Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Σατανικό !

Θα εξαγοράσουν την δημόσια και ιδιωτική περιουσία μας με τα δικά μας λεφτά!!!

Γιατί δεν έχουμε πάρει την δόση του Αυγούστου;
Γιατί πρέπει να παραστήσουν, ότι διαπραγματεύονται οι κυβερνητικοί εταίροι.
Σε τι θα μας βοηθούσε η δόση; Σε τίποτα απολύτως. Δεν θα ελαφρυνθούν ούτε στο απειροελάχιστο τα βάρη μας· απλά θα χρεωθούμε άλλα 32 δις, χωρίς να ωφεληθούμε ούτε ένα ευρώ.
Δηλαδή οι ευρωδουνουτιάρηδες μας παριστάνουν τους δύσκολους στο να μας δώσουν αέρα κοπανιστό και να μας χρεώσουν άλλο ένα αστρονομικό ποσό, το οποίο δήθεν θα πάρουμε με...
την εκταμίευση της δόσης.
Η απόδειξη, ότι η περίφημη «γιγαδόση» είναι αέρας κοπανιστός, προκύπτει από αυτά που λένε οι ίδιοι. Λένε πως πρόκειται «για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έτσι ώστε αυτές να απελευθερώσουν κεφάλαια από τις καταθέσεις για δανεισμό της ψυχοραγούσας αγοράς». Δηλαδή δεν πρόκειται να έλθει χρήμα στην Ελλάδα, αλλά απλές εγγυήσεις … Εγγυήσεις, που και να είχαν βάρος, μπορούν να αντικατασταθούν με μία απλή απόφαση της κυβέρνησης για μείωση του υποχρεωτικού αποθεματικού των τραπεζών. Όμως ποιο είναι το βάρος των «εγγυήσεων»; Στην ουσία εμείς εγγυόμαστε (κι όχι εκείνοι) ότι θα ακολουθούμε διαρκώς απαρέγκλιτα τις επιταγές τους. Εγγύηση πραγματική θα δινόταν μόνο με πραγματικό χρήμα (που θα ερχόταν με χρηματαποστολές) όχι μιλητό (των υπό όρους εγγυήσεων).
Διαρκώς μας «σώζουν» με αέρα κοπανιστό, ή λεφτά που δεν είναι δικά τους (και ενίοτε με δικά μας λεφτά).
α) Μας «επέτρεψαν» να κουρέψουμε τα αποθεματικά των ταμείων μας και παρά το «κούρεμα» το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται και ξεπέρασε το προ κουρέματος ύψος, χωρίς να έχουμε πάρει σχεδόν τίποτα σε πραγματικό χρήμα !
β) Αγόρασαν Ελληνικά ομόλογα στο ένα τρίτο της τιμής τους και απαιτούν (από εμάς) εξόφληση στο ακέραιο. Ετσι κάποια στιγμή θα κάνουν ένα σκόντο στα υπερκέρδη τους (με νέο «κούρεμα») απαιτώντας όμως νέα σκόντα στους μισθούς μας και στην αξία των περιουσιών μας.
γ) Μας κάνουν τους δύσκολους στον δανεισμό, ενώ όσο περισσότερο μας δανείζουν, τόσο περισσότερο κερδίζουν από την διαφορά του επιτοκίου με το οποίο μας δανείζουν, από το επιτόκιο που δανείζονται εκείνοι…

Χρειαζόμασταν 2 δις για ισοσκελισμό του προϋπολογισμού και οι τροϊκανοί απαίτησαν 11,5 δις και αντί να τους πούμε να πάνε να … «διαπραγματευόμαστε σκληρά» τα 13,5 τα 14,5 τα 18 δις και πάει λέγοντας. Υποτίθεται, ότι η παρούσα κυβέρνηση προτιμήθηκε από τον λαό, γιατί δεν θα αντέχαμε την βίαιη αναπροσαρμογή της ζωής μας στα πλαίσια του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, που θα μας επιβάλετο, αν είχαμε προτιμήσει τους ευρωαποδιοπομπαίους ΣΥΡΙΖιανούς και λοιπούς ευρωατακτούληδες. Η τιμωρία για την μικροψυχία μας ήλθε πριν αλέκτωρ λαλήσει. Φοβηθήκαμε τον ισοσκελισμό και μας προέκυψε άγριο πλεόνασμα. Δεν θέλαμε να αρκεστούμε στα δικά μας λεφτά και τώρα πρέπει να πληρώσουμε με το αίμα μας τους «κουτόφραγκους», τους οποίους δήθεν θα κουλαντράριζαν με την μαεστρία τους οι Σαμαροβενιζελοκουβέληδες …
Βέβαια και οι Τσιπροκαμένοι μόνο αξιόπιστοι δεν είναι με τις συνθηματολογικές αοριστολογίες τους και η επιλογή μεταξύ δύο ομάδων αναξιόπιστων εξουσιολάγνων δεν είναι εύκολη, αλλά είναι η ελάχιστη υποχρέωση ημών των πολιτών και οφείλουμε να ανταποκριθούμε με αίσθημα ευθύνης. Εν τέλει έπρεπε να αποφασίσουμε με βάση τις έστω αόριστες τοποθετήσεις και υποσχέσεις τους, αφού και οι μεν και οι δε είναι αναξιόπιστοι αριβίστες, αλλά δεν μπορούμε να απαλλαχτούμε άμεσα από αυτούς. Αλλωστε και για το ότι δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από την ματαιοδοξία ως κινητήριο δύναμη της πολιτικής και της οικονομίας, πάλι εμείς οι πολίτες φταίμε με την πολιτική οκνηρία που μας διαφεντεύει.
Από την προεκλογική τους εκστρατεία λοιπόν γνωρίζαμε, ότι οι σημερινοί κυβερνητικοί εταίροι δεν είχαν κανέναν σκοπό να διαπραγματευτούν και το διατυμπάνιζαν μάλιστα ακατάπαυστα λέγοντας, ότι θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουμε στην ευρωζώνη !!! Μόνον ηλίθιος διαπραγματεύεται έτσι, όσο και να θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη και μόνον ηλίθιος πείθεται, ότι κατά τα άλλα θα «διαπραγματευτούν σκληρά»… Όμως ούτε εκείνοι είναι ηλίθιοι, ούτε οι ψηφοφόροι τους. Εκείνοι διατυμπάνιζαν την υποταγή τους, ακριβώς για να δώσουν το στίγμα τους στα αφεντικά και να προκαλέσουν τις αποικιοκρατικές επεμβάσεις των ευρω«εταίρων» με τις συνεχείς δηλώσεις περί καταστροφής, αν ερχόταν πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι ψηφοφόροι απλά έφαγαν τον απροκάλυπτο εκβιασμό των «εταίρων» και τώρα υφίστανται τις συνέπειες της δειλίας τους.
Αν λοιπόν η διαπραγμάτευση είχε κάποια σημασία για εμάς τους ψηφοφόρους, τότε έπρεπε να ψηφίσουμε, εκείνους, που το έπαιζαν τουλάχιστον δύσκολοι απέναντι στην τρόικα. Οσες κωλοτούμπες και να έκαναν, πάλι (δεσμευμένοι από τα λόγια τους) κάτι περισσότερο θα κατάφερναν από αυτόν τον καραγκιόζ μπερντέ, που ζούμε τις τελευταίες ημέρες, όπου η «αδέσμευτη» και «ανεξάρτητη» δημοσιογραφία προσπαθεί να δημιουργήσει σασπένς περί του αν θα πάρουμε, ή όχι την δόση, γιατί πρέπει να αποενοχοποιήσει τους οσφυοκάμπτες «μεταρρυθμιστές». Παίζουν με την ψυχολογία του λαού, μόνο και μόνο για να παρουσιάσουν τους προσκυνημένους χατζηαβάτηδες ως κονταροχτυπημένους και ματωμένους Κατσαντώνηδες.

Για γέλια είναι η παράσταση των θεατρίνων, που παριστάνουν τους υπεύθυνους πολιτικούς, που «μάχονται σθεναρά» για τα δίκια του λαού, αλλά με «σπαραγμό ψυχής» θυσιάζουν την επιβίωση των αδύναμων στρωμάτων, για να σωθεί η υπόληψη της Ελλάδας με την αποπληρωμή των «χρεών» …Γιατί (λένε) μόνο αν σωθεί η υπόληψη μας θα μας κάνουν την χάρη οι «εταίροι» να «επενδύσουν» στην χώρα μας, δηλαδή να «αγοράσουν» κοψοχρονιά την δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων και να μας απαλλάξουν από τα βάσανα της ιδιοκτησίας.
Το πιο εξοργιστικό είναι, ότι σε όλο αυτό το διάστημα, που μας «σώζουν» δεν έχουν κάνει ούτε μία επένδυση. Περιμένουν να καταθέσουμε πρώτα στα πόδια τους τα πλεονάσματα, που μας αναγκάζουν να εξοικονομήσουμε με το αίμα μας.
 Δηλαδή θα εξαγοράσουν την δημόσια και ιδιωτική περιουσία μας με τα δικά μας λεφτά.


Του Π. Ρέππα 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κ εμεις ..τι κανουμε καθομαστε ολοι μας και κλαιμε την μοιρα μας. λεγοντας ο ενας στον αλλον τι θα γινει αραγε... που θα παει αυτο το χαλι...οτι θελει ας γινει...κλπ.εγω θελω να ξεσηκωθω αλλα πως να το κανω που ειμαι μια απλη νοικοκοιρα που ειναι ολοι αυτοι που ξεσικωνουν τον λαο?ολοι αυτοι οι δυμοσιογραφοι που μονο μεσα απο το χαζοκουτι ξερουν και φωναζουν οι συνδικαλιστες ,,,που ειναι????να Ξεσυκωθουμε ολοι και να κανουμε..γιατι ΟΧΙ! ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ...ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

τελικα το ψηφισανε www.attikipress.gr