Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοινώσεις για το θέμα του πνευματικού κέντρου της Κωμιακής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΒ ΚΩΜΙΑΚΗΣ
  Η ΚΟΒ Κωμιακής, στηρίζει την απόφαση του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της αίθουσας του Πνευμ. Κέντρου.
  Η ανάγκη πρόσβασης στον  πολιτισμό – παρά την αδιαφορία  της πολιτείας να παρέχει αυτήν  τη δυνατότητα σε όλους – ήταν αυτό που οδήγησε τους κωμιακίτες να φτιάξουν και να...
εξοπλίσουν την αίθουσα, με προσφορές και προσωπική εργασία.
  Η άμεση δημιουργία συλλόγου  με την επωνυμία ‘’ Πνευματικό  Κέντρο Κορωνίδας’’ (από το 1983), η δράση του όλα αυτά τα  χρόνια, δείχνει ότι η συλλογική δράση σε όλους τους τομείς μπορεί να δημιουργήσει, να αναβαθμίσει το επίπεδο της κοινωνίας, να παράγει πολιτισμό και να υπερασπιστεί τις κατακτήσεις της από κάθε επιβουλή -όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση της εκκλησίας- να εξουσιάζει και να ελέγχει κάθε πρωτοβουλία και δραστηριότητα.
  Καλούμε τους Κωμιακίτες, να  υπερασπιστούν ότι με κόπο  και θυσίες έχουν κατακτήσει.
  Η ΚΟΒ Κωμιακής θα σταθεί  δίπλα στο ΔΣ του Πνευμ. Κέντρου  και θα στηρίξει τον αγώνα  του.
 
                                                                                                             Κωμιακή 25-02-13


                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΝΑΞΟΥ 

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι του Συλλόγου Κορωνίδας όπως πάντα δύσκολο να σας ερμηνεύσει κάποιος. Τα κατάλοιπα του ΚΚΕ είναι προφανές ότι σας επηρρεάζουν. Το ΚΚΕ είναι όπως τη ραδιενέργεια. Βλαβερή και σχεδόν αδύνατον να περιορισθεί Εξετάσατε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου; Πως εκδόσατε ρε επιπόλαιοι ανακοινώσεις στο όνομα όλων των μελών;

Ανώνυμος είπε...

Ναι εξετάστηκε και δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας της εκκλησίας. Εκτός αν η αίτηση του παπά τότε να του δοθεί άδεια να διαθέσει κάποιο μικρό ποσό για το χτίσιμο της αίθουσας μπορεί να θεωρηθεί ...συμβόλαιο ιδιοκτησίας!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω με τον 3:44! απο κομμουνιστες ολα θα τα δουμε! σας αρεσει απλα να ξ ε σ η κ ω ν ε τ ε το λαο. και φυσικα μπροστα στο συμβολο του σταυρου κ στην πορτα του ναου βρυκολακιαζετε!!! κριμα... χαλατε τη συνολικη εικονα του χωριου. γιατι σιγουρα δεν ειναι ολοι σαν εσας αλλα θελετε με απειλες να παρετε την τοπικη κοινωνια με το μερος σας! ευχομαι ο λαος της κωμιακης να δει ανεπηρεαστα την πραγματικοτητα. τουλαχιστον θα εχετε με το μερος τους κκετζηδες. ντροπη!

Ανώνυμος είπε...

Οι κομμουνιστές του χωριού εκφράζουν ΜΟΝΟ τους εαυτούς τους και κανέναν άλλο. Προφανώς και η εκκλησία έχει χαρτιά που αποδεικνύουν ότι το κτίριο του πνευματικού κέντρου της ανήκει και θα αποδειχτεί πολύ σύντομα, προς λύπη όλων των πολέμιων της.

Ανώνυμος είπε...

«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ»
Λίγες ημέρες πριν, στηλίτευσα στο πρόσωπο του πρώην βουλευτή, την προφανώς χωρίς σκέψη προσπάθειά του για παραβίαση του Νόμου. Με βάση τις δικές του ή έστω ενός αριθμού ατόμων, με τις ίδιες ερμηνείες και αντιλήψεις, οδηγούμεθα στο να εξωθήσουμε αυτούς που είναι «αθώοι του αίματος» σε διαίρεση, και μιας μικρής αλλά τόσο ζωντανής κοινωνίας σε αναβρασμό. Η αμετροέπεια ενός πολιτικού (που κατάγεται απ το ίδιο χωριό) η χρησιμοθηρία κάποιων άλλων και η αδυναμία της τοπικής κοινωνίας να κατανοήσει βασικές αρχές της Δημοκρατίας και του Δικαίου, μαζί με το σημερινό ατόπημα της κεφαλής της «εκκλησίας», επιβάλλουν άμεσα εξεύρεση μόνιμης λύσης. Ο μητροπολίτης να σταματήσει «χθες» ενέργειες που θα πυροδοτήσουν περισσότερο το ήδη φορτισμένο κλίμα να καλέσει τους πολίτες της Κωμιακής ή καλύτερα να μεταβεί ο ίδιος θαρραλέα στο «επίμαχο» Πνευματικό Κέντρο και αφού εκδυθούν πριν την είσοδό τους και οι δύο πλευρές τον όποιο «λαϊκισμό», να εξέλθουν μόνο έχοντας αποφασίσει πως:…. το Πνευματικό Κέντρο αποδίδεται εσαεί στην κοινότητα, για χρήση, από τον νόμιμο κάτοχό του. Στον μητροπολίτη βοηθώντας τον να ξεπεράσει τις δεδομένες αντιδράσεις από τους κακούς νομικούς συμβούλους του και εμπαθείς παρατρεχάμενους, θα υπενθυμίσω μια φράση του πατριάρχη Αθηναγόρα «δεν ξέρω τι λένε αυτοί που είναι τόσο πολλοί, ξέρω τι λέει ο χριστός, που είναι ο ένας».
Ο χρόνος δεν είναι πλέον σύμμαχος!!!
«Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» της νήσου Νάξου.

Ανώνυμος είπε...

ειναι κατι ανθρωποι που στην ιδεα της εκκλησιας, των ιερεων, της ορθοδοξιας γενικα βγαζουν σπυρια σε ολο τους το σωμα. πως θα ηταν λοιπον ποτε δυνατον τετοιοι ανθρωποι να εχουν σχεσεις καλες κ να συνεργαζονται με εκκλησιαστικους φορεις; απο.τι καταλαβα η εκκλησια αυτο που διεκδικει ειναι την μη εκτοπιση της απο το πνευματικο κεντρο οχι τη εξ ολοκληρου χρηση του. δυστυχως ομως τετοιοι ανθρωποι που δεν εχουν κυριολεκτικα ιερο κ οσιο δεν ειναι για συνεργασια.... ξερω οτι δεν ειναι δικαιο αλλα καλυτερα η εκκλησια να αποχωρησει απ'ολο αυτο γιατι με τετοιους ανεγκεφαλους κ μισαλλοδοξους ανθρωπους οχι να συνεργαστει δε θα μπορει αλλα ουτε και να κανει εργο. λυπαμαι πολυ... και για τον κυριο πρωην βουλευτη που σε αυτη την ηλικια του αντι να γαλουχει σπειρει εντασεις κ εχθρες! μαλλον το χουι της πολιτικης δεν τον αφηνει ησυχο...

Ανώνυμος είπε...

Για μια ακόμη φορά τα ξεφτυλισμένα κουμούνια της Κωμιακής δείξαν το πραγματικό πρόσωπο τους! Κάψιμο θέλετε παλιό βρωμιάρηδες! Ου να μου χαθείτε...

Ανώνυμος είπε...

Ο διαχειριστής του μπλογκ πρέπει να δει τι κάνει στραβά κι εδώ μέσα μαζεύει φασισταριά και συντηρητικούρες ακροδεξιού τύπου.
Παρότι διατηρώ σχέσεις πολιτικής αντιπαλότητας με το ΚΚΕ, είναι τουλάχιστον χυδαίοι οι πατριδοκάπηλοι φασίστες και οι προσκυνημένοι σε κάθε αφέντη που βγαίνουν και μιλάνε ευθαρσώς, ανώνυμα όσο κι εγώ.
Βγήκαν οι βρυκόλακες από το χρονοντούλαπο, αλλά έτσι κι αλλιώς εκεί ανήκουν κι εκεί θα γυρίσουν σύντομα. Είστε ήδη ηττημένοι αντικομμουνιστές ρουφιάνοι.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς κάποιοι από τους παραπάνω δεν έχετε σχέση με την Κωμιακή και προφανώς δεν ξέρετε τι συμβαίνει με το Πνευμ. Κέντρο.Από όλους τους κάτοικους του χωριού δεν είναι παραπάνω από δέκα άτομα που επιθυμούν το Πνευμ.Κέντρο να γίνει κελάρι της εκκλησίας όπως λένε.Οι Κωμιακίτες δώσαμε ένα αγώνα και από ότι φάνηκε κερδίσαμε την πρώτη μάχη. Αποδείξαμε για άλλη μια φορά ότι* ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΈΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΈΝΟΣ*. Δώσαμε ένα αγώνα χωρίς κόμματα, αγνό για το καλό του χωριού και μόνο.

Ανώνυμος είπε...

12:47 mas mperdepses ligo... apo ti mia diatireis sxeseis politikis antipalotitas me to kke kai apo tin alli apokaleis kapoious antikommounistes roufianous... kapoios pou thelei na to paizei oudeteros prepei na diatirei kai oudeteri stasi sta logia tou nomizo!

6:52 auta peri kelariou ta vgazete apo to mualo sas!! paradexteite apla k tharallea oute de goustarete tin ekklisia sta podia sas kai aste to dithen pneuma enotitas kai agapis! kai eseis fasistika leirourgeite apla exete piasei tin aristeri gonia. kai kaneis lathos na les oti den exoume sxesi me komiaki. eimaste naxiotes kai agapame kathe xorio tis. kai aposo gnorizo o mitropolitis pou tou kiriksate polemo exei apodeiksei makran poso agapaei kai ponaei auto to topo. eipame...apla de goustarete papades sta podia sas. einai omos kiautoi meros tis paradosis autou tou topou kian ontos einai egkura ta xartia tous tote ante allakste stasi kai mathete na sinargeste me olo ton kosmo. mi milate peri agnotitos mono sta logia!!

Ανώνυμος είπε...

Πνευματικό Κέντρο…..;

Ενοχλούμενος από την ανάγνωση ορισμένων σχολίων αισθάνομαι πως θα βοηθούσαν κάποιες συμπερασματικές διευκρινήσεις κριτικού χαρακτήρα. Στους συντοπίτες μας που εύκολα διατυπώνουν και επικαλούνται ακροδεξιές απόψεις καλυπτόμενοι πίσω από τα «ράσα» του κάθε «ψυχωτικού» ηγετίσκου τους, θα πρότεινα τον ζήλο τους για καλύτερη εικόνα του νησιού μας και των ίδιων προσωπικά, να τον στρέψουν σε μια πιο δύσκολη αποστολή από αυτήν του «πιστού και φρόνιμου δούλου». Ας σκεφθούν πως η μακάρια ανευθυνότητά τους τούς κατέστησε βορά σ’ αυτούς που λένε «άσε τη σωτηρία σου επάνω μας» «και εμείς θα δώσουμε λόγο για σένα» κι αυτοί θέλουν να το πιστεύουν έτσι απλά, γιατί η προσπάθεια είναι βαριά. Προσωπική λοιπόν κι επίπονη καθημερινή άσκηση στην ηθική της Δημοκρατίας είναι η μόνη θεραπευτική τους ελπίδα.
Στους άλλους συντοπίτες μας που γεύτηκαν ή θέλουν να γευτούν τον «γραφειοκρατικό κομουνισμό» θα πρότεινα να προσπαθήσουν να κατανοήσουν το παρακάτω μικρό απόσπασμα διατυπωμένο από τον Β. Ραφαηλίδη( χωρίς ν’ ασπάζομαι γενικά τις απόψεις του). Λέει λοιπόν….. «Άλλωστε, άλλο κομουνιστής, άλλο κομματικός κομουνιστής εξ απονομής ή εξ’ επαγγέλματος, άλλο κομματικός σκέτα και άλλο αριβίστας που κάνει το διδακτορικό του στο «κολέγιο» του Περισσού ή σ’ όποιο άλλο ανάλογο ευαγές ίδρυμα.»
Φοβάμαι πως σε λίγο θα φοβάστε να είστε Ελεύθεροι. Γιατί θάχετε χάσει τα πραγματικά κίνητρα για την Ύπαρξή σας.

«Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» Της νήσου Νάξου

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ... ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ;;;;;;;;;;;;!!!!!!!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΙΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Το κτίριο του πνευματικού Κέντρου μπορεί να ανήκει σε ιδιώτη, στην εκκλησία, στο Πνευματικό Κέντρο ή αλλού (στην Τράπεζα ή το Κράτος ας πόύμε)). Ποιος έχει τίτλους ιδιοκτησίας; Κύριε Λεβογιάννη, Κύριοι του Πνευματικού Κέντρου, του Συλλόγου Κορωνίδος, του Συλλόγου Γονέων και κυρίες του Συλλόγου Γυναικών μήπως μπορείτε να με πληροφορήσετε ώστε να διαμορφώσω άποψη;

Ανώνυμος είπε...

''Παλικάρι...'' για χαλάρωσε λίγο! Προτιμώ όμως να με πεις φασίστα, παρά να αποτελέσω κομμάτι του βρωμοκουμουνισμού(Βλέπε Λεβογιάννη και όλα τα αντιπαθέστατα ελεηνά τσιράκια του εκεί στο χωριό. Όσο για το αν έχω σχέση με το χωριό, το μόνο που έχω να πω είναι πως είμαι Κωμιακίτης, αλλά λόγω κάτι παλιανθρώπων σαν εσάς ντρέπομαι να πω πως κατάγομαι απ' αυτό το ιστορικό χωριό, που έχει βγάλει τόσες μεγάλες πρωσοπικότητες!!!