Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Προβολή ταινίας από την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου



Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (www.deutsch.gr) θα προβάλλει την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 21:00 την ταινία Kurz und Schmerzlos (Σύντομα και Ανώδυνα) του Fatih Akin (Μαζί Ποτέ, Η Άκρη Του Ουρανού, Soul Kitchen).
Η ταινία Kurz und Schmerzlos (Σύντομα και Ανώδυνα) είναι η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Γερμανού σκηνοθέτη, γυρισμένη το 1998, με θέμα τους μετανάστες στη Γερμανία. 
Λίγα λόγια για την ταινία. 
Ο Gabriel είναι από την Τουρκία και μόλις βγήκε από την φυλακή. Ο Κώστας είναι Έλληνας και είναι μαζί με την αδερφή του Gabriel. Ο Bobby είναι Σέρβος και έχει σχέση με μια φίλη της αδερφής του Gabriel. Όλοι μαζί ζουν στο Αμβούργο της Γερμανίας και κάνουν όνειρα για το μέλλον. Ο Bobby θέλει να μπει στο οργανωμένο έγκλημα και εισχωρεί σε μια αλβανική συμμορία. Σε μια αποστολή του ο Bobby ζητάει από τον Gabriel και τον Κώστα να τον βοηθήσουν. 
Σκηνοθεσία: Fatih Akin, Γερμανία, 1998 (99‘). Παίζουν: Mehmet Kurtulus, Adam Bousdoukos, Idil Üner, Aleksandar Jovanovic
Επιμέλεια υποτιτλισμού: Dathe Katharina - Δεκέμβριος 2012 
Η προβολή θα γίνει στην αίθουσα προβολής στο κτήριο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: