Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Η ΞΕΦΤΥΛΑ της Ελλάδας αντικατοπτρίζεται μέσα από το παράδειγμα της ΚΥΠΡΟΥ!

Στη ζωή πολλά πράγματα είναι υποκειμενικά.
 Αν είσαι κακάσχημος για παράδειγμα, ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσεις είναι να κοιταχθείς στον καθρέπτη μαζί με κάποιον άλλο ώστε να διαπιστώσεις την αλήθεια.
Κάπως έτσι μπορούμε να διαπιστώσουμε την ξεφτύλα της πατρίδας μας αν τη συγκρίνουμε με την Κύπρο. Αυτό το μικρό χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος απέδειξε ότι μπορεί τελικώς να εκμεταλλευθεί τον άνεμο και να χαράξει πορεία. Ενώ η Ελλάδα άγεται και φέρεται κατά...
πως της βαρούν το ντέφι.
Βέβαια η Κύπρος χρειάστηκε μερικές δεκαετίες για να καταλάβει, μα κυρίως να εμπεδώσει μια δυσάρεστη αλήθεια. Ότι δεν μπορεί να βασίζεται στη μητέρα Ελλάδα. Τα γεγονότα του 1974 που ξεκίνησαν όπως ξεκίνησαν, το “η Κύπρος είναι μακράν” του Καραμανλή, το δόγμα του ενιαίου αμυντικού χώρου που τελικώς παρέμεινε απλά δόγμα στα χρόνια του Σημίτη, οι S-300, το “ζήτω” το σχέδιο Ανάν του ΓΑΠ, της Ντόρας, του Συνασπισμού με το δειλό και καμουφλαρισμένο όχι του ανιψιού Καραμανλή και το απόλυτο ξεβράκωμα στους ξένους επικυρίαρχους έπεισαν την Κύπρο ότι από εμάς δεν μπορεί να περιμένει τίποτε.
Και τι έκανε; Αφού συνέχισε να παραμένει ανεξάρτητο κράτος χάρη στον Τάσσο Παπαδόπουλο και το ΟΧΙ του Κυπριακού Λαού το 2004 σε αντίθεση με το ελληνικό ΝΑΙ του 2012, έβαλε πλώρη για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο. Άνοιξε συνομιλίες, προχώρησε σε συμφωνίες και έδειξε σοβαρότητα Αποτέλεσμα; Οι εξορύξεις ξεκίνησαν και ήδη εκδηλώνουν ενδιαφέρον νέοι μνηστήρες. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα ο Γιωργάκης όταν τον ρωτούσαν για τους υδρογονάνθρακες πείραζε τη μύτη του λέγοντας “δεν υπάρχουν πετρέλαια στην Ελλάδα”.
Επίσης συνειδητοποίησε πως η Κύπρος βρίσκεται πιο κοντά στο Ισραήλ παρά στην Ελλάδα. Οι ισραηλινοί πετούν καθημερινά πάνω από την Κύπρο και την πλατφόρμα εξόρυξης στέλνοντας καθημερινά μηνύματα στην Άγκυρα. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα καταντήσαμε να παρακαλάμε όχι για νέα όπλα αλλά για καύσιμα και ανταλλακτικά των υπαρχόντων που σε λίγα χρόνια θα έχουν ξεπεραστεί.
Η Κύπρος πάλι βλέποντας την κατάντια μας αφότου εισήλθαμε στο Μνημόνιο, προτίμησε να δανειστεί από τους Ρώσους και σύμφωνα με κάποια blogs το πρωί της Κυριακής είναι έτοιμη να ξεφύγει και πάλι από το …μηχανισμό “στήριξης”. Κι αυτά όχι γιατί έχει ελλείμματα αλλά για να προστατεύσει τις τράπεζές της οι οποίες εκτέθηκαν στα ελληνικά ομόλογα και στις οποίες υπάρχουν αρκετά δις καταθέσεων από Ελλαδίτες. Εν ολίγοις άλλαξαν οι ρόλοι, και η Κύπρος πλέον προστατεύει εμάς!
Το νησί της Αφροδίτης απέδειξε πως όταν υπάρχει βούληση, τίθενται στόχοι, καταρτίζεται σχέδιο, υλοποιείται με σοβαρότητα, τότε κάποιοι θα σε στηρίξουν και κάτι θα καταφέρεις.
Η χώρα μας πάλι απέδειξε πως όταν κατεβάζεις τα παντελόνια σου διαρκώς, τότε θα σε περάσουν όλοι ένα χεράκι.

free pen 

Δεν υπάρχουν σχόλια: