Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Γράμμα απόγνωσης Κινέζου εργάτη μέσα σε παιχνίδι!

Μια γυναίκα μέσα στο κουτί του παιχνιδιού που αγόρασε βρήκε ένα απεγνωσμένο γράμμα του ανθρώπου που το έφτιαξε...
Πριν λίγο καιρό, είχαν έρθει στη δημοσιότητα σοκαριστικές φωτογραφίες από πέντε εργοστάσια παιχνιδιών στην Κίνα, όπου οι εργαζόμενοι δούλευαν όλο το 24ωρο και αναγκάζονταν να κοιμούνται στο χώρο εργασίας τους, ώστε να ολοκληρώσουν τη μαζική παραγωγή που απαιτούσαν οι υπεύθυνοι των εργοστασίων ενόψει Χριστουγέννων.
Τώρα, έρχεται στη δημοσιότητα ένα γράμμα, το οποίο όπως αναφέρεται σε αυτό, προέρχεται από...
έναν Κινέζο εργάτη, ο οποίος το τοποθέτησε μέσα σε ένα κουτί από τα παιχνίδια που κατασκεύασε.
Στο γράμμα, ο εργάτης περιγράφει με απόγνωση ότι δεν μπορεί να ζει άλλο υπό το βάρος της εκμετάλλευσης και θέλησε να κάνει γνωστό στον δυτικό κόσμο τις συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια αυτά.
Το γράμμα ανακάλυψε μια 42χρονη γυναίκα από την Αμερική η οποία αγόρασε ένα παιχνίδι.
«Αυτό που δεν περίμενα ήταν μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια από έναν Κινέζο εργάτη ο οποίος αναγκάζεται  να φτιάχνει πράγματα κάτω από βίαιες συνθήκες»', ανέφερε η 42χρονη.
Στο γράμμα ο εργάτης γράφει: «Δεν αντέχω άλλο. Βοηθήστε μας! Χιλιάδες άνθρωποι κάτω από τον Κινεζικό Κομμουνισμό θα σας ευχαριστούν και θα σας θυμούνται για πάντα», αναφέρει.
Όπως λέει δουλεύουν 15 ώρες την ημέρα, χωρίς αργίες, χωρίς Σαββατοκύριακα και αμείβονται με 1,61 δολάρια το μήνα!
Ο Κινέζος εργάτης παρακαλεί όποιον βρει το γράμμα να το στείλει στην Παγκόσμια Οργάνωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όπως λέει η δουλειά τους είναι σαν σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας.
Η Διευθύντρια στο Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κίνας, Σόφι Ρίτσαρντσον, δήλωσε στο Oregonian ότι η καταγωγή ή η αυθεντικότητα της επιστολής δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.
«Νομίζω ότι είναι δίκαιο να πούμε ότι οι συνθήκες που περιγράφονται στην επιστολή είναι αληθινές με όσα γνωρίζουμε σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα στρατόπεδα εργασίας», τονίζει.



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: