Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Υποκατάστατα...

Η ενημερωτική εκδήλωση γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας, που αφορούσε στην υπογραφή της  σύμβασης με την ΕΑΣ Νάξου, κατέληξε σε αντιπαράθεση με υψηλούς τόνους, χθες βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου...

 Μοιραία, η κουβέντα μετά την παρουσίαση των βασικών σημείων και την υπογραφή της συμφωνίας, μετατοπίστηκε στη λειτουργία του νοσοκομείου, αλλά και στη σύμπραξη του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα στο χώρο της υγείας... με όλα τα επακόλουθα που αυτή συνεπάγεται.
Στην τοποθέτηση του, ο Δήμαρχος Νάξου & μικρών Κυκλάδων Μανώλης Μαργαρίτης, αποκάλυψε, ότι και ο Δήμος Νάξου βρίσκεται σε επαφή με ασφαλιστικές εταιρίες ώστε να υπογράψει παρόμοια σύμβαση για τους δημότες, ενώ κατηγόρησε το υπουργείο υγείας, χαρακτηρίζοντας τη στάση του ''κοροϊδία'', όσον αφορά το θέμα του νοσοκομείου Νάξου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση και υποστελέχωσή του.
Από το νοσοκομείο της Νάξου, μόνο για το 2012 πραγματοποιήθηκαν 319 διακομιδές με πλωτά ή εναέρια μέσα! Κάθε μια απ' αυτές κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ. Κάνοντας έναν απλό, εύκολο (και μπακαλίστικο) υπολογισμό, είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι σε βάθος πενταετίας μιλάμε για κάποια εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αν είχαν επενδυθεί στο ίδιο το νοσοκομείο, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του, πιθανόν να μην χρειαζόταν να συζητάμε για διακομιδές (στο βαθμό τουλάχιστον που συμβαίνει σήμερα, παρα μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις).
Στα αξιοσημείωτα της σύμβασης, που υπέγραψε ο διευθυντής της ΕΑΣ Νάξου με την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, είναι το γεγονός, ότι το αεροσκάφος της εταιρείας δεν μπορεί να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του νησιού, οι διακομιδές θα πραγματοποιούνται μόνο με ελικόπτερο, δεν θα μπορούν να γίνουν νύχτα-παρα μόνο μέρα και μόνο στην περίπτωση που δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει το ΕΚΑΒ, ενώ θα μπορούν να μεταφέρουν μόνο ασθενείς των οποίων η υγεία χαρακτηρίζεται σταθεροποιημένη (δεν θα μπορούν δηλ. να παραλάβουν έναν τραυματία από τροχαίο με αιμορραγία ή μια ετοιμόγεννη έγκυο).

ΥΓ. Η ατάκα νεαρής Ναξιώτισσας στο τέλος της συνάντησης περιγράφει ανάγλυφα τη ζοφερή πραγματικότητα στο χώρο της υγείας στο νησί:
''Εδώ, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει βάρδια στο ασθενοφόρο, ώστε να μεταφέροταν ο ασθενής απ' το νοσοκομείο της Νάξου στο αεροδρόμιο... και 'σεις συζητάτε να φέρετε αεροπλάνα και ελικόπτερα''!


Παρακολουθήστε δυο σχετικά video εδώ κι εδώ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον για τα ταξι υπογράψανε !!!

Ανώνυμος είπε...

Καλή μπάζα κοπέλια :3.500μέλη * 15euro = 50.000euro.Άντε να στήσουμε το νέο μαγαζί του Καπούνη!Κρίση έχομε άλλωστε.