιεύσετε την παρούσα ανακοίνωση στο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης που εκπροσωπείτε. Στο συγκεκριμένο email επισυνάπτεται και η επιστολή υπέγραψαν οι επιχειρηματίες του νησιού για να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία,

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ ΤΑ ΠΝΕΥΣΤΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. ΤΑ ΠΝΕΥΣΤΑ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΟΝΟΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ JAZZ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (ΤΥΧΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ),ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΣΤΑ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΓΝΩΣΗ,ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗΤΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ. Ν.Κ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Κύριε για την επισήμανση!!!!
Του χρόνου θα μας προτείνουν και φεστιβάλ Βουβουζέλας έτσι που πάει το πράγμα.
Είδανε την ανάγκη για τουρισμό και την οικονομική κρίση και διάλεξαν για τουρισμό τη Νάξο;
Και οι δικοί μας Ναξιώτες που το προτείνουν δεν έχουν κάτι δικό μας να προτείνουν και να αναλάβουν την προβολή της πατρίδας τους; Πρέπει να φέρουν τα χάλκινα της Σερβίας;

Έλλην είπε...

Παλικάρια γεια σας, καλό είναι να ρίξετε μια ματιά στην επιστολή του παραγωγού γιατί δεν μιλάμε για τα πνευστά της Σερβίας. Αν δεν διαβάσατε την πρόσκληση τότε καλό είναι να το κάνετε γιατί πρόκειται για πολύ σοβαρή παραγωγή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ μουσικής όπου στη Νάξο θα έρθουν εκατοντάδες μουσικοί από όλο τον πλανήτη. Στο ήδη "μικρό" τους φεστιβάλ ήδη έρχονται εκεί 600.000 τουρίστες τον χρόνο. Καλό είναι και να ξέρουμε και τα ονόματα σας για να μιλάμε ανοιχτά.

Στάθης είπε...

Εξάλλου στην πρόσκληση λέει ότι η Ελλάδα θα είναι αυτή που θα πρωταγωνιστεί στην ταινία διεθνούς παραγωγής και οι μουσικοί της Νάξου καλούνται να παίξουν μαζί καθώς και όλα τα χορευτικά. Ήδη ο Τσαγκλής Βαγγέλης όπως αναφέρει ο παραγωγός έχει στείλει ηχογραφήσεις για την ταινία τους παίζοντας διάφορα παραδοσιακά όργανα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, ζητάτε από τον Δήμο που εκπροσωπεί όλο τον λαό της Νάξου, προσκομίζοντας το ναι των 4 Συλλόγων, που ζουν από τον τουρισμό να δεχτούν μια τέτοια πρόταση.
Δηλαδή η Νάξος είναι το νησί μόνο όσων ζουν από τον τουρισμό;
Δεν υπάρχουν άλλοι φορείς, π.χ. που ασχολούνται με τον πολιτισμό να ρωτηθούν και να προτείνουν;
Και γιατί η Νάξος (πλην του κερδοφόρου Ερμή) να μπει σε μια τέτοια μαξιμαλιστική προβολή, την στιγμή που δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε καν την δική της πολιτιστική κληρονομιά;
Μήπως βρε φίλοι, που προτείνετε αυτό το «Fiesta Mania Festival» πρέπει να θυμιθείτε ότι, μετά την Διονυσιακή μανία ερχόταν ο Απόλλωνας, που επίσης λατρευόταν στο νησί, και με το μέτρο του ισσσοροπούσε τη ζωή;
Για σκεφτείτε πιο καλά τί είναι αυτό που προτείνετε σ' ένα νησί που πρέπει να αναδείξει πρώτα τα υπάρχοντά του και μετά να αντέξει, μη εξεικοιωμένος γαρ, μια τόσο μαξιμαλιστική και εν πολλοίς ακατανόητη για τα Ελληνικά δεδομένα, φιέστα!!!

Στέλλα είπε...

Έχουμε ρωτήσει τους περισσότερους που ασχολούνται με τον πολιτισμό της Νάξου, καλό είναι να επικοινωνήσεις μαζί μας. Στην επιστολή αναφέρει ότι το κύριο Σενάριο της ταινίας θα βασίζεται στον αρχαίο Ελληνικό μύθο με τον Μαγικό Αυλό. Επίσης πρόκειται να προσκληθούν ΟΛΟΙ οι μουσικοί και χορευτικοί παράγοντες του νησιού καθώς και ο κύριος τρόπος χρηματοδότησης είναι τα τοπικά προϊόντα όπως το τοπικό κρασί!

Πολύ καλή και στοχευμένη η πρόταση σου και σε παρακαλώ αν θέλεις κάλεσε μας να μιλήσουμε στα τηλέφωνα που βρίσκονται στο επίσημο ιστολόγιο της πρότασης γιατί και εμάς μας ενδιαφέρει πάνω από όλα ο Τόπος μας.