Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η μητέρα των μαχών για τον Πανναξιακό στη Νεάπολη κόντρα στον Ιωνικό

Τη μισή σεζόν σε τέσσερις μέρες παίζει ο Πανναξιακός, που καλείται να δώσει δυο απανωτά σημαντικά ντέρμπι με Ιωνικό (εκτός), καθώς και το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Αστέρα Βάρης, το οποίο (σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες) ορίστηκε τελικά για την Τετάρτη 6 Μαρτίου.
Κατ' αρχάς ο Ιωνικός...
Για το ιστορικό σωματείο από τη Νίκαια, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Για όσους δεν γνώριζαν, τα εξηγήσαμε (σε άρθρο ) πριν το ματς του 1ου γύρου.
Στο προ-τρίμηνου εκείνο παιχνίδι στο ΔΑΚ, Πανναξιακός και Ιωνικός έμειναν...
ισόπαλοι 0-0, σε ένα ματς, όπου οι γηπεδούχοι κέρδισαν τις εντυπώσεις, έχοντας και κάποια παράπονα από τη διαιτησία, με την ομάδα της Νίκαιας να εκδίδει ευχαριστήρια ανακοίνωση για τη φιλοξενία. Πριν εκείνη την αναμέτρηση, οι δυο αντίπαλοι είχαν δυο βαθμούς διαφορά, με τον (2ο τότε) Ιωνικό να έχει 13 και τον (5ο) Πανναξιακό να έχει 11.
Από τότε, κύλησε αρκετό νερό στο αυλάκι, οι δυο ομάδες ξεχώρισαν και βρίσκονται πλέον αντιμέτωπες σε ένα ντέρμπι πρωτοπόρων, όπου ο νικητής, εκτός των εντυπώσεων, αποκτά σοβαρό προβάδισμα για την κατάληψη της 1ης θέσης, η οποία αποτελεί τον πρωτεύοντα στόχο και των δυο.
Ο Πανναξιακός, υπερτερεί (έστω οριακά) σε περισσότερες στατιστικές κατηγορίες, έχοντας καλύτερη επίθεση και καλύτερη άμυνα, αλλά οι αμυντικές επιδόσεις στα εκτός έδρας ματς της ομάδας του Γιώργου Βλαστού, είναι εντυπωσιακές, έχοντας δεχθεί μόλις 4 γκολ σε 8 ματς!
Οι δυο αντίπαλοι (σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις τρίτων), αποτελούν τις δυο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, φαντάζουν ισοδύναμοι και τα πάντα στο ντέρμπι της Κυριακής θα κριθούν στις λεπτομέρειες, με τους γηπεδούχους να έχουν το αβαντάζ της έδρας και τη στήριξη περίπου 3-4.000 θεατών.
Και για τους δυο αντιπάλους, ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα στις τελευταίες 4 αγωνιστικές, με τυχόν στραβοπατήματα να φαντάζουν καταδικαστικά...

19η αγωνιστική
Πανναξιακός - Κερατσίνι
Ολυμπιακός Λαυρίου - Ιωνικός

20η
Νικολακάκης - Πανναξιακός
Τριγλία - Ιωνικός

21η
Πανναξιακός - Περαμαϊκός
Ιωνικός - Αστέρας Βάρης

22η
Ατρόμητος Πειραιά - Πανναξιακός
Άνω Μερά - Ιωνικός

Ο Γιώργος Βλαστός, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα για την αναμέτρηση με τον Ιωνικό, με την κούραση να αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τον κόουτς, αφού έπεται το παιχνίδι με τον Αστέρα Βάρης 3 μέρες μετά, αλλά και αυτό με το Κερατσίνι (εντός) την ερχόμενη Κυριακή (10/3).
Το μεγάλο ντέρμπι, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το Σάββατο στις 16.00 στο γήπεδο του Ιωνικού στη Νεάπολη, με διαιτητές τους Σελίμο, Παλαμίδα-Σταματάκο (Λακωνίας).
Όπως πάντα, ο Σύνδεσμος φιλάθλων Πανναξιακού Αθηνών θα δώσει βροντερό παρόν, καθώς στο γήπεδο αναμένονται 100-150 φίλοι της ομάδας!

                             Καλή επιτυχία Παννάξα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: