Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Προβολή ταινίας από την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου 1/3/2013

Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου σε συνεργασία με την Ισπανική Πρεσβεία και το Ινστιτούτο Θερβάντες,  θα προβάλλει την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 και ώρα 21.00 την ταινία του Agustí de Villaronga  "Pa Negre" (Μαύρο Ψωμί) (2010).
Με δωρεάν είσοδο στην αίθουσα προβολής της πρώην Σχολής Ουρσουλινών Στο Κάστρο της Χώρας.

Επαρχιακή Καταλονία, μεταπολεμική περίοδος. Ο 11χρονος Αντριέ, που ανήκει στην πλευρά των ηττημένων, βρίσκει στο δάσος τα πτώματα ενός πατέρα και του γιου του. Οι αρχές επιμένουν να κατηγορούν τον πατέρα του Αντριέ για τους φόνους, αλλά ο μικρός θα κάνει τα πάντα για να αποδείξει το αντίθετο. Στην αναζήτηση του, θα αποκτήσει μια νέα συνείδηση απέναντι στον ψεύτικο κόσμο των ενηλίκων και θα φτάσει μέχρι και να προδώσει τις ρίζες, ανακαλύπτοντας το τέρας που ζει μέσα του.  
Η ταινία βραβεύτηκε με 9 βραβεία Γκόγια 2011 μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας και καλύτερου σκηνοθέτη, 15 βραβεία Gaudí 2011 και το Αργυρό Κοχύλι καλύτερης ηθοποιού του Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν 2010.

Η ταινία, βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα και σε...
άλλα έργα του συγγραφέα Έμιλι Τεϊσιδόρ, αποφεύγει την ηθογραφία και το χρονογράφημα για να επικεντρωθεί στους χαρακτήρες των ηρώων και τα αισθήματά τους, μέσω των οποίων σκιαγραφούνται οι τρομακτικές συνέπειες του ισπανικού εμφύλιου πολέμου.

Μπορείτε να δείτε το επίσημο site της ταινίας στη διεύθυνση

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία μπορείτε να διαβάσετε στην σελίδα του imdb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: