Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Οι εκλεγμένοι  Περιφερειακοί Σύμβουλοι του  ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση  κατέθεσαν ψήφισμα στο Περιφερειακό  Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στις 25-05-2013 που πραγματοποιήθηκε στη  Σαντορίνη για το ολοκληρωτικό  ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας  στην περιοχή. Το ψήφισμα καταψήφισαν  όλες οι άλλες παρατάξεις, αρνούμενες  να συζητηθεί. 

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Η μαζική μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ με απόφαση  της διυπουργικής επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων, της τρικομματικής  κυβέρνησης, χρυσοφόρων  ακινήτων του  Δημοσίου, στο  Νότιο Αιγαίο, με πρόσχημα την «αξιοποίηση» και «ανάπτυξη» παίρνει διαστάσεις ολοκληρωτικού  ξεπουλήματος.
Τα 46.016.895,00τ.μ. της Ρόδου, 361.000,00τ.μ. της Κώ, 1.492.228,00τ.μ. των Κυκλάδων, το ξενοδοχειακό συγκρότημα  «ΛΥΤΩ» της Μυκόνου, τα οποία περιγράφονται στο ΦΕΚ 1020/Β/25-4-2013,  έρχονται σε συνέχεια του Golf Αφάντου, των λιμανιών των αεροδρομίων και είναι μόνο ένα μέρος αυτών που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν.
Αγκαλιάζουν το ανατολικό παραλιακό  μέτωπο της Ρόδου, περιλαμβάνουν  αρχαιολογικούς χώρους, περιοχές του  Natura 2000, δασικές εκτάσεις, περιοχές της Αντιμάχειας στην Κω, και ιδιαίτερα φυσικού κάλλους εκτάσεις στα νησιά της Νάξος, Πάρος, Αντίπαρος, Άνδρος, Μύκονος, Σύρος, Μύλος κλπ.
  Είναι στα πλαίσια του  σχεδιασμού της Ε.Ε. των Ελληνικών  κυβερνήσεων και σήμερα της  τρικομματικής να περάσουν ακίνητα  , υπηρεσίες και πλουτοπαραγωγικές  πηγές   στα χέρια των επιχειρηματικών  ομίλων με σκοπό να επενδύσουν  τα συσσωρευμένα κεφάλαιά τους  και να αυξήσουν την κερδοφορία  τους.
Οι εργαζόμενοι  όχι μόνο δεν  έχουν να κερδίσουν τίποτα από  τις ιδιωτικοποιήσεις, αντίθετα όσοι δουλέψουν θα είναι σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα , με μεροκάματα πείνας, με ασφαλιστική  αβεβαιότητα, εργασιακή ομηρία, σε ένα  υποβαθμισμένο περιβάλλον, με ελεγχόμενες  αποκλειστικά από του επιχειρηματικούς ομίλους περιοχές.
Οι φτωχοί αγρότες θα ξεκληριστούν και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο
  1. Εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του με την χρησιμοποίηση της Δημόσιας περιουσίας ως εμπορεύματος  με σκοπό το κέρδος. Εκφράζει την αντίθεσή του για τις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών υπηρεσιών, τις εκποιήσεις λιμανιών αεροδρομίων κοινωνικών υποδομών.

  1. Θα παλέψει ώστε  να αναδειχθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της δημόσιας περιουσίας στη γή και η απαίτηση να διατεθεί για τις ανάγκες του λαού για ξεκούραση , αναψυχή, μόρφωση, δημιουργικές  δραστηριότητες. Για παραλίες ανοιχτές ελεύθερα προσβάσιμες  σε όλους, για καθαρές θάλασσες, δάση για αναψυχή, για νερό φθηνό και με επάρκεια, για πραγματική ισορροπία φύσης και  ανθρώπου.

  1. Είναι αναγκαίο σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά να ενεργοποιηθούν  οι εργαζόμενοι, οι μεροκαματιάρηδες, οι άνθρωποι του μόχθου, οι άνεργοι, οι νέοι, οι αγρότες, οι γυναίκες, οι αυτοαπασχολούμενοι,  μέσα από τους φορείς τις λαϊκές επιτροπές, τις επιτροπές αγώνα να σταματήσουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική.

  1. Η μόνη προς όφελος του λαού πολιτική είναι αυτή της αποδέσμευσης από την Ε.Ε. , της λαϊκής εξουσίας με σχεδιασμένη οικονομία και κοινωνική ιδιοκτησία στις πλουτοπαραγωγικές πηγές  και τα μέσα παραγωγής.
           


 Δελτίο Τύπου για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που έγινε στη Σαντορίνη στις 25-05-2013.
     Κατά τη συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου  που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη,  ο Δήμαρχος, όπως και οι τοπικοί σύμβουλοι περιέγραψαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί όπως π.χ. το ναυάγιο του Sea Diamond, το νέο κτήριο του νοσοκομείου που δεν λειτουργεί λόγω απουσίας στελεχικού δυναμικού κ.α. Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην τοποθέτησή τους τόνισαν ότι η περιγραφή των προβλημάτων (που άλλωστε γνωρίζουμε όλοι και κυρίως οι κάτοικοι στην καθημερινότητά τους) αν δεν συνοδεύεται από τον εντοπισμό των πολιτικών αιτιών που τα δημιουργεί, είναι τουλάχιστον υποκριτική.
    Η ασυδοσία του Λούη, όπως και όλου του εφοπλιστικού κεφαλαίου που μπροστά στα κέρδη τους αδιαφορούν πλήρως για τις ανθρώπινες ζωές, τη μόλυνση του περιβάλλοντος από το ναυάγιο ή το χτύπημα του τουρισμού στο πρώτο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας, που είναι η Σαντορίνη, στηρίζεται από την πολιτική των κυβερνήσεων της ΕΕ και φυσικά της Τοπικής Διοίκησης που υλοποιεί την πολιτική τους. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την κατάσταση στην Υγεία, με αποτέλεσμα να έχει γίνει σχεδόν αδύνατη η κάλυψη των νησιωτών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ώστε όσοι είναι ακόμη σε θέση να πληρώσουν, να αναγκάζονται, να προσφεύγουν στην ιδιωτική Υγεία που ήδη έχει αναλάβει πρόθυμα το μεγάλο κεφαλαίο.
    Ειδικά στο πρώτο θέμα της ημερησίας διάταξης «Διά βίου εκπαίδευση-κατάρτιση-καινοτομικές πρωτοβουλίες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξαν για μια ακόμα φορά το ρόλο της Περιφέρειας ως μεσάζοντα για την κάλυψη των αναγκών των Μεγαλοξενοδόχων της περιοχής, δημιουργώντας αυταπάτες στους ανέργους ότι με λίγα σεμινάρια μισοκατάρτισης θα λύσουν το εργασιακό τους πρόβλημα, όταν η πλειοψηφία των ανέργων νέων που εγκαταλείπουν τη χώρα για να βρουν δουλειά είναι απόφοιτοι πανεπιστημίων με μεταπτυχιακά. Αυτό που η Περιφέρεια πραγματοποιεί με αυτά τα σεμινάρια είναι να ετοιμάσει τσάμπα εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, βορά στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
     Επίσης με στοιχεία απέδειξαν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεσή της για την εκπαίδευση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Η στρατηγική καλεί τα κράτη μέλη να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ εκπαίδευσης και των εργοδοτών, να φέρουν τις επιχειρήσεις στην τάξη» και «να αυξηθεί η γόνιμη αλληλοεπίδραση μεταξύ του ακαδημαϊκού κόσμου και των επιχειρήσεων».
    Φέρνοντας παράδειγμα την απαξιωμένη εδώ και χρόνια Τουριστική Σχολή Ρόδου, που πολύ πριν την καπιταλιστική κρίση, λόγω υποχρηματοδότησης δεν μπορεί στοιχειωδώς να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών, η Περιφέρεια επιλέγει να δίνει άπειρα χρήματα σε διοργανώσεις σεμιναρίων ώστε σε 20-40 μαθήματα οι άνεργοι να γίνονται π.χ. μάγειρες τοπικής κουζίνας, υλοποιώντας πιστά τις αποφάσεις της ΕΕ και της κεντρικής εξουσίας, όπως βάση του Καλλικράτη καλείται να κάνει.


    Οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί  Σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη  Λαϊκή Συσπείρωση καλούν τους εργαζόμενους, τους νέους, τις γυναίκες, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μόρφωση. Να γίνει κτήμα του κάθε ανθρώπου η επιστημονική σκέψη, οι νομοτέλειες της φύσης και της κοινωνίας. Να διεκδικήσουν ενιαίο δωρεάν δωδεκάχρονο σχολείο και ανώτατη εκπαίδευση, μακριά από τη λογική της αγοράς και των επιχειρήσεων. Μόρφωση δεμένη με σταθερή-μόνιμη δουλειά, με πλήρη δικαιώματα.


Οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι  του ΚΚΕ
με τη Λαϊκή Συσπείρωση
25-05-2013


Δεν υπάρχουν σχόλια: