Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Στην 4η θέση η Νάξος στη λίστα με τα 10 καλύτερα Ευρωπαϊκά νησιά!

Η έρευνα του Trip Advisor που δημοσιεύτηκε χθές, βασίστηκε σε εκατομμύρια κριτικές και βαθμολογίες από διεθνείς τουρίστες στην ιστοσελίδα του για τα ταξίδια το περασμένο έτος.

Η Σαντορίνη είναι πρώτη σε μια ξεχωριστή λίστα με τα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά, ωστόσο και άλλα ελληνικά νησιά, όπως η Κεφαλονιά, η Νάξος, και η Ζάκυνθος, κατέλαβαν σημαντικές θέσεις.

Στην κορυφή της λίστας των 10 καλύτερων νησιών του κόσμου, βρίσκεται το μεγαλύτερο νησί του Μπελίζ, το Αμπέργκρις Κέι, ένας δημοφιλής προορισμός για τους αυτοδύτες.

Η δυτική χώρα της Καραϊβικής, η οποία διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο μετά το Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ της Αυστραλίας, «νίκησε» έναν άλλο προορισμό της Καραϊβικής, το Σεν Τζον στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, και βρέθηκε στην κορυφή του καταλόγου που καταρτίζει ο όμιλος TripAdvisor.
Το νησί Μπόρα-Μπόρα της Γαλλικής Πολυνησίας στον Ειρηνικό Ωκεανό, εξασφάλισε την Τρίτη θέση,  καθώς είναι δημοφιλές για τα ξενοδοχεία του με τα μπανγκαλόου που στηρίζονται σε πασσάλους πάνω από τη θάλασσα.
Η ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της TripAdvisor Έμμα Σο, αναφέρει «Το Αμπέργκρις Κέι διαθέτει εκατοντάδες εντυπωσιακά σπήλαια από ασβεστόλιθο, ελισσόμενους καταρράκτες, και τροπικά δάση».

Τα κορυφαία νησιά σύμφωνα με το TripAdvisor  είναι:

Στην Ευρώπη
1. Σαντορίνη-Ελλάδα
2. Κεφαλονιά-Ελλάδα
3. Νήσος Κάπρι-Ιταλία
4. Νάξος-Ελλάδα
5 Μεϊνλαντ, Νησιά Όρκνεϊ-Σκωτία
6. Νήσος Γκόζο-Μάλτα
7. Ζάκυνθος-Ελλάδα
8. Τζέρσεϊ, Τσάνελ Αιλαντς-Βρετανία
9. Άιλ οφ Σκάι-Σκωτία
10. Φουερτεβεντούρα-Κανάρια Νησιά

Στον κόσμο
1. Αμπεργκρις Κέι-Μπελίζ
2. Σεντ Τζον-Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι-Καραϊβική
3. Μπόρα Μπόρα-Γαλλική Πολυνησία
4. Νησί Σαν Χουάν-Ηνωμένες Πολιτείες
5. Σαντορίνη-Ελλάδα
6. Ίλα Μουχέρες-Μεξικό
7. Μοορέα-Γαλλική Πολυνησία
8. Κο Τάο-Ταϊλάνδη
9. Νήσος του Πάσχα-Χιλή
10. Nόζι Μπε-Μαδαγασκάρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: