Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΠΑΝΙΚΟΥ

Το τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters από τις Βρυξέλλες (30-5-2012) αποκαλύπτει ότι η απειλή του Μπαρόζο προς την Ελλάδα για έξοδο από το ευρώ έγινε αφού του το ζήτησε ο Παπαδήμος. Οι διαχειριστές των παγκοσμιοποιημένων τραπεζιτών –τοκογλύφων βρίσκονται σε πανικό γιατί το πειραματόζωο αντιστέκεται με κίνδυνο να αποτύχουν τα αισχρά σχέδιά τους. Με ενορχηστρωμένα και κατευθυνόμενα από τα κανάλια της διαπλοκής καταστροφικά έως τρομοκρατικά σενάρια, ρεπορταζ, και δηλώσεις προσπαθούν να «διορθώσουν» την λαϊκή βούληση στις εκλογές της 17ηςΙουνίου. Όπως είπε και ο Βρετανός ιστορικός, συγγραφέας, και καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ Μαρκ Μαζάουερ, για άλλη μια φορά η Ελλάδα πολεμάει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το μέλλον.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο Παπαδήμος εξοργισμένος από τις αποτυχημένες προσπάθειες για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ήθελε από τον Μπαρόζο να... προχωρήσει σε μια ισχυρή δήλωση, με την ελπίδα ότι μπορεί να ξυπνήσει τους Έλληνες πολιτικούς ηγέτες.

«Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο, ήταν απευθείας αίτημα», δήλωσε αξιωματούχος της Κομισιόν.

Στην ίδια γραμμή πίεσης για δημιουργία κυβέρνησης ήταν και το περιβόητο έγγραφο για την οικονομία που ο Παπαδήμος έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όπως όλοι γνωρίζουμε ο διορισμένος πρωθυπουργός των τραπεζιτών σε αγαστή συνεργασία με τα κόμματα της συγκυβέρνησης του Σαμαρά και του Βενιζέλου είχαν ετοιμάσει νομοσχέδια που έπρεπε να ψηφίσει η νέα κυβέρνηση. Νομοσχέδια για νέες φορολογίες, για κατασχέσεις περιουσιών, περεταίρω μειώσεις μισθών – συντάξεων και κατάργησης εργασιακών δικαιωμάτων, νομοσχέδια για το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και για την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Στην γραμμή της τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού για αλλαγή επιλογών στις εκλογές της 17ης Ιουνίου εντάσσεται το δίλλημα της εξόδου από το ευρώ και της δήθεν επιστροφής στην δραχμή, που θέτει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος. Εντάσσεται στην έννοια της πρότασης της Μέρκελ στον Πρόεδρο της δημοκρατίας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ευρώ. Το δίλλημα της εξόδου από το ευρώ το συμπληρώνουν με καταστροφικά σενάρια που αφορούν στην έλλειψη πετρελαίου, φαρμάκων, χειρουργικών εργαλείων, διακοπή πληρωμής συντάξεων και ό,τι άλλο βάλει ο κάθε διεστραμμένος νους. Αυτά τα σενάρια τα αναπαράγουν οι διαπλεκόμενοι εργολαβοκαναλάρχες και οι μισθωμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι. Τελευταίοι στη τρομοκρατική επικοινωνιακή επίθεση προστέθηκαν και οι αναξιοπαθούντες Έλληνες τραπεζίτες.

Στην προσπάθεια «διόρθωσης» της λαϊκής βούλησης για την κατάργηση των πολιτικών του μνημονίου ένα συμπαγές τραπεζικό μέτωπο διαμορφώνεται ενόψει των νέων εκλογών. Μετά της «οδηγίες» προς τους εργαζόμενους της Eurobank και τα σενάρια συντέλειας που κυκλοφόρησε η Εθνική για τις συνέπειες ενδεχόμενης επιστροφής στη δραχμή, η Alpha Bank στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της έκανε όχι μόνο οικονομικές αλλά και πολιτικές αναλύσεις. Κρίση πανικού.

Η Alpha Bank προχώρησε στην εκτίμηση ότι καταγγελία του Μνημονίου, στα βασικά του σημεία, ισοδυναμεί με παύση της χρηματοδότησης της χώρας. Επίσης επισημαίνει το μεγάλο κακό που προκαλούν οι εκλογές. Αποδίδει στις εκλογές το μεταρρυθμιστικό έλλειμμα και την παραλυσία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Κατηγορεί τα κόμματα που ευαγγελίζονται δομικές αλλαγές στο Μνημόνιο για «αβάσταχτη ελαφρότητα» και υποστηρίζει ότι εφικτή και «επιθυμητή» (για ποιους άραγε;)είναι μόνο «κάποιου είδους περιορισμένη και στοχευμένη επαναδιαπραγμάτευση».

«Η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών και, έως σήμερα, στους ίδιους τους Έλληνες δεν έφθασε ούτε ένα λεπτό του ευρώ», καταγγέλλει, σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο Αυστριακός Χάνες ‘Αντρος, κορυφαίος οικονομικός παράγοντας της χώρας και πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων του ιστορικού καγκελάριου Μπρούνο Κράισκι.

Όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών και η θέληση του λαού για ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου γιγαντώνεται,οι κρίσεις πανικού θα πολλαπλασιάζονται. Οι απειλές και οι εκβιασμοί των διορισμένων και ακριβοπληρωμένων Μπαρόζων, που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες, της Λαγκάρντ του αμαρτωλού ΔΝΤ, και των αγοραίων οίκων αξιολόγησης δεν πιάνουν. Οι εγχώριοι εφαρμοστές του μνημονίου, που μεταλλάχτηκαν για τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου σε αντιμνημονιακούς, δεν φοβίζουν ούτε πείθουν. Οι βρυχηθμοί της Μέρκελ και του Σόιμπλε δεν αποτρέπουν την επερχόμενη κατάργηση της πολιτικής του μνημονίου.

Ο κύβος ερίφθει .

Πανπαν

Δεν υπάρχουν σχόλια: